Binotto vysvetlil, prečo by ako šéf Ferrari Hamiltona nepodpísal | Magazín F1 - F1online.sk

Mattia Binotto sa po krátkej prestávke vracia do kolotoča Formuly 1. Povedie projekt Audi, ktorý bude súperiť s jeho srdcovkou Ferrari, no to neznamená, že by Scuderii nedržal palce. Jej bývalý šéf prezradil, že sa stále teší z víťazstiev Ferrari a súhlasí aj s mnohými rozhodnutiami súčasného vedenia, ale v jazdeckej otázke sa vraj nezhodnú.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174473/binotto-vysvetlil-preco-by-ako-sef-ferrari-hamiltona-nepodpisal

Vsichni vime co se stane kdyz Lewis dostane do ruky aspon trochu vitezne auto.

Toto hovorí Binotto po 2022, kedy kde mohli tam ho zarezali.

4 Likes

On ten Binotto umí tak hezky mluvit, jenom to člověk nesmí dávat dohromady s tím, co tam sám odvedl.
“Keď si zaspomínam na svoje skúsenosti ako šéfa tímu, bola to krásna výzva. Boli sme tímom, ktorý sa potreboval odraziť po ťažkých rokoch a opätovne sa rozbehnúť. Museli sme prestavať základy, aby mohla byť vybudovaná pevná organizácia a koncentrovali sme sa na mladé talenty,” hovorí Binotto . Já si to pamatuju trochu jinak, ty těžké roky nějak začaly právě s jeho účinkováním jako šéfa týmu :smile: . Ale v Audi mu nakonec přeju úspěch, bylo by to určitě ku prospěchu celé F1 a hlavně nás diváků.

4 Likes

“Museli sme prestavať základy, aby mohla byť vybudovaná pevná organizácia” Najhorsia vec, co sa poslednych 20 rokov F stalo bolo, ked si ty prevzal po Arrivabenem vedenie. To sa nemalo stat a imho sme mohli mat titul. Ale prisiel si ty, do*bal si vsetko co sa dalo a keby si nebol odideny, tak sa z toho F nepamata ani do svateho Dindi. Teraz to tam cele pokasles v Audi a nikto nebude chapat, co sa stalo. Len tak dalej…

3 Likes

Jasne ze to povedal kedsi tam drzal Sainza :smile:

Jj Binotto si tam držel Sainze, proto nechal zaříznout Leclerca v Singáči 2019 ve prospěch Vettela, aby Binotto mohl vykládat, jak se na Vettelovi dá furt stavět

Je to sibal kudrnaty

Fred prevzal druhy najrychlejsi tim a nebyt totalneho kolapsu u modrych tak sa teraz motaju niekde na stvrtom mieste. A to sa vlastne aj tak…

Leclerc nebol Binottov projekt. To bolo celé Arrivabeneho a Marchionne snaženie. Elkann bol nový neokukaný a Binotto začal vzburu. Našťastie sa Elkann po čase uvedomil čo by znamenalo pre Ferrari prísť o Leclerca a v 2022 zasiahol

No, jistým způsobem má pravdu. Ale už to tam nevede a Leclercovi nezbývá než se s tím nějak poprat :man_shrugging: Asi tam bude mezi jezdci těžký boj o interní postavení, i když navenek pochopitelně vše růžové :smiley:

1 Like

az na to, ze keby zostal Mauricio tak tam asi pretekaju Raikkonen s Vettelom doteraz. On tam Leclerca posadit nechcel. Vsak si to dohladaj ked neveris.

1 Like

Mas recht. 2019 no radsi zapomenout, 2020 katastrofa, 2021 neviditelni, 2022 misto titulu, nebo aspon boje o nej, se nemohl rozhodnout koho uprednostni. Ten jeho zdvizenej prstik, ten zoufalej hlas Charlese ve vysilackach po jejich genialnich strategiich.

Jestli ted nekteri kritizujeme McLaren, tak tehdy to bylo vsechno na druhou, jestli ne na treti.

Doted jsem si myslel, ze Hamilton je chyba. Ale kdyz ctu, ze mam na to stejnej nazor jako Mattia, tak se asi pletu. :grin:

Ale PR je to pekne. :grinning:

1 Like

Ti hovorim ze vasseur zacne ist politiku mclarenu dalsi rok :smile: “nemame 1-2”

No vyber z těch dvou dvojku, to by nešlo :smile: Zatím.

Tak u mna to je jasne ale ja som fanboy

1 Like

No a Binotto snad nepřevzal druhý nejlepší tým a nepřivedl ho na šesté místo :smile: ? Pak se mu pravda povedlo se vyškrábat tam, kde původně byli, úspěch jako hrom. Celkově úplně ztracené čtyři roky. A ano, měl tam nechat Kimiho a pokračovat, když už se procpal na místo principála. Ten tým šel nahoru, pomalu a s chybami, ale šel. Aspoň rok to ještě měli zkusit místo toho, aby po smrti Marcionneho začaly boje o pozice, ale co už. Charles by o nic nepřišel, zatím není o co.

1 Like

Každý vie prečo nie,pretože je treťotriedny,nedokaže nič sám od seba a ešte k tomu je aj neskutočne sebecký,

Táto fotka v Abú Dhabí všetko vystihla.

1 Like

To áno, Lewis nie je žiadna dvojka. Aj preto by ma zaujímalo, na čo v tom Ferrari mysleli, keď k svojmu dlhoročnému seniornému jazdcovi hodili najúspešnejšieho pretekára vsetkych čias, namiesto niekoho spoľahlivého ako Bottas alebo Hulk. Oni už Charlesa nemajú radi?

1 Like