Binotto očakáva, že Audi bude bojovať o titul v roku 2030 | Magazín F1 - F1online.sk

Po odchode Andreasa Seidla a Olivera Hoffmana sa v Audi začala ostrá príprava na rok 2026. Všetko má pod palcom Mattia Binotto, ktorý postupne zisťuje, ako je na tom celý projekt a koľko času bude potrebovať, aby sa dostal do konkurencieschopnej formy a dosiahol svoje ciele. Fanúšikov Audi však jeho predpovede veľmi nepotešia. Na boj o titul budú čakať pomerne dlho.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/174499/binotto-ocakava-ze-audi-bude-bojovat-o-titul-v-roku-2030

… a je tu další osvědčená pětiletka :muscle:

3 Likes

lol, dovtedy ho davno vyhodia, ked nebude mat vysledky. Vysledky ale nutne nemusia byt “bojovat o titul”… v tejto sezone nemaju zatial ani bod, netreba mat velke oci

to uz je patrocnica ako v Alpine.

1 Like

zatial ma vsetko presvedcuje o tom, ze to bude este vacsi prepadak ako Toyota pred rokmi.

Za 5 rokov v F1 uz ani nebudu, je to drahy spas :slight_smile:

Ak sa staneš šéfom, prvé čo musíš urobiť je dať dole tlak zo… svojich pliec :slight_smile: Keby povedal o 2-3 roky, kusne ho to do zadku oveľa skôr. Takto má nabité na vysoké státisíce mesačne počas potenciálne dlhšieho času.

2 Likes
  1. To sme čítali aj o tíme Renault a Alpine.
  2. Pri súčasnom stave koncernu VW pochybujem, že sa Audi v F1 roku 2030 dožije. Aby sme ešte neboli nemilo prekvapený ako to koncern VW zrazu celé predá. Kupcov by sa našlo “haba kuk”.
1 Like

Na druhej strane co ma povedat? Zrejme si je vedomy sucasneho stavu veci. Rok a pol pred plnym vstupom do F1 Audi vyhodilo vedenie F1 projektu - to samo o sebe hovori dve veci.
1.) Vyvoj motoru a budovanie celej organizacie neslo podla planu
2.) Audi ma stale ambiciu uspiet.

Audi malo v podstate stastie, ze niekto ako Binotto bol k dispozicii. Navzdory tomu co sa tu o nom pise stale ide o velmi uspesneho cloveka, skveleho inziniera s obrovskymi skusenostami nielen z vedenia vyvoju PU, ale aj z vedenia top F1 stajne.

1 Like

S Binottom na čele určite :muscle:

Súhlasím s tebou, že Binotto je stále úspešný človek s kvantom skúsenosti z Ferrari. Nepochybne ide o šikovného inžiniera, ktorého znalosti vieš využiť pri technickom vývoji. Ale na tej manažerskej stoličke mi úplne nesedí. Vo Ferrari to nebolo bohviečo. Na druhú stranu treba povedať, že byť manažérom vo Ferrari a v Audi je celkom niečo iné a tá interná politika by mu mohla viac vyhovovať.

Ale ak by aj nebol k dispozícii Binotto mali ešte jednu veľmi dobrú voľbu na stole. Otmara Szafnauera

1 Like

BTW Otmara kludne mohli najat. Otmar ma jednu nevyhodu, ze nema skusenosti s tak velkou stajnou a nema take skusenosti s vedenim motoroveho projektu. To neznamena, zeby sa nenasla robota pre oboch. Binottovi aj tak velmi nesedela pozicia frontmana v padocku.

1 Like

Mohli a určite aj zvažovali takú možnosť, keďže to predsa len bola veľká ryba, ktorá bola k dispozícii. Neviem, prečo nakoniec dostal pozíciu Binotto. Možno je to aj preto čo píšeš ty. Na druhú stranu, tie skúsenosti získaš len tým, že ti niekto tú príležitosť dá. Aj Binotto ju raz vo Ferrari dostal, Horner taktiež atď… Otmar sa osvedčil ako šéf stredopoľových tímov. Následne v Alpine za väčšinu vecí ani nemohol, ako sa teraz dozvedáme.

Určite sa nájde robota aj pre Otmara, otázka je či by to bolo to čo chce on - myslím, že Binottova funkcia by ho lákala viac. Ak mu dajú niečo iné, môže to byť kontraproduktívne a robiť to zlú krv. Proste veľa kohútov na jednom pieskovisku.

1 Like

Mohli… môžu… budú musieť :rofl: :rofl: :rofl: je to tu fajn rádcové moji. :joy: :joy: :joy: Audi má bohaté skúsenosti zo všetkých motoristických súťaží. ALE z Otvoreným kokpitom ani jednu skúsenosť a s týmto expertom na motory, pochybujem že niečo dosiahnu. Je motorár a podľa toho čo sa časom človek dozvedá --dočíta----tak ako šéf nie je bohvie čo, nie je to môj názor nepoznám ho len som to dosť krát čítal, tak neviem či AUDI niekedy dačo aj vyhrá, skôr by som povedal, že zmizne ako Toyota či Honda, Alfa Romeo, Jaguar a už aj Renault. a budú možno dodávať len motory ak ích bude niekto chcieť. Nemajú jednoducho formulovú históriu to čo bolo pred F1 neberiem do úvahy tomu je viac ako 75r

Otmar sa hodí z viacerých dôvodov. Dokázal upliecť z :poop: bič. Takého človeka chceš, už len z pozície konzultanta. To by boli akcionári kľudnejší, že v tejto ťažkej dobe nefinancujú dôchodky pár nadšencom cez zbytočne ambiciózny projekt.

1 Like

Další tým, který jede na pětiletky.
Už jim tisknou stranické knížky?

Ale ty, jako fanda RBR by si to měl chápat. Horner taky stanvoval 5 letku, když RBR začínal a pak v hybridní éře 2014, 2016, 2018 :grinning: