Binotto o tom, ako Vettelovi oznamoval jeho koniec: Trikrát som si to nacvičoval | F1online.sk

A hoci stráviť fakt, že vo Ferrari už nebude pokračovať, určite nebolo jednoduché, v Maranelle nerobí nikomu napriek. “Či sa nám Seb postavil do cesty? Nie, on ten telefón nezložil. Je to veľmi inteligentný človek, má skvelú osobnosť a svoju tvár si udržal aj počas tejto sezóny, v ktorej sme určite netrpeli na nedostatok problémov. Nikdy nebol negatívny. Namiesto toho volil proaktívny prístup.”

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/14580/binotto-o-tom-ako-vettelovi-oznamoval-jeho-koniec-trikrat-som-si-to-nacvicoval

Ach jaj, mlcat zlato, Binotto, mlcat zlato.

1 lajk

Toto su take splechy do vody. patrilo by sa uviest povodny zdroj. Tazko sa mi uveri, ze Binotto rano vytocil Kubalove cislo ropovedal mu takyto pribeh. Ale najst hodnoverny zdroj je tazsie ako zistit co udajne Binotto povedal. Original bol pravdepodobne v taliancine a odtial to prebrali media v anglictine, ale bohvie, mozno si to niekto uplne vymyslel.

S trochou štěstí to uvidíme a uslyšíme přímo od zdroje:

resp.

https://it.dplay.com/nove/fratelli-di-crozza/stagione-4-ep-15-crozza-binotto-non-ho-capito-dove-il-motore/

Škoda, že neumím italsky.

Dristy.
Som fanusik Ferrari, ale to, ako sa zachovali napr. voci Kimimu, a potom Massovi, vo mne stale vzbudzovalo otazky…

A toto, ako odfajcili Vettela…

Titul nemaju preto, lebo mu nedali schopne auto a motor… Nie preto, zeby Vettel nevedel jazdit. Hodit vinu na Vettela je lahke, hlavne ze v 2017 2018 ho vynasali do nebies.

Hlavny dovod boli isto financie, nedaju mu predsa ponuku na 10-12mil. kedze povodny plat mal daleko cez 30-35… Viac dat nechceli, a radsej si podpisali Sainza. Prechodne, kym nepride Mick?

Ale, musia si uvedomit, ze ak nedaju Charlesovi a Mickovi dobre auto, ziadny titul nepride…

Pilot si zajazdi svoje, a titul v majstrovskom aute ziska 80% pilotov v sucasnom startovom poli.

Hladat vinu v pilotovi je detinske…

3 lajkov

Souhlasím. Nejhorší je, že projekt Arrivabene - Vettel navzdory všemu dával smysl, Ferrari se postupně dotahovalo, s dílčími chybami, které jednou šly na vrub týmu, jindy pilota a jindy strategie, ale přesto Ferrari zase začalo vzbuzovat respekt a celkový trend šel nahoru. Jenže na podzim 2018 se v týmu prosazovala Binottova klika a výsledek vidíme. A pokud jde o Charlese, jehož talent je nezpochybnitelný, v příštím roce bude u Ferrari už třetím rokem. Rok 2022 pro něj bude číslo čtyři, a pokud tam Ferrari nebude ve vítězné formě, začne to doléhat i na něj. S představou: za další tři až čtyři roky (snad) se mu bude jezdit těžce.

1 lajk

jak sa hovori na ostrovoch “grow up”. Vettel tam bol 6 rokov. Je cas na zmenu. Napokon mu dali vela casu dopredu aby sa zariadil.
Raikkonenovi pocas nutenej pauzy platili plny plat. biznis je biznis. Nemyslim, ze niekto kto jazdil za ferrari to lutuje.
Mozme sa bavit o tom, ze ci Vettela umyselne spomaluju. Pochybujem, ze dovodom by bola pomsta zato, ze im nevyjazdil titul, ale skor ziskat extra cas v aerotuneli. Keby to aj tak bolo prstom treba ukazat na FIA odkial idu taketo fantasticke pravidla.

Co přesně řekl Binotto Sebastianovi:

No, tady Mattia, Sebastiane, ehm, no, už jsi vstal, jo? to je dobře, hezké ráno, co?, docela zima, jo, no ale to teď není důležité, co jsem to vlastně chtěl, no, emh, počkej, tady jsem to měl připravené na papírku, kam jsem to jen poděl, sakra, sakra, no jo, tady, představ si, že jsem to polil espressem, teď je to nějaké rozmazané… počkej, já to zkusím přečíst, fakt je to úplně rozpité, no ta tvoje smlouva, jak jsme se neformálně bavili, tak tady… kruci, že se to muselo takhle rozpít, a to jsem to třikrát přepisoval, počkej, přiblížím si brýle, co to tam je… en? jo určitě en, ale to další, fakt teď nevím, jestli je to “o” jako nová nebo “e”, no to je fakt blbé, víš, ono to e je stejně jako o, jen je na jedné straně trochu umazané a nahoře tam má takovou čárku, ne, ne, ne, nepamatuju se, co jsem si tam zapsal, vždyť víš, že mi paměť občas hapruje jako náš motor, ale když se tak na to teď dívám, spíše je to “e”, počkej, jo určitě je to “e”, ještě se na to víc podívám, protože je to v louži té kávy, sakra, teď mám od kávy i brýle, ale jo, myslím, že jo, zdá se mi, že je to “e”, stoprocentně to musí být “e”, takže, ehm, no, no ne, no, prostě ne, nedáme ti novou smlouvu, tady to mám jasně černé na kávovém… :coffee: :dromedary_camel: :dromedary_camel:

1 lajk

Ako sa zachovali k Raikkonenovi a Massovi? No, mozno tam nebolo uplne vsetko idealne, ale Massa a Raikkonen este vzdy boli dvojky, od ktorych sa nic necakalo.

Ovela horsie bolo, co Ferrari spachalo s Alonsom a Vettelom. Dvaja majstri sveta, ktori do Ferrari prichadzali vo vybornej forme. A Ferrari z nich pocas piatich rokov spoluprace narobilo trosky. Nielenze pocas desiatich rokov so spickovymi jazdcami neziskali jediny titul. Alonso aj Vettel z Ferrari odchadzali ako chudaci. Z Alonsa sa spravil vynnik neuspechu, lebo si dovolil tu mizeriu, co Ferrari predvadzalo, miestami ostrejsie opisat do medii. Vysledkom bolo, ze sa uz nikdy nedokazal vratit na spicku a karieru skoncil trapenim v McLarene a zufalym pokusom s Renaultom.
Z Vettela sa spravil vynnik neuspechu, lebo pod tlakom v stale viac zaostavajucom aute spravil v boji o titul chyby. A jeho osud zatial kopiruje ten Alonsov- rovnako ako Alonso smeruje do stredu pola, kde pravdepodobne ukonci karieru.

A Ferrari si zatial honi ego nad cervenymi autickami a vzpinajucim sa konikom v znacke a drista o tom, aka su legenda sportu. Ale to, ze za desat rokov so spickovymi jazdcami neziskali titul, za to zodpovednost neprevezmu.

Vo vsetkom suhlasim, ale neni ná hodou KIMI ten posledný co z Ferrari nieco dokázal?

Ano, to je. Ale Raikkonen z roku 2007 je nieco ine ako Raikkonen z rokov 2014-2018.

1 lajk

A auto je tiez ine ako z roku 2007. Kimimu ten prechod nespravil dobre. Ine pneumatiky, ine ovladanie auta a hybridná éra. Vtedy nastal Kimiho koniec. Ved on ani nechodí na simulátor.

Ano, hybridna era Raikkonenovi podla mna uskodila. V rokoch 2011-2013 jazdil skvelo, nie nadarmo sa dostal do Ferrari. Myslim, ze Ferrari s nim pocitalo ako s nahradou za Alonsa, vzhladom na jeho predchadzajuce vykony. No v hybridnej ere to uz nebolo to, co predtym. Ak sa nemylim, Raikkonenovi podobne ako Vettelovi vyhovuje stabilna zadna cast, s tym sa pocas hybridnej ery trapil. Ked malo auto Ferrari v rokoch 2017 a 2018 stabilnejsiu zadnu cast, Raikkonen nesiel tak zle. Za Vettelom sice zaostaval, ale to by som pripisal skor tomu, ze Vettel bol vtedy velmi silny.

1 lajk

Binotto vidí Sainze jako leadera, tak to je pokračování Ferrarovin i v příští sezoně, Binotto má rád vzrůšo…

Čo tam ešte pán Binotto robí? Dovolím si povedať že projekt Arrivabene bol určite úspešnejší v porovnaní s projektom Binotto. Viem ani jeden z projektov nedokázal získať titul avšak nechápem čo tam pán Binotto ešte robí. Jeho projekt zlyhal a aj napriek tomu stále plní svoju funkciu. Podľa môjho skromného názoru bola to chyba, bol to manažér ktorý teraz Ferrari medzi inými chýba. Pán Binotto je skvelý motorár ale manažment v krvi mu podľa všetkého chýba. Nie som hodný toho aby som súdil veď nesiaham im ani po päty a tiež neviem čo sa deje v zákulisí ale ak to Ferrari takto vyhovuje že 13 rokov sú bez titulu aj to napriek skutočnosti že tam jazdili pretekári kalibru Alonso a Vettel ktorí prichádzali s elánom a odchádzali / odchádzajú zničený tak budiž.