„Z pohľadu auta ako takého čelíme niekoľkým reštrikciám, no našim cieľom je koncentrovať sa na nasledujúce sezóny – nielen ročník 2021, ale aj 2022. Ak chceme, aby sa nám v nasledujúcej sezóne darilo, potrebujeme pochopiť naše momentálne slabiny a nájsť riešenia,“ dodal Binotto.
Aj za fanúšikov Ferrari verím, že to je pravda. Momentálne Ferrari nič nepotrebuje tak urgentne ako práve vylepšený motor, aerodynamika je pri takomto nedostatku výkonu až na druhom mieste. So svojimi možnosťami a financiami by však malo byť jednoznačne schopné prísť so značne vylepšenou verziou auta, možno dokonca B-verziou - iba to by im podľa mňa ako-tak zachránilo aj ročník 2021.
Myslím, že lidi z tzv. front endu Ferrari, tedy ze skupiny lidí, kteří jsou vidět a komunikují se světem, vůbec netuší co se děje ve vývoji. Komentáře Binotta jsou obecné, nic neříkající, pokud něco ví, tak stejně nepoví, v tom horším případě taky nic neví
Mam za to, ze Ferrari je tim, ktory si vzhladom na zdroje moze dovolit pracovat na viacerych frontoch sucasne, takze aero by sa rozhodne nemalo davat kdesi do uzadia. Vysledky z poslednej VC ukazuju, ze odberatelia motorov Ferrari sa na rozdiel od Ferrari samotneho dokazali zlepsit aj napriek vykonnostnemu prepadu tohtorocneho motora.
Naprosto souhlasím. Nevidím jediný důvod, proč by Ferrari mělo zanedbávat oblast aerodynamiky jako druhotnou. To, co zameškají teď, se jim vrátí jako bumerang v okamžiku, kdy budou mít výkonnější motor, ale nikoli poznatky, jaké šasi na ten motor nasadit. Optimální nebyl po této stránce ani jejich loňský monopost, tak co kdo čeká - že nasadí loňské aero, resp. letošní s argumentem “teď si to sedne”? Navíc zlepšení motoru je s otázkou, Binotto mluví, jak podotýká bob2, obecně, a osobně si nemůžu nevybavit předsezonní zprávu Lea Turriniho “našli patnáct koní” (a žádní nakonec nebyli). Takže také mohou mít lepší než letošní, ale přesto spíše slabý motor (konkurence ostatně nespí), k němuž bude nutné nasadit adekvátní šasi, ne šasi stavěné s předpokladem vysokého výkonu motoru. A to bez důkladného studia současné situace nezvládnou, jakkoli jsou v problémech.
Pokud by Ferrari mělo prostor k experimentu, zajímala by mě kombinace loňské auto - letošní motor, to je ale dost pasé, zřejmě by museli auto nasadit do závodu, nevím zda něco takového pravidla dovolují, aby tým provozoval dva rozdílné typy aut, Leclerc s letošním autem, Vettel s loňským, když ani odlišné reklamní polepy nejsou dovoleny. Ale na první dobrou mě nenapadá důvod proč ne, ledaže by tohle bylo považováno za test. To už jsem dotáhl do extrému, bylo by to určitě zajimavé, v historii se to stávalo.
no to mi je jasne, ale chcel by som vidiet to porovnanie, ktore by urcite odkrylo potencial dnesneho auta.
McLaren sa svojho casu stazoval, ze koli slabemu motoru nevedia vyuzit aero auta. Stazoval sa aj Redbull, ze chassis stavali na silnejsi motor a Renault dodal slabsi. Redbull bol minuly rok aj v opacnom garde ked spominali, ze zo zvyku cakali slabsi motor, postavili chassis s mensim odporom a pritlakom a Honda dodala motor silnejsi.
Chcel by som vediet nakolko to je o vykone a nakolko su v tom politicke reci.