Bez zákrytu vraj v kvalifikácii stratí jazdec 1,5 sekundy. Čaká nás kontroverzia? | Magazín F1 - F1online.sk

Zákryt hrá v Monze kľúčovú rolu od 3. septembra 1922, keď tento legendárny okruh otvorili. V 60. rokoch sa tu pravidelne bojovalo v zákryte o víťazstvo v poslednom kole pretekov. V súčasnosti však Monza, paradoxne, patrí medzi okruhy, kde predbiehanie nie je také jednoduché, ako sa zdá. To však ani náhodou neznamená, že zákryt tu nie je dôležitý.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/243273/bez-zakrytu-vraj-v-kvalifikacii-strati-jazdec-15-sekundy-caka-nas-kontroverzia

Hej, hej…vzdy ked sa nieco hypuje tak je z toho prd makovy…tipujem normalnu kvaldu…

2 lajkov

A i kdyby ne, nebude to poprvé ani naposled. Ono to taky chce se ze všeho už předem nehroutit.

1 lajk

Wow nejaky chlapik vypocital stratu 1,5 sekundy a ani nepovedal ako. Ako strata tam logicky bude ale pochybujem ze to vie vypocitat, hlavne clanok to vobec nespomina, len to da rovno na titulku.

Možná 1,5s, kdyby dostal potaháno na celé kolo. Tomu bych věřil.

Z jedné rovinky 1,5s absolutně nevěřím.

Rovinky jsou v Monze hodně dlouhé a jestli vybité kyseliny zpomalí vůz třeba o 50 Km, tak desetinky rychle naskakují.

ale strata/zisk nebudu za jednej rovinky 1,5s

netreba zabudat, ze ten co bude robit zakryt ak by mal byt na rovinke pomalsi o 1,5s tak predsa ten so zakrytom by ho predbehol uz niekde v polke rovinky a logicky by mu uz ziaden zakryt davat nemohol a teda nemohol by ziskat celych 1,5s :slight_smile:

ak je ten zakryt extremne ucinny tak to znamena aj to, ze velmi rychlo toho predtym dokaze odbehnut

na co by samozrejme potreboval mat niekolkych tahacov pocas toho kola, na kazdu rovinku noveho a s presnym nacasovanim, lebo ak by tahal jeden tak ten druhy ma cas toho tahaca :slight_smile:

teoreticky mini moze mat 3 tahacov ak by vsetci 4 redbullaci presli do q3

Ja myslim, ze Redbull by si z toho mal urobit dnes p​icu a poslat do cela napr Cunodu.

2 lajkov

Vaseur povedal ze jeho jazdci si zakryt poskytovat nebudu.
To chce potlesk.

Uplne ignorujete to ze v dnesnej F1 je energia uchovavana a nemusi byt nutne minuta na danej rovinke… pilot napr moze zacat kolo s rozostupom viac sekund, vybuchat energiu pred poslednymi rovinkami kde uz nic nenarekuperuje a potom sa iba viesť v zákryte (nemusi sa priblizovat iba nepouziva energiu naviac co auto pred nim a predsa ide jeho rychlostou) … to by nam ale uz konecne museli ukazovat manazment energie… druha vec je ze pilot to nevie ovladat pocas kola cize to tak musi mat nastavene este pred pokusom a musi vediet ze ten prednim to ma presne opacne… ak to je skutocne 1,5 sekundy, tak to budu ciste timove rezie ked jeden bude tahat v prvom pokuse a druhy v druhom….

takto by to absolutne nefungovalo

Tak dalo nam to odpoved ze to urcite nebolo 1,5sek, inak by to robili vsetci… na druhej strane bolo uplne jasne ze pol sekundy to bolo a teda sa naozaj čudujem že to nejaký tím aj neskúsil štýlom ktorý som popísal a mohlo to byť ešte viac… však je to tímový šport