„Už len kvôli jeho osudu,“ skonštatoval súčasný šéf DTM. „Ten je taký dramatický, že keď si na to človek pomyslí, alebo o tom hovorí, tak sa mu do očí tisnú slzy.“
Ja som Sennu nezazil, ale Schumachera od 97ho ano. Na jednej strane neunavny pracant timu a detailista. Na druhej arogantny a zakerny, ako Verstapen.
Mne sa skor pacia flegmosi, ako Mika, Kimi ci Rici
Z dravcov v F1 som fandil aj Montoyovi, ci Alonsovi, ktory sa zase vracia a uz sa neviem dockat jeho subojov s Fetelom. Obaja rychlostne zhruba na rovnakej urovni “rovnakej ohladom monopostov, nie schopnosti”
Bude sa na co pozerat buduci rok
Hyena je az neuveritelne ako mozes o clanku o Ham, Schum a Sennovi dostat k Vettelovi a len aby si si kopol.
Neboj sa ty nic , Vettela nebude nikto nikdy k tomto jazdcom prirovnavat, ale preco tebe ten Vettel tak sedi v zaludku?
Prečo sa v takýchto porovnávačkách nejde trocha hlbšie do minulosti? Konštantne sa zabúda na Jima Clarka - áno, má iba dva tituly, ale v tých časoch dominancia, ktorú predvádzal, bola niečim nevídaným (ak dokončil preteky). A je tu aj Fangio, ak by sme sa držali “iba” majstrov sveta. História pozná aj meno Tazio Nuvolari, napríklad…
Za mňa bol Senna možno najrýchlejší aký kedy bol …nemyslím si že bol najlepší pretekár. Lebo to je komplex a v tom taký ako Schumi nie je a nebol nikto ani Lewis koľkokoľvek titulov by mal. Schumi zmenil šport tak ako nikto iný pred ním a ani po ňom… svojim prístupom, vedením tímu, postojom k jazdeniu a talentom. To nikto iný nedokázal do takej miery, nikto neprispel k popularite F1 tak ako on a vidíme to dodnes čo to meno znamená. Navyše nesmieme zabúdať že Schumacher majstrovský tím vybudoval …to nikto iný tak ako on nedokázal. V F1 boli za 70 rokov, stovky pretekárov, desiatky výnimočných talentov = mnohí veľmi kvalitný pretekári ktorý z rôznych dôvodov výraznejšie neuspeli, mnoho skvelých pilotov ktorí boli/sú legendami ako Prost, Alonso, Vettel, Stewart, Fittipaldi, Fangio, Hunt, Piquet , Hill alebo Hakkinen, bolo tam aj zopár takých skvelých pilotov čo výrazne ovplyvnili šport ako Senna, Lauda alebo Hamilton. Ale Schumacher bol tak skvelý a tak výnimočný že Schumi bude navždy len jeden (aj keď je na ceste 2 ). Pre mňa to nie je o rekordoch ani o počte titulov ale o tom čo tomu športu zanechal a ako ho zmenil a čo jeho osobnosť akákoľvek bola F1 dala…v tom je jeho výnimočnosť.
Kiks tato tema je Fakt len vec nazoru.
Podla mna bol Senna najlepsi a najvacsi talent. K tomu ptofesionalnemu pristupu asi len tolko ze, prave Senna bol prvy kto s tym zacal. Odporucam pozriet dokument Senna alebo cast Top Gear venovanu Sennovi.
A fakt, ze aj drviva vacsina jazdcov povazuje Sennu za Goat to asi len potvrdzuje.
Inak z hry by som nevylucoval ani starsiu generaciu Clark, Fangio atd ale tam mam minimalny prehlad. V ich prospech hraje fakt, ze vedeli jazdit zo vsetkych co dostali do ruk.
Samozrejme že je to vec názoru a preferencií… Nijako to nevieme zistiť keďže nejako dlhodobo proti sebe nejazdil respektíve ani jeden z nich v dobe keď proti sebe jazdili neporážal druhého v boji o titul. … Ja som len napísala svoj názor k tejto téme aj prečo si to myslím a prečo pre mňa proste navždy ostane MS najväčšia ikona (aj pre iné veci ako len športový prístup) čím nespochybňujem Sennu, Laudu a ďalších… Všetci boli skvelí a pre šport veľa urobili. Nemyslím, že pre každého jazdca bol Senna top skôr by som povedala ze s MS to majú tak 50 na 50. Podľa mňa je bez ohľadu na to ci sme tím Senna alebo tím Schumacher jasné, že každý jazdec ich oboch rovnako ako každý fanúšik musí obdivovať a rešpektovať… Obaja boli veľké osobnosti pre mňa mal len Schumi čosi viac… Možno aj preto ze jeho si môžem pamätať, o Sennovi mi rozprával len Dedko kt. Ma k F1 priviedol. Dokument som videla ale vďaka za tip… Top Gear nie (Je to niekde online?)
A samozrejme že nemôžeme odpísať iných napr. na Fangia som len zabudla Avšak rovnako ako ty o tej ére až toľko veľa neviem takže som to neuvádzala.
Keby som nespomenul Alonsa, nespomeniem ani Fetela… Alonso ho nema v laske a myslim, ze renault a AM budu zhruba pri sebe…
Alebo myslis, to, ako som dopisal ze nie su rychlostne na tom rovnako? To veru nie su a to sa Fetel musi posnazit, lebo ak mu nalozi slabucky Stroll
Pripomenies nam nejake?
Schumi mal toho dost na rovasi. Ci uz umyselne kolizie so supermi, alebo prerusenie Q a jazdecky styl, ktory bol prehliadany, presne ako pri Verstapenovi, ktory dostaval smiesne tresty za kolizie.