BBC: Výmena jazdcov v Red Bulle je možná, Haas oznámi príchod Ocona | Magazín F1 - F1online.sk

Prestupový kolotoč v roku 2024 patrí k tomu najdivokejšiemu, čo sme za posledné roky videli. K zmenám došlo alebo dôjde prakticky v každom tíme a ešte zďaleka nie je koniec. Na povrch vychádzajú stále nové a nové informácie a vylúčené nie sú ani výmeny pilotov v priebehu sezóny.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163559/bbc-vymena-jazdcov-v-red-bulle-je-mozna-haas-oznami-prichod-ocona

Ocon - Bearman.

No, říká se, že tě mají hodit do vody se žralokama.

5 Likes

O Bottasovi se spekuluje, že by mohl odejít do INDY.
Podle mě by mohl nahradit Sargeanta a vrátit se obloukem do Williamsu.

Ocon ho slupne jako malinu a pohádky o klukách z plakátu, kteří měli nahradit rychlost úsměvem, bude konec.

Pokud se to potvrdí a Ocona skutečně podepíší, tak se jenom zase jednou ukáže, jak jsou pohádky o “týmových hráčích” úplně mimo. Ale dokud neuvidím potvrzené, tak si nechávám ještě rezervu :slight_smile:

Bearman bude dobrej. Buď trochu hodnej k těm novým klukům. Max taky potřeboval lásku, když zničil 3 vozy za víkend a udělal XX nehod.

Dnes už si to kluci nemohou dovolit.

3 Likes

Mě to naopak dává smysl, protože co by nováček nebude Oconovi minimálně první rok dělat problémy a Ocona by nováček na druhou stranu měl uklidnit, prostě lídr :man_shrugging:

1 Like

Já vím, když oni ale ti kluci jsou tak strašně nevýrazní a protlačovaní, že mi to nedá.
Doba je zlá, nejsou osobnosti a vytvářet je uměle není cesta.

Proč ne. Určitě ale neplatí, že by Oconovi netýmové chování zavíralo dveře do dalších týmů. Prostě F1 je pro vlky, ne pro ovečky.

… a podle mého zavírá, protože pro TOP týmy pak není zajímavý ani jako solidní dvojka. Kdo ví zda kdyby neměl lepší týmové chování tak by ho Wolff k sobě zkusil, takhle nevidím šanci. Ale Haas s Bearmanem je pro něj dobré místo.

Chápu, že každý by chtěl narazit na takové talenty jako Senna, nebo Hamilton, kteří sedli do vozu F1 a hned podávali mistrovské výkony, ale tak to zpravidla nefunguje a nováčky čeká trnitá cesta, než se dokážou prosadit.
Proto je nutné, aby každý rok přišel do F1 alespoň jeden nováček, který by vystřídal toho nejhoršího.

„Rozhodnutí leží na ramenou Christiana Hornera – poradce Red Bullu Helmut Marko nemá po skončení mocenského boje takový vliv.

… jakýho boje? v RedBullu? :thinking: :smile:

Pro TOP týmy nebyl zajímavý nikdy, nebo si na to aspoň nepamatuju. To by nevypadl na celý rok z F1. Ale přít se o to nebudu, nakonec ještě nemáme potvrzené ani tohle.

Jestli je to pravda, tak Helmut spadl z lopatky a zůstává v RB pouze jako poradce Emila.
Už je jasné proč by Helmut odešel z týmu zároveň s Emilem.

Rezignací Helmuta se rozjede dohra :slightly_smiling_face:

Helmut není typ, který by rezignoval dobrovolně.
Odhaduji, že se bude držet Emila dokud bude jezdit za RB a pak už skončí. Do dalšího týmu ho už tak hluboko nepustí.

On rezignací umožní Emilův přesun.

Nemyslím si, že by nesetrvaní Helmuta byla podmínka pro možný odchod Emila z RB. Kdyby Helmut odešel dobrovolně, tak by tím žádná úleva pro svobodu Emila určitě nevznikla.

Já si myslím že to hrozí, uvidíme jak to bude.