Barrichellova spoveď: Schumacher ma nikdy nepodporil a ani mi nepodal pomocnú ruku | Magazín F1 - F1online.sk

Keď sa povie tímová dvojka, mnohým fanúšikom prebehne po rozume ako prvý Rubens Barrichello. Brazílčan stál totiž pri historicky najväčších úspechoch Ferrari, no zatiaľ čo Michael Schumacher zbieral jeden titul za druhým a zbieral všetko ovocie, rodák zo Sao Paula hral vždy druhé husle a plnil len úlohu akejsi „podržtašky“. To, že mal sedemnásobný šampión od Barrichella navrch, priznáva aj on sám. Víťaza jedenástich veľkých cien však aj po rokoch škrie niečo iné – spôsob, s akým s ním jeho nemecký náprotivok počas vzájomného pôsobenia v Maranella zaobchádzal.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/106620/barrichellova-spoved-schumacher-ma-nikdy-nepodporil-a-ani-mi-nepodal-pomocnu-ruku

No, asi to nijak nepřekvapuje, prostě všechno dělal Schumacher pro sebe, jen pro sebe. Tým s tím byl za dobře a co jiného k tomu říci :man_shrugging: Dnes se to asi všeobecně trochu více posunulo, ale jsem přesvědčen že třeba u RedBullu se to podobně prostě točí kolem Maxe a Max na Peréze taky z vysoka … . Prostě to není jeho věc. Ze závodního hlediska je ta lví sobeckost pochopitelná.

1 Like

Tak prvého chceš poraziť svojho kolegu a ked chceš by majster sveta musíš myslieť hlavne na seba a preto je aj Schumacher najlepší jazdec histórie. Vettel-Webber či Hamilton-Rosberg či aj Alonso-Hamilton to boli väčšie nevraživosti.

A proč by ho měl podporovat? Jeho prací asi jako všech dvojek je pomáhat jedničce. Tyhle horší jezdci jako Bottaska nebo Perez ale furt vykřikují jak mají na titul, a pak jsou rádi když vůbec skončí na druhým místě :rofl: :rofl:. Barichellovi jsem fandil v roce 2009 kdy měl asi jedinou šanci na titul, ale bylo vidět jak je podprůměrný bohužel

3 Likes

Toto som chcel aj ja napisat. Barichello mal k dispozicii dominantne auto (minimalne polku sezony) kde jeho teamovy kolega nebol Schumacher. A dostal nakladacku od Buttona. Tak co potom chce? On proste nikdy na titul nemal a ani to doteraz neprekusol. Rovnako mozu plakat Perez a Bottasm ze Verstappen resp. Hamilton im nikdy nepomohli.

3 Likes

O pár rokov takto bude plakať Peréz, Bottas, Sainz…

3 Likes

Crybaby, mal sa dostať do pozicie kedy by ti bol msch prinúteny pomôcť a nie nariekať 20 rokov neskôr.

Inak iba napríklad schumacher ti milý rubens ďakoval na tlačovke po canade 2000 a usa 2002 za tvoju budúcu respektive predošlú pomoc. Ale samozrejme čokoľvek by zrobil msch bolo by toho stale nedostatok.

A hádam sa tento rozhovor dostane k Edkovi Jordanovi a prestane s tym klamstvom o timovej dvojke a schumacher keďže to už potvrdili brawn, todt aj barrichello sam že to nieje pravda.

2 Likes

A oveľa viac by boli chlapmi keby si to na rovinu priznali, že mali vedla seba lepších. To nieje žiadna hanba ako naopak takéto vyplakavanie. Klobuk dole pred bergerom či coulthardom ktory na rovinu si priznaju že na absolútnu š■■■■■ nemali.

1 Like

Baryk byl vždycky…takovej svej. :slightly_smiling_face:

Felipe tvrdil vzdy uplny opak a nejak sa mi nezda, ze by bol MSch schizofrenik… co tym Rubens sleduje? Alebo klame aj Filip?

2 Likes

? Jakože nemůže říct, jak to ve Ferrari chodilo? Já myslím, že to bylo víc, než jasný. Do teď nikdo nechápe potřebu pouštět Majkla před sebe, když měli dominantní sezóny a ty body urgent nepotřeboval. A pak tu přijdou lidi, co kopou do Alonsa nebo Hama, že jim kolega pomahal :roll_eyes:

2 Likes

Sainz? Však Ferrari bolo v akom takom súboji o titul prvu polovicu minulej sezóny a tam Charles nepotreboval sainzovu pomoc keďže ten sa motal kade tade

1 Like

Rubens mal v 2009 dominantné auto a za tímového kolegu nemal Schumiho a čo dokázal?
Inak kopať do niekoho kto sa nemôže brániť, nech ten človek bol akýkoľvek, je úbohosť.
Verím, že bottaska alebo Checo sa nikdy k niečomu takému neznížia

2 Likes

Ale nikdo (já) nezpochybňuje co se dělo. Jde mi to jak už tu někdo psal, že třeba Massa neřekl na Shumiho a Ferrari půl křivého slova a naopak označil Shumiho za mentora.
Řeknu to napřímo, nemám rád plačky typu Baryk a nebo později Webber. Když byli tak strašně utlačovaní, proč neodešli? Naopak právě Massa v tomhle byl velkej frajer.

2 Likes

Baryk odešel :thinking:

Ale trvalo to :smile:

Webber i Baryk odešli, Massa zůstal a hlavně se stavělo na něj, proč by pak Massa říkal něco takového, když v takove pozici nebyl?

Massa na to byl nejdřív dobře ale pak k Alonsovi byl jasná dvojka, takže kdyby jsme použili logiku Baryka, tak by brečet mohl. (ps : já s tím nesouhlasím :slightly_smiling_face:)

1 Like

po nehode uz to nebol stary dobry Massa… “ok…fernando…is!!!..faster…than…you!!! Can u confirm??” to ho zabilo uplne
a len tak btw. koho struna ho trafila do hlavy? :slight_smile: ano, barichellova… To nevymyslis, to je zivot.

malo to ist HellHogr… kks tu je strasne prihriaty ten diskusny system, to neviete spravit normalne?

1 Like

Souhlasím, to rozhraní místní diskuze je dost mizerný. :smile: