Bahrajnskí investori získavajú plnú kontrolu nad McLarenom | Magazín F1 - F1online.sk

Z väčšinového vlastníka jediný vlastník. Pred Vianocami prichádzajú popredné svetové médiá s informáciou, že McLaren Group, pod ktorý patrí automobilka aj pretekársky tím, prechádza rekapitalizáciou. Na jej konci už nebude bahrajnský štátny investičný fond Mumtalakat väčšinovým vlastníkom firmy, ale jediným.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/138483/bahrajnski-investori-ziskavaju-plnu-kontrolu-nad-mclarenom

@PUFF od kdy děláš pod Bahrajnskou vlajkou?

cize sa nic ohladom F1 teamu nemeni

Pred chvíľkou potvrdil Pavel Fabry že bude na Nove na trvalo spolukomentovať s Eiselem a Králom.
Pre mňa fajn správa :slightly_smiling_face:

6 Likes

Samozřejmě, že se nic nemění, tohle je řekněme už jen kosmetická změna, ta vlastnická struktura u celého McL se takto měnila k podobě už dlouho

No ak už predtým boli väčšinovým vlastníkom tak sa asi toho moc nezmení. Problém bude ak by chceli zmeniť meno na Bahrajn F1 neviem či by to niekto mohol zakázať.

akoze zahodia znacku mclaren a vymenia ju za bahrajn a budu si naivne mysliet, ze niekto si bude kupovat bahrajn 750s? :slight_smile:

no problem bude skor co na to povedia mensinovy akcionari

Tak zakazat asi nie , majitel si da nazov teamu , aky mu vyhovuje , vid Toro Rosso a pod , ale McLaren je dobra znacka a nemaju dovod ju menit , to nieje Minardi ci ine bezvyznamne znacky.

Hodně bohatý vlastník, Mclaren by toho měl více využívat, respektive vlastník by měl více investovat, což se asi už stalo, když se dovybavuje továrna.

Zbavit se názvu Mclaren je myslím nesmysl… to má velkou hodnotu. Tomu nevěřím že se někdy vůbec stane.
Zbytek akcií skupiny McLaren je rozdělen mezi následující akcionáře:
– Nidala (BVI) Limited (Michael Latifi): 9,84%
– Favorita Limited: 5,78%
– Perlman Investments Limited: 5,77%
– McKal Holdings Ltd: 5,24%
– Acanitt Limited: 2,65%

Nejzvučnějšími značkami současností v F1 jsou Ferrari, McLaren, Williams a Sauber.
RB je pro mě stále ještě grglavá voda.

Historický punc má dnes a snad i v budoucnosti velmi vysokou hodnotu, proto nevěřím, že by beduíni přejmenovali tak slavný tým třeba na název “aláhová studna”. Tak hloupý snad není nikdo.

Super, takže z McLarenu je v podstate PSG alebo Man City, to mi ten tím dosť znechutilo, aj keď som latentný Tiffosi, McLaren som mal tiež celkom rád.

Tak ja si MCL neznechutim ani bohovi :slightly_smiling_face:aj keď mi je tento stav proti srsti. Ale nič z tým neurobíme. Bohatí arabáši si za prachy z ropy pomaly poskupujú všetko naprieč športovými odvetviami pretože svet je v takých hov.nách že nikto iný na to nebude mať.

3 Likes

Ako kľudne, ale ja osobne nebudem “oil merchant”, radšej by som podporoval naďalej Dortmund, ako City, PSG alebo teraz po novom Newcastle United = to je asi najlepší príklad, z McLarenu je Newcastle.

Moc rád jsem je měl, bohužel jejich smrt je dokonána.
Pro mě již nefanditelné.

1 Like

Mám velice podobný pocit. Šok to ale není, McL v mých očích padl odchodem Dennise.

1 Like

Já tomu teda vůbec nerozumím. Tak teď se akcie veřejně neobchodují. Ručníkáři chtějí nějakým způsobem odkoupit podíly ostatních akcionářů, aby získali 100% kontrolu a nikdo jim nekecal do vedení. A za 2-3 roky to chtějí dát na burzu, kde si ty akcie bude zase moct koupit kdokoliv?

2 Likes

A to proč jako?

Až na to, že už Dennis se dělil s Bahrajnama

Ano, myslím, že vlastnil už pouze 25%.