Audi bije na poplach. Pre „neférový finančný systém“ sa o pomoc obracia na FIA | Magazín F1 - F1online.sk

Sauber, ktorý do konca aktuálneho ročníka vystupuje pod názvom Alfa Romeo, pohltí od roku 2026 Audi. S nemeckým gigantom príde do Hinwilu aj nemalý obnos peňazí, no i tak bude stajňa s vyše 30-ročnou tradíciou podliehať rozpočtovému stropu, pod ktorý sa okrem iného vzťahujú aj mzdové náklady. A to je kameň úrazu. Alessandro Alunni Bravi totiž hovorí, že priebežne deviaty tím šampionátu musí preto, že sídli v Švajčiarsku, vynakladať na platy zamestnancov oveľa viac peňazí ako celky, ktoré sú sústredené povedzme v Spojenom kráľovstve. Zavedený systém preto považuje za nespravodlivý a obracia sa s pomocou na FIA.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/109745/audi-bije-na-poplach-pre-neferovy-financny-system-sa-o-pomoc-obracia-na-fia

Nechápu, proč chtějí navyšovat na 900 zaměstnanců, když jich k titulům stačí i 60. :slight_smile:

2 Likes

Naopak, čím víc zaměstnanců, tím víc se zbytečně pletou jeden druhému. V RB už na to přišli, ostatní zatím tápou :smile: .

2 Likes

cenovy strop je uplna kravina. Ak chceli nieco limitovat, tak treba limitovat pocet zamestnancov. Nieje mozne, ze na kruzenie 2 poondiatych aut 20x za rok cojaviem 500km treba 900 zamestnancov. Kravina na ntu

60? za tenhle rok bude RB evidovat jen 2 zaměstnance a budou to uklízečky, ostatní jsou tam na komparz

1 Like

Audi ještě asi uplně nechápe jak se to dělá v F1. Prostě stačí se s FIA nějak domluvit, ale takhle veřejně to určitě nepůjde :face_with_hand_over_mouth:

Stačí se domluvit anebo, když něco porušíš dvakrát, tak ukázat na to, že to udělal i někdo jiný a ono se to pak vyhodnotí, že vlastně nikdo nic neprovedl :slight_smile:

FIA má pod tlakem veřejnosti nový cíl, nic se nesmí najít :smile:

1 Like

Němka neklapla, tak máš novou lásku?
Pokud bydlí pcích, tak se můžeš stavit. :slight_smile:

Vicki klape, neboj. Jen tvoje ex na mě všude vyskakuje :smiley:

To je Karolína Bulisová, věk nevím, ale země ČR

1 Like

Moje ex ne…
Ale zeptej se jí na Feriho, když s ním byla ve sprše. :slight_smile:

Tam, kde zasmrdí pinďour a příležitost, tak tam je ona. :slight_smile:

Přesně. :slight_smile:
Je v tom chaos, pravá ruka neví, co dělá levá a takhle v tom mají krásně přehled.

nie je nahodou investovanie do infrastruktury vynate z limitov? Pokial je mizname tak si mozu do infrastruktury po novom investovat kolko chcu. A ze maju drahzsich zamestnancov, s tym FIA nic nenarobi. Kolko platia svojim ludom je na kazdom time.

Já nevím o čem mluvíš? Jsem posilal tady foto of Karol

myslíš na to, jak se Audi musí naučit fungovat v F1? :smiley:

Psalo se, že noví motoráři budou mít velké vstupní výhody, tak nevím proč si Audi najednou stěžuje.

Nevěř všemu co si přečteš na Sputniku

Toto je reakce na