Aston Martin nikdy nepostavil auto s takým tesným vnútorným usporiadaním, uškŕňa sa Newey | Magazín F1 - F1online.sk

Prvý monopost Aston Martinu z pera Adriana Neweyho sa na predsezónnych testoch v Barcelone objavil len krátko a odjazdil skromných 54 kôl, ale zato pútal obrovskú pozornosť. Návrh prišiel s množstvom netradičných prvkov, ktoré ostatné tímy (zatiaľ) neukázali, a vyvolal údiv a chválu odborníkov i konkurencie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/225863/aston-martin-nikdy-nepostavil-auto-s-takym-tesnym-vnutornym-usporiadanim-uskrna-sa-newey
1 Like

2 Likes

No jo no, pak se jim tam 18:1 nevejde, to dá rozum.

2 Likes

Urobi take super auto a…potom do neho posadia Strola :joy:

Nezáviď, že AM umí udělat lepší aero a šasi, než McL a nemusí se spoléhat na nelegální motor

1 Like

A starého Alonsa :rofl:

Ako toto môžeš povedať? Astonu sa zatiaľ darilo jedine keď okopírovali Red Bull a predtým ako Racing Point predné krídlo Mercedesu. Aj Mercedes si myslel v 2022 aké majú auto a čo z toho?

1 Like

Tak kdekdo si plete Aston Martin s Adrianem Newey… :upside_down_face: :upside_down_face:

1 Like

To bude plaču v Austrálii. :sweat_smile:

V klidu, ať vyhraje nejlepší baliček, tak to má bejt, tak je to správné. AM bude taky určitě konkurenceschopný.

Cisty zasah :rofl:

Newey musi mat vsak okrem hlavy na aerodynamiku aj vynikajuce manazerske schopnosti a hlavne velmi dobru schopnost pretlacit si svoje. Ocividne sa vie dat do pozicie “takto som navrhol vonkajsok auta a nezaujima ma, ze vnutri vam miesto nestaci, spravte to tak aby sa vam to tam voslo”. Vieme, ze to obcas vypalilo blbo a vo vseobecnosti niektore jeho vytvory boli velmi krehke co sa tyka spolahlivosti lebo boli postavene na hrane moznosti, ale zasa velakrat to aj fungovalo a konkurencia casto stoji nad jeho autami s otvorenymi ustami.

Veru tak, tak by to bolo správne, keby FIA nemení pravidlá na poslednú chvíľu na žiadosť konkrétneho tímu, aby mohol jazdiť aj s nelegálnym motorom. :slight_smile:

Špatně nakalibrovaný aero tunel jim prý všechny díly nafoukal na jednu hromadu a z toho vznikl Aston.
Prý bude ještě chvíli trvat než se jim to uzlové tajemství podaří rozmotat. :crazy_face:

A druhá vec bude vývoj počas sezóny to oni doteraz nikdy nevedeli tak som zvedavý či to príchod Neweyho zmenil

No kluci, Adrian mi vrásky nedělá, to je machr a on si to tam postaví do latě, a to celkem brzy. U Hondy, tam je časový rámec nejistý :thinking:

1 Like

To je tvoje interpretace. Motor Mercedesu projde kontrolou a pokud nebude legální přijde trest. Počkáme a uvidíme jak to bude. Tam leží pravda.

Něco aktuálního nemáš? Tohle už vysvětlil že si dělal srandu a že cílem bylo motivovat :smile:

1 Like

Tohle naladit ale fakt trvá, když je to zcela nové.

Motivaci chápu, to že dělá ředitele, aby nemusel nic řešit a ptát se… a šel rovnou na věc, taky.

Ale jsou věci které prostě jsou o čase a nejdou moc zrychlit.

a stary Strulovic ako? Ticho…?