Aston Martin nechce odpísať rok 2025, ale Neweyho do projektu nezapojí | Magazín F1 - F1online.sk

Aston Martin momentálne nie je v pozícii, aby v roku 2025 bojoval o vysoké méty. Tím sa po pozitívnom štarte do sezóny 2023 stal jedným z najväčších sklamaní ročníka 2024. Väčšina odborníkov sa zhodne, že tento stajňa nemá v roku 2025 o čo hrať, ale výkonný riaditeľ tímu, Jefferson Slack, nechce vyslať svojím podriadeným takúto správu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/185033/aston-martin-nechce-odpisat-rok-2025-ale-neweyho-do-projektu-nezapoji

Pokud mám daný OMEZENÝ rozpočet a hodiny v tunelu na dva monoposty, s tím že “starý” monopost ztrácí na kolo 0,5 až 0,8 vteřiny , nedává mne co řiká ten pán moc smysl. Všechno se vrhne na ten novej.

Kapku mne udivuje, že možnosti stavět úplně nový monopost má omezení dle výsledků na trati se starým monopostem. Nemá to logiku a nemělo by to být.

Čas v tunelech a CFD simulací by měl být stejný pro všechny na vývoj ( pouze) nového monopostu.

zmysel tomu dava prave tato sezona, kde bojovalo o vyhru 7 pilotov v 4 timoch. bez obmedzenia vyvoja u tych najsilnejsich by sa to nestalo a redbul by si to dokracal uplne lahucko.

Dalo se to cekat, letos budou mit udrzovaci tym, klidovy rezim. Vsechny hlavy jsou potreba na novem projektu.

A nebo bychom bez omezování vývoje nemuseli kvůli zajímavé sezóně přetrpět dvě úplně nudné. Stejně bojují o vítězství nejsilnější týmy