Aston Martin by obsadil posledné miesto aj v kvalifikácii F2. Alonso vidí jedno pozitívum | Magazín F1 - F1online.sk

Piatkovou šprintovou kvalifikáciou sa Aston Martin nikomu nebude chváliť. Jeho piloti obsadili posledné dve miesta s obrovskou stratou na zvyšok poľa. Fernando Alonso však vidí jedno pozitívum, ktorým je zmiernenie vibrácií pohonnej jednotky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/232293/aston-martin-by-obsadil-posledne-miesto-aj-v-kvalifikacii-f2-alonso-vidi-jedno-pozitivum

Preco si to prave Fernando musi vyžrať.
Inzinierov, ktori nestihaju a nevedia mu dat vitazne auto …
Pritom vsetky vybery teamov od r.2010 mali v tomto absolutne rácio …

Říká se, že v mezních situacích vylezou na povrch některé povahové rysy… Já když vidím dnešní Aston, tak mám radost.

Ne proto, že bych se těšil z cizího neštěstí, ale proto, že se opět ukázalo, že zkratky nefungují, ve sportu, v byznysu, ani v životě…

Kdo někdy pracoval v exponovaném prostředí, zná to, koluje mnoho podobných historek a odstrašujících případů a je přesně zdokumentováno, co přesně nedělat, aby se člověk nestal dalším z řady.

No, a Aston porušil úplně všechno, dokonce si myslím, že některé faily jsou unikátní, takže to dopadlo tak, jak mělo a muselo…

Některým oportunistům z Astonu to vyloženě přeji, snad jediný koho je mi líto je taťka Stroll, je smutné že musel dostat takovou lekci v jeho věku.

Jsem zvědavý na další vývoj…

Ferdo ukonci smutne karieru v r. 2028 dovtedy sa bude trapit.

Honda to zase nezvladla a Newey tiez. Cele je to fiasko ba co viac je to na dlhy beh, co AM vobec neprospeje. Estete Stroll ma dost prostriedkov na chod celeho timu. Na celo sa nedostanu tak rychlo, bohuzial. Je to smutny pribeh.

1 lajk

A co konktretne pravil aston zle, kedze rozhodnutia su hlavne na Strollovi, ktory priviedol do timu miliardovych sponzoro, Hondu, ktora uz 5rokov mala kvalitny motor, Neweyho, ktory pracoval roky v RB s motorom Honda. Co sa tam mohlo pokazit ?

Kto vie, ako by dopadlo Ferrari, ak by sa im ho podarilo vtedy kupit.

Těch špatně nastavených procesů je tolik, že bych to psal hodinu.

Hlavně, firma se buduje odspoda, ne obráceně. Buduje se na základě personální stability a zaběhlých procesů. Investice do technologií a zázemí potom pouze násobí výkon, který je blízko limitu.

V Astonu tohle všechno bylo obráceně umocněné dalšími úplně naivními zkratkami.

Kdybych nevěděl že Stroll spálil vlastní peníze, tak bych ho podezříval, že je to korporátní sabotér.

2 lajkov

Možná se o jeho vlastní peníze jednat nemusí a za nitky tahá někdo jiný.

1 lajk

Newey to hovoril už na jar.

Všetci vedeli, že toto bude veľký prúser.

1 lajk

Ale Stroll si tu “lekciu” pytal. Ak muz s jeho skusenostami ocakava, ze nakupi velke mena a zavali peniaze do techniky a zacne hned vyhravat, tak je naivny. Prva chyba co urobil bola s manazmentom. Tam Aston zlyhal na plnej ciare. Mozes bande sikovnych chudakov dat miliardu, pokial nemaju dobre vedenie, nebudu ich vediet efektivne pouzit

Teď už běží druhý rok náprav a Aston se propadá stále více. To znamená, že v Astonu už ani odhadovat neumí.

Ferdo nevymýšlej si zase

Čti a počítej. U čtení s pochopením textu nevím, ale malou násobilku by jsi zvládnout mohl.

Newey odhalil prvú veľkú slabinu vývoja v Aston Martine, odstrániť ju potrvá až dva roky | Magazín F1 - F1online.sk

ty zase neumíš číst co?

Jak jsem psal. Jeden rok už je v háji a Aston se propadá hloub a hloub.
Jak dlouho ještě bude trvat než se tým stabilizuje a začne se odrážet od úplného dna?

To záelží na Hondě, kdy konečně donese motor, co nemá ztrátu přes 70hp na spalováku

1 lajk

V kvaldě se taky jednalo o slabý motor? Co jsem četl, tak oba vozy nedojely kvůli brzdám, prý a s tím Honda nemá nic společného.

Však já nepíšu, že to je chyba Hondy. Ale jak se chceš výkonnostně odrazit ze dna, když ten motor ztrácí přes 70hp a leží jím tam přes 2,5s

Hlavní problém není motor, ale usazení motoru do Astonu.
Kvůli špatně navrženému šasí, teď Honda musí ztrácet vývojový čas kvůli vibrátoru Aston.

Jistě, za nevýkonný a nespohelivý motor může šasi, a dopravní letadla lítají bez motorů na linkách Vídeň - New York

1 lajk