Antonellimu sa už vyhrážajú smrťou. Mercedes to chce riešiť s FIA, Red Bull slová ľutuje | Magazín F1 - F1online.sk

“Formuloví chuligáni” si vyhliadli ďalší terč. Teraz je ním len 19-ročný Kimi Antonelli, na ktorého poľuje najmä časť fanúšikov Red Bullu za to, že v závere Veľkej ceny Kataru svojou chybou pomohol Landovi Norrisovi a uškodil Maxovi Verstappenovi. Na sociálnych sieťach tak čelí dokonca vyhrážkam smrťou.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/222183/antonellimu-sa-uz-vyhrazaju-smrtou-mercedes-to-chce-riesit-s-fia-red-bull-slova-lutuje

Tak dobrý, no, a příště si dejte lepší pozor. Už Indiáni věděli, že “vyřčené slovo a vystřelený šíp zpátky nevrátíš”.
Řešení je těžké hledat, ale kdyby se opravdu všichni a důsledně stavěli proti těmhle projevům už v začátcích, tak je to aspoň první krok.

6 Likes

Tak aspoň, že tak, že RB si uznal, že prestrelil. Toto je ďaleko za čiarou. Niektorí ľudia by nemali mať nie, že prístup na sociálne siete, ale ani občiansky preukaz

4 Likes

Popravde mohol Kimi trosku zabojovat predMaxom sa branil statocnejsie teda.

Samozrejme ze to neurobil naschval, ale neviem čo chce ako mercedes riesit s fia, toto sa deje bezne v motorsporte, len nech si spomenu co robili ich fanusikovia latifimu, alebo fanusikovia mclarenu colapintovi…

5 Likes

Ved mu to sklzlo mimo trat, naopak moze byt rad ze to pochytal a neskoncil s DNF

Skor myslim ako sa uhol Oscarovi na konci rovinky bolo tu aj vdeo .V Brazílii sa branil super vcera hmm to sme videli.

Akokolvek to znelo od Marka nahluplo, ma na svoj nazor pravo, aj ked je senilny a mimo. To, ze to niektori ludia beru tak vazne a na sietach su hrdinovia, nadavaju a vyhrazaju sa smrtou je vseobecny svetovy problem, ktory ma riesit majitel/spravca danej siete. Ze sme dospeli do stadia, ze socialne siete maju takuto moc ma na svedomi niekto iny, ten komu su prednejsie mnozstva uzivatelov, komentov a lajkov. V neposlednom rade aj Formula 1. Po Ecclestonovi chcela strasne expandovat na siete ale popri zarobkoch z toho si treba uvedomit, ze to ma aj svoju temnu stranku.

Nie je to spravne, ze to takto je, ale vsetci ti, co maju potrebu sa o svoj zivot takto delit na socialnych sietach sa na toto musia pripravit.

7 Likes

Presne aj BLB bob tu nadava slovakom do fasistov a nikto to neriesi a este si ho tu kumpani Hogar a spol zastavaju a pritakavaju.

2 Likes

Vítam tento návrat do reality. Bolo to síce zbytočné a nešťastné divadlo, ale oceňujem sebareflexiu - priznať si chybu je prvý krok k náprave :+1:.

Žiaľ, džin už bol vypustený z fľaše. Kimi si tú vlnu nenávisti ešte nejaký čas odnesie, pretože istá skupina ‚internetových hrdinov‘ sa živí práve takýmito prvotnými impulzmi a fakty ich už potom nezaujímajú. Snáď toto bude pre Red Bull, ale aj pre celú komunitu F1 lekcia o tom, že slová lídrov majú váhu a nesú so sebou zodpovednosť.

1 Like

Kdo chce, tak se může stavit.
Sobota 13.12. 14.30 před Malšovickou arénou v HK. Stačí napsat, budu tam čekat.

Lenze ja si nemyslim, ze si Marko priznal chybu. Prebehlo par telefonatov, niekto z Mercedesu volal niekomu do F1 a ti zasa volali do RB, ake skody napachali a tak zasa niekto z RB volal staremu Markovi, ze treba sa vyjadrit v opacnom duchu.

Rozdiel je v tom ze Mercedes po pretekoch hned nedaval medialne vyroky ako to Latifi spravil naschvál…

2 Likes

to, že niekto nieco povedal je jedna vec, tusim, že to bol helmut, a to vyjadrenie určite správne nebolo, ale ja si myslí, že tie vyhrážky by prišli tak či tak, nemyslím si, že ludia čo toto píšu čakali na rozhovor helmuta, skôr som toho názoru, že oni to písali v emóciách hned po tom ako sa to stalo, vela z nich podla by to urobila tak či tak, niektorých mohla ovyplyvnit vysielačka GP a Maxa, ale to bola správa od GPho pre Maxa, ak to považovala FOM za niečo, čo môže spôsobiť nenávisť, tak to nemali dávať do prenosu…GP je tiež len človek a v emóciach môže Maxovi povedať niečo, čo nie je uplne pravda, FOM malo čas na to, aby si tu vysielačku pustili a prehodnotili, čiže ak už niekto pochybil tak najma oni

1 Like

V Brazílii sa Max priblížil pod 1s v 67/71. Kimi sa úspešne bránil asi 5kôl.
V Katare sa Lando priblízil pod 1s v 49/57 a predbehol v 56/57. Kimi sa úspešne bránil asi 8 kôl.
Kimi sa proti Landovi úspešne bránil dlhšie ako proti Maxovi. Ak sa dá povedať, že sa úspešne bránil Maxovi, tak sa dá povedať, že sa úspešne bránil Landovi. Len Lando mal viac času. V Brazílii súboj ukončil koniec pretekov, takže nevieme ako by to pokračovalo ďalej. Podľa mňa to bol celkom porovnateľný súboj. Max aj Lando sa na Kimiho dotiahli, ale už nemali pneu, aby poriadne útočili.
Disclaimer: Vychádzam z neoficiálnych livetiming. Ak som sa pomýlil, ospravedlňujem sa vopred. Aby som nespôsobil niečo podobné ako pacient Marko.

toto je podla mna ale všobecný problém dnešnej doby sociálnach sietí, kde má každý dosah na to aby hocikomu hocičo napísal, ale môj taký osobný názor na toto je, že ak si verejne známa osoba v takom kompetetívnom prostredí ako F1, tak musíš byť pripravený niečo také zniesť, lebo proste ono sa to riešiť ani úplne prakticky nedá

2 Likes

Myslim si že vacsinou im je to jedno. Problem je ked sa musis obzerat za seba ked na teba zacnu nieco podobne vykrikovat aj naživo. A to že sa to toleruje online vedie k tomu ze si to budu dovolovať aj naživo a nikdy nevieš kedy niekomu neprepne ako napríklad pri Selešovej.

2 Likes

Nevím kolik je tobě, ale v době Helmuta a vlastně i mojí (a to jsem proti němu o dost mladší) by jeho výroky byly brané naprosto v pohodě jako klasické mindgames atd. Žádné výhrůžky smrtí by se nekonaly a v podstatě by to bylo v pohodě.
Problém je v tom, že dnešní doba sociálních sítí to jednak vyhrotí do naprostého nesmyslu a za druhé tu máme všude mraky “snowflakes”, které jsou z toho děsně na prášky, což to taky sune někam úplně jinam.

Upřímně, já nejsem typ tvrdící obecně, že “za našich mladých let byl svět lepší” - v mnoha věcech ani náhodou nebyl a u lecčeho jsem docela rád, že se svět posunul. Ale konkrétně to, na co se naráží daná diskuse je zrovna jedna z těch výjimek, kde se výroku “za nás to bylo lepší” nebojím ani trochu, dnešní stav je pěkně naprd :frowning:

3 Likes

no pri tom latifim to realne aj tak bolo, jemu chodili správy od preptnutých fans domov do pošty, ti ludia si zistili kde byva, a reagoval tým, že si zaplatil ochranku, ono vacsinou tito ludia na tych poziciach su extremne popularni a bohati, a mozu si dovolit mat ochranku

No, je mi hodně :smile: . Snažím se neztratit paměť a nemalovat si tehdejší trávu na zeleno, takže i proto se bráním podceňování současných mladých a vadí mi, když je někdo podceňuje, nemyslím teď třeba konkrétně Tebe. Jsou jiní, v něčem lepší než my a v něčem naopak, my jsme byli taky posuzovaní všelijak :slight_smile: . Těžko posuzovat v souvislosti s diskutovaným problémem minulý stav, když sítě prostě nebyly, takže dosah toho, co komu kde řekl byl úplně jiný. Je to současný fenomén a to, o čem debatujeme, je jednoznačně nežádoucí. Víc k tomu asi nemám co říct :slight_smile: .

4 Likes