Toto hovoril o dosť masívnom probléme. Práve naopak odcenil, že to zmanažoval dobre aj keď cítil, že čosi je zle. Čo mu radšej nepovedali.
Ak to bolo ozaj poškodenie takého rozsahu, tak to ho limitovalo v tempe aj v ovládateľnosti. Na to to mal solídne pod kontrolou povedala by som a v pokoji to zvládol doviesť do cieľa hoci Williams za ním je celkom slušné auto a ani na Ocona až toľko nestratil, ale s týmto by nemal šancu predbiehať, bolo to divné už keď Ocon predbiehal jeho. A hlavne ak by šiel čo i len o 0.2 na kolo rýchlejšie tak by v zóne Ocon nikdy nebol.
Zatiaľ ma dosť smoly na takéto veci…potreboval by čistý víkend, aby sme mohli robiť 1 súdy o nejakom reálnom tempe.
A potreboval by aj Mercedes aby vyriešil ten problém zo zahrievaním, lebo keď Russell háda čo s červenou gumou, aby lepila tak Antonelli ma ešte menšiu šancu, že to nájde. Ak by sa aj Q ešte o čosi vyššie mal by to jednoduchšie. Bolo aj vidieť o koľko bližšie bol na mediumke, lebo jej rozumel.
Zatiaľ doplatil výrazne na drobné chyby, no následne mal šťastie na výsledok.
Len jedno kolo rýchle v Q3 nebol ideál tam urobil chybu v poslednej zákrute, šprint bol boj o prežitie gúm u každého a po štarte ostal za Tsunodom aj keď ho nemal zlý, ale uhybal sa vpredu a v pretekoch vlastne nemohol ukázať vôbec nič pokiaľ auto malo takéto poškodenie a vyhnúť sa mu tiež moc nedalo.
Objektívny obraz o jeho tempe ešte defacto nemáme, okrem toho na vode ktoré bolo slušné.
Tie drobné veci mu veľmi pomôžu ak ich zoptimalizuje, má 2 týždne na reflexiu a uvidíme čo v Suzuke, kde nikdy nejazdil.
A v Q je faktom že by musel poraziť ťažké váhy = Mclarenuy, obe Ferrari, Max, George na to sa zabúda, že rozostupy sú maličké a tam sú top Q na rošte. Takisto ako Russell zatiaľ ide skvele, čo dosť skresľuje najmä v Q kde toto kolo Russell trafil dokonale…keby urobil 20 tak ho ťažko zopakuje viac ako raz aj on sám a mal šťastie, že konečne zahrial gumy. Takže Russell zase jazdi v Q tak, že aj LH ako si pamätáme s tým mal problémy
Sam vravel, že to bola ťažká VC ale veľa sa naučil a dostal sa do úplne novej situácie…čo je dobré.