Antonelli nechce byť nástupcom Hamiltona a nechce počuť ani porovnania so Sennom | Magazín F1 - F1online.sk

Andrea Kimi Antonelli vstupuje do Formuly 1 ako nepopísaný list papiera. Taliansky mladík má pred sebou veľký rok a jeho príchod sprevádzajú rozporuplné reakcie. V podstate nikto nepochybuje o jeho pretekárskom nadaní, ale nesprávne okolnosti a načasovanie už zruinovali nejeden pretekársky talent.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/188929/antonelli-nechce-byt-nastupcom-hamiltona-a-nechce-pocut-ani-porovnania-so-sennom

Malý Kimi a Liam majú najlepšiu a zároveň najhoršiu pozíciu z nováčikov. Chlapec vyzerá, že sa sústredí len na pretekanie a tieto reči ho až tak nezaujímajú

1 Like

mna zaujima kedy sa z talianskeho mladika stane rodak z Bologne.

1 Like

ježiši, toto si zaklincoval :smiley:

tiež mi to kole oči, žiaľ, nielen rodáci z Ovieda, je tam toho viacej

Keby som mala popísať Kimiho, tak asi by som to neurobila lepšie, ako to urobil tento rozhovor :pray:t3:

Toto je presne Kimi.

Sebavedomý ale s pokorou, mediálne vytrenovaný ale úprimný, talentovaný a ambíciózny ale racionálny, snažiaci sa nájsť nejaký balans medzi tým aby nám povedal, že sa len tak nenechá a treba na neho dávať bacha, ale že si uvedomuje, že zaklad je vyhnúť sa kadeakým shenigans :grin: opakuje to každý jeden krát.

Plus samozrejme zaľúbený do Sennu :rofl:

K obsahu

1. Tá fyzická podoba je skôr vec kučeravých vlasov, drobnej ale vysekanej postavy a južanských čŕt. Plus troška charizmy a prízvuk a je to na svete.

A toho, že vždy o Sennovi rozpráva ako rozpráva, tak to mu tiež nepomáha…Senna sa hodí do každého rozhovoru, dokonca občas aj tam kde ho nečakáš. :rofl: Bol na Sennovi evidentne vďaka otcovi vychovaný ( keď má človek na stene doma fotky Sennu, čo čakáš od dieťaťa :grin:)

Plus tá Bologňa a niektorí, už majú príbehy jak z filmu (latinskoamerickej telenovely, niekedy je to na pobavenie pomaly v reinkarnáciu veria🤣)

A teda ľudia v Tom vidia, čo tam nie je.

Mnohí už pomaly aj jazdecky ( pripomínam ešte ani nezačal a pomaly už Senna sa vracia :rofl:)

1. Že je Kimi prirodzený talent je isté,že je to veľmi inštinktívny pretekár tiež, to je zrejmé a bolo to zrejme od decka. Že to bude pravdepodobne ďalší čo brzdí neskoro ako málokto, to sme už tiež spozorovali. V Tom sa ozaj podobá na Sennu či Hamiltona.

Ale má 18 rokov a v F1 0 pretekov. On to hovorí ako expectations control, ktorú má naučenú, ale podľa mňa aj preto, že zo Sennom sa nedovolí porovnávať. A s Lewisom tiež nie, pôsobí, že má dosť veľa pokory a zdravého rozumu našťastie pre neho.

A nemali by sme zabúdať na to, že je to pre neho absolútne nové, akonáhle ho budeme hodnotiť.

1. Sú jazdci ako Lewis, ako Max (@Hedgehog vidíš viem ho aj pochváliť hoci ľudsky ho nedávam, to tu mnoho diskutujúcich nevie a kvalitu neuznajú nikdy), ktorý majú to prirodzené trošku inde…ktorí ako raz povedal Berger o Senovi vidia grip ešte pred zákrutou, ale byť ako Senna, to sa v dnešnej F1 ani nedá, tam už musí hrať oveľa väčšiu úlohu rozum. Ale v 80 rokoch si to viem predstaviť, že by dokázali jazdiť podobne. Hamilton aj Verstapen, či Alonso to vždy vedeli pustiť niekam, kam iní nemajú odvahu a prejsť to akoby nič išli po ten Gap (aj keď Max a Fernando občas aj po ten čo tam nebol :rofl:) a hlavne ho tam vidia.

Kimi môže byť ďalší z nich… ja reálne ozaj verím, že mu pán Boh toto nadelil a že mu nadelil výrazne viac ako mnohým iným. Ako povedal Rosberg to je talent, čo môže viesť celú generáciu.
On má za mňa presne takú tú eleganciu a kontroluv Tom ako pracuje s autom ( áno má ju aj Verstapen, aj ked občas nevyzerá) a ako povedal Toto, dobre sa na neho pozerá. Niečo z neho ide čo sa ťažko popisuje …aj ľudsky aj jazdecky aspoň pre mňa. Od čias MV, si nepamätám nič podobné a keď niekto povie, že ide o hype…ten na základe niečoho vznikol. Ale aj Max ak by trošku neskrotol, tak by MS nikdy nebol ! Hamilton v mladosti tiež pôsobil trochu ako bez mozgu a občas robil veci kde sa zastavoval mozog… Button by nám porozprával.

Presne preto vravím, že ako talent je výnimočný.

Ale talent je jedna vec, v F1 potrebuje mnoho iného a správne to popísal…

1. Rozumiem tomu nadšeniu, aj ho zdieľam, ale ak urobí aj chyby tak u mnohých môže prísť sklamanie, lebo čakajú v podstate nemožné.

A on potrebuje potrebuje v 1 rade kľud.

A zatiaľ si stým on aj Mercedes poradili skvele. Niekto povie je to naučený, sú to reči na PR, ale toto je veľmi dôležité. Ak to nevieš, vytvoriš na seba tlak veľmi rýchlo a úplne sám.

Otázka je čo ak urobí ozaj tie chyby, alebo ako sa to zmení ak nám padne sánka z toho čo predvedie už na začiatku. Zvládnu to ukočírovat aj potom ? Najmä v 2 prípade ?

On pôsobí, že ho to vôbec nezaťažuje, čo je super. Nedáva na sebe znať očakávania, ani neistotu. Na všetko odpovedá jasne, správne a rozhodne. Nenechá sa týmto zaskočiť. Ale bude potrebovať pomôcť, všetko okolo neho každé interview, každá správa bude musieť byť kontrolovaná zo strany Mercedesu. Nesmú dovoliť, aby sa to k.nemu dostalo ( tak ako to nedovoľovali doteraz).

Zatiaľ vyzerá, že sa cíti dobre, ide si urobiť svoju robotu, nastavil si správne ciele.

Ale podľa mňa akonáhle príde šanca tam sa veľa zmení.

A) tam je velke množstvo prirodzneho ( nie arogantného) sebavedomia a ono to občas je dobrý sluha ale zlý pán ako oheň (viz Monza):grin:

B) Osobne si nemyslím, že je to typ, čo pár krát nenechá inštinkt vyhrať nad rozumom, akonahle pôjde o výsledok a nejaky ten tukanec, odpálené gumy tam budu…Veľa bude závisieť aj od auta, ako často podľa mňa. To nie je typ čo si povie, tak neskusim, lebo som novacik, aspoň ja si to o ňom myslím. A vieme s kým bude pretekať na Tom čele.

C) na druhej strane sa zdá, že ten 50G shunt v Monze mu dal lekciu a donútil ho pozerať sa na veci tak ako popisuje. Donútil ho uvažovať, že nie každé kolo je o PP a niekedy je z dlhodobého hľadiska rýchlejšie byť pomalší. V F2 dospel k tomu mindsetu, že občas musí vyhrať len rozum nie inštinkt. V Tom smere je pre neho ten neúspešný rok super škola a potreboval ho.

Mercedes mu dal doteraz maximum, teraz potrebuje už len kľud a čas.
A ak mu ho dajú, nie je dôvod aby neuspel z môjho pohľadu.

V žiadnom prípade, ale neprišiel nahradiť LH. To nie je pozícia v ktorej je, a Toto sa ho o Tom snaží presvedčiť medzi prvými. Toto veľmi správne hľadá balans medzi tým sebavedomím a rozumom. A myslím, že celý tím s ním za pol roka pracoval práve na tomto.

Prišiel ako ďalší veľmi talentovaný pilot Mercedesu, ako prísľub, ako výsledok akadémie a jej dobrej práce.
Ako niekto kto môže ( a chce) raz byť Hamiltonom, ale nemôže bežať skôr ako sa naučil chodiť. A ak to niekto naivne čaká a kladie mu tieto otázky, a tvári sa ako odborník, tak nech odovzdá mikrofón a ostane doma.

Ale ak by som si mala staviť na to čo zlyhá alebo raz dozreje tam kde napríklad Hamilton, tak si stavím na to druhé.

Veľmi som zvedavá čo ukáže.

Zatiaľ je to extrémne talentovaný, zdravo sebavedomý, sympatický teenager čo dostal šancu a podporu ako málokto. Nič viac. Čo bude po pár pretekoch je iná vec. Dosť možno dosť ošiaľ až šialenstvo ak ten talent potvrdí hneď… a tam sa ukáže či mu bude stačiť talent a hlava to unesie.

1 Like

Pokud bude rychlej a bude jezdit ciste, coz se da predpokladat protoze tak jezdi 99% pilotu muze byt pro show prinosem, tesime se na prvni zavod.

…toto mám//najradšej// u týchto pisalkov, ešte nič nedokázali ,títo mládenci a už z nich robíte najväčšie ““hviezdy””,:thinking::racing_car:

No ja neviem taký Peréz to v Top tíme nedokázal, Gasly tiež nie, Albon takisto v mladom veku. Buď jedno alebo druhé alebo aj aj.

Stroll či Ocon to naraz obcas nedokážu dodnes.

Takže až taká samozrejmosť to podľa mňa nie je.

Nikto z neho hviezdu nerobí.

Že je o neho záujem viac ako o iných mladých je logické.

Má na to talent aj výsledky aj pozíciu.

A tento článok zrovna tie očakávania skôr krotí ako hypuje.

Ľudia boli nadšený keď prichádzal Hamilton do Mclarenu, Verstapen do RB, Leclerc do Ferrari

Všetci sme mali očakávania, čakali na prvé preteky, na to že sa prvý krát ukážu. Že zistíme, či to čo sa hovorilo dovtedy je realita.

Akonáhle sa o tebe hovorí ako o F1 Prospekte dlho ( a tu ozaj dlho) tak aj samotná F1 sa z toho snaží vyťažiť. To zase povedzme si úprimne.

Neverím, že existuje človek ktorý sleduje F1 a povie si ( či už prajne alebo neprajne), že ho to ako mu to pôjde vôbec nezaujíma.

A ty nie si výnimka, inak by si tu nič nenapísal.

No to se ale bavis o Red Bullu, to neni norma. Jinak Perez je vicemistr sveta, to nepisu proto ze bych byl fanousek, je to fakt, nevim proc to nekdo furt ignoruje.

1 Like

V dominantnom aute…čo predvádzal minulý rok a tým nemá nič.

Na tyhle nesmysly si odlap nekoho jineho.

1 Like

Bacha, mierny RANT

“Nechcem počuť porovnania” povedal chlapec, ktorý má druhé meno po jednom majstrovi sveta, ktorým sa aj necháva oslovovať. Vraj teda som čítal na Wiki či kde, že to len chceli medzinárodné meno a otec (pretekár športových áut btw.) to dostal poradené ako pekné meno, ale že to vraj nemá nič s Raikkonenom. Osobne uverím kdečomu, svet je naozaj pestrejšie miesto ako si pripúšťame, ale toto testuje aj moje hranice. :roll_eyes:

Btw. ešte nie úplne podľa talianských zvyklostí - to by bol spolu “Andreakimi”, podobne ako sú Giancarlo, Pierpaolo, Gianluigi a iné. Možno to neumožňoval nejaký taliansky zákon ak to nie sú štandardne zlúčené 2 mená, to zase neviem a ani nemám chuť zisťovať. Ale ani by neprekvapilo, že dalo sa, ale rodičia skrátka chceli aby mu tam to “Kimi” svietilo, navzdory tomu čo tvrdia.

Isto za meno aké dostal nemôže, ale ako som už raz kedysi spomínal - ak by som mu to mal veriť, tak by tlmil to používanie “Kimi” od zvyšku sveta. Iná vec je, že to dáva zmysel v rodine ako odlíšenie od otca (tuším je tiež Andrea), ale teraz kam sa už dostal na svetové fórum ani veľmi nie. Nie je to nijako jazykovo štandardné a hlavne všetci vieme kam sa tým mieri. Dialo by sa to aj keby bol “Andrea Carlo”? Resp. zjednodušenia sú povedzme u tých Gianluigi-ov, ktorí sú bežne skrátene “Gigi” alebo niečo podobné. Pritom Andrea nie je nijako extra zložitejšie, že by sme potrebovali kratšie meno ako príklad vyššie, či ako u niektorých španielsky a portugalsky hovoriacich borcov.

Pochopím ak má niekto pocit, že veď je to len meno, robí sa z komára somár. Ale o niečom to svedčí - napr. Fernandových neprajníkov sme vždy vedeli ľahko rozoznať ak mu hovorili “Diaz”. Svojho času jeden kolega nejako nevedel celkom stráviť, že za Williams jazdí Bruno Senna, tak si tiež pomáhal týmto akože vtipným “posledným” priezviskom z matkinej strany ako je u iberských mien zvykom. Aj Lewis tu občas dostane “Larbalestier” a podobne.
Takže sa tu zase netvárme. Uvidíme ako dlho vydrží “Andrea” byť “Kimim”.

Podobne, že aj Senna je jeho idol…mno neviem. Taký Seb Vettel už pred 15 rokmi povedal radšej narovinu “som príliš mladý, aby mohol byť mojím idolom Senna, fandil som Schumacherovi”.

Chlapec je evidentne talentovaný, možno až veľmi talentovaný, veď nech sa mu darí. Testy zvládol veľmi dobre. Ale, že HYPE ide na 100% a on zase nie je dosť zrelý aby ho aspoň minimálne brzdil - tento názor som od toho zbytočného vybúrania sa v 2. kole tréningu v Monze zatiaľ nezmenil. Ani to, že by mu to prospelo.

3 Likes

Got it. Antonelli nechce byt Ayrton Kimi Larbalestier.

2 Likes

Aby sme si to ujasnili.

1. Otec je Marco

2. Doma ho volajú Andrea, aj jeho mama v jednom rozhovore ho tak stále oslovovala. Volá ho tak aj sestra. Otec mu začal hovoriť Kimi aj to len občas až pred asi rokom/ dvoma a to len v súvislosti s pretekanim. Z jeho blízkych mu Kimi hovorí len Eliška a aj to preto, že pre ňu je Andrea vlastne Kimi ako súper z motokar.

3. Meno dostal skôr ako Kimi bol majster sveta. Prečo by muselo byť po Rikonenovi ? A prečo by ho mal mať zlúčené? Len preto, že je talian? Lebo zvyklosti ? U nás sa deti volajú aj Bryan Kováč a ?

Navyše Andrea Kimi Antonelli ozaj znie dobre, tak ako Kimi hovorieva, ze preto a že mu chceli dať medzinárodné meno. Kimi je dosť neurčité. Ok možno to nie je bežné zahraničné meno a Raikonen ho rozhodne spopularizoval, ale čo to mení na tej story ?

1. Kimi ho začali volať na motokárach a neskôr sa to uchytilo a nikto mu nepovedal inak. Možno aj pre ten talent. Hovorili mu tak všetci asi od 12.

2. Senna je aj idol Leclerca a tiež si ho nepamätá !

A navyše Marco Antonelli je veľký fanúšik Sennu. Vie sa to dlho,že otec mu púšťal videá Artyona od dieťaťa a majú to ako som napísala aj doma na modrej stene. Niekde bola v nejakých novinách aj fotka raz. A kedze otec mal na to prečo preteká veľký vplyv, tak je to logické prečo AS.

1. Samotný Marco nechcel aby pretekal, dal ho na futbal. Motokáru dostal ako decko lebo bol stále na trati a chcel to skúsiť. Ako vieš otec ma pretekársky tím. Dokonca kým neprišiel Mercedes neinvestoval do neho a o žiadne obrovské peniaze, nemal najlepšiu výbavu, ale aj tak priveľa vyhrával a chcel pretekat, tak otec súhlasil. To povedal kedysi Minardi. Otec nechcel aby zažil sklamanie z pretekania ako kedysi on.

2. Aj ten Senna sa volal Da Silva a nikto ho tak nebolal. Bruno dokonca nebol Senna vôbec keďže mama mala po otcovi priezvisko Da Silva a druhé mal po otcovi. A bol to syn jeho sestry ako vieme

3. Ak by mu dali meno po Tom MS tak kľudne mohli nejaké iné …prečo by to inak teda bolo Kimi ? Pokiaľ viem Marco Antonelli nikdy Kimiho Raikonena nespomínal ako obľúbeného pretekára.

4. Ako dlho vydrží byť Kimi ? Vydržal 6-8 rokov, teraz už asi vydrží.

A ak by aj bol Andrea tak ? Čo sa zmení na jeho kvalitách ? Buď ich ukáže alebo nie a čo s tým má či ho nazveš Kimi alebo Andrea.

1. Btw on sam sa predstavuje ako Andrea Kimi ! Nie len Kimi vo väčšine prípadov.

2. OZAJ TA TAKTO IRITUJE NIECIE MENO?

Ani náhodou nemôžeš chcieť aby si bol porovnávaný Sennom

Veď ani nechce…len vizuálne sa niektorým podobá 1

Je to Sennův syn.

13a2s

1 Like

Predpokladám, že reaguješ na mňa.

1. OK, dík za opravu. My bad.
  2. Tým lepšie.
  3. No, že by zrovna rok predtým ako sa stal Raikkonen majster sveta o ňom nik netušil? Lebo je to najviac logické. Áno, lebo je z Talianska. Áno lebo zvyklosti. Bryan Kováč je OK a vec vkusu, aj Jarno Trulli bol po fínskom pretekárovi.
  4. Len potvrdzuje môj point - zase netvrdím, že mal všade behať a všetkých opravovať.
  5. A je to IMHO podobná blbosť - na dlhšiu debatu, ale je to veľmi umelé keď toho športovca nezažiješ live podľa mňa.
  6. Nevidím veľmi logickú spojitosť - netvrdil som, že jeho otec je rovnaký ako Jos Verstappen.
  7. Opäť, to nebol point. Navyše s tými Sennmi je to ešte zložitejšie, v pôvodnom príspevku som to nepopísal dobre.
  8. To už teoretizuješ - dali mu Kimi a niet toho boha, aby jeho otec vtedy netušil, že “aha, šak ako Raikkonen”. To je asi ako tvrdiť, že teraz na Slovensku by sa narodil nejaký chlapec a dali mu meno Lebron. A otec basketbalista by tvrdil, že šak len tak sa mi páčilo meno, inak to s Lebronom Jamesom nič nemá. To aj keby nedajbože bola pravda máš mať dosť spoločenského citu radšej nevravieť nič. Už len preto ako to znie.
  9. To bolo mierené na ľudí, ktorí o ňom hovoria - ako si sama napísala. Je dosť možné, že Kimi sa uchytilo preto ako jazdil. Ak to nedajbože nebude ďalej konvenovať - čo ja si skôr IMHO myslím, že bude, chlapec je dobrý - či zostane aj “Kimi”
  10. Opäť - prvá veta môjho príspevku hneď po upozrnení.
  11. Meno je v pohode, dokonca keby bol iba Kimi Antonelli podobne ako bol Jarno Trulli, ani nemrknem. Ak už ma niečo trochu irituje, tak to je do akej pozície je chlapec tlačený - zvládnuť to asi verím aj zvládne, ale príde mi to už trochu choré. A áno, veľmi by u mňa stúpol, keby to sám tlmil - ale uveriteľnejším spôsobom než povedal teraz. Napr. pôvodný Kimi po prestupe do McLarenu už ako bol oznámený na jeseň 2001 hovoril, že si tam ide po majstra sveta. To asi bolo prehnané, ale kongruentné. Tu Andrea Kimi evidentne musí vidieť, že minimálne Toto v ňom vidí a chce z neho budúceho Hamiltona či Sennu - takže diplomatická odpoveď nie je koniec sveta ale ani nič presvedčivé.
2 Likes

jedine moze byt jeho vnuk.