Keby som mala popísať Kimiho, tak asi by som to neurobila lepšie, ako to urobil tento rozhovor 
Toto je presne Kimi.
Sebavedomý ale s pokorou, mediálne vytrenovaný ale úprimný, talentovaný a ambíciózny ale racionálny, snažiaci sa nájsť nejaký balans medzi tým aby nám povedal, že sa len tak nenechá a treba na neho dávať bacha, ale že si uvedomuje, že zaklad je vyhnúť sa kadeakým shenigans
opakuje to každý jeden krát.
Plus samozrejme zaľúbený do Sennu 
K obsahu
- Tá fyzická podoba je skôr vec kučeravých vlasov, drobnej ale vysekanej postavy a južanských čŕt. Plus troška charizmy a prízvuk a je to na svete.
A toho, že vždy o Sennovi rozpráva ako rozpráva, tak to mu tiež nepomáha…Senna sa hodí do každého rozhovoru, dokonca občas aj tam kde ho nečakáš.
Bol na Sennovi evidentne vďaka otcovi vychovaný ( keď má človek na stene doma fotky Sennu, čo čakáš od dieťaťa
)
Plus tá Bologňa a niektorí, už majú príbehy jak z filmu (latinskoamerickej telenovely, niekedy je to na pobavenie pomaly v reinkarnáciu veria🤣)
A teda ľudia v Tom vidia, čo tam nie je.
Mnohí už pomaly aj jazdecky ( pripomínam ešte ani nezačal a pomaly už Senna sa vracia
)
- Že je Kimi prirodzený talent je isté,že je to veľmi inštinktívny pretekár tiež, to je zrejmé a bolo to zrejme od decka. Že to bude pravdepodobne ďalší čo brzdí neskoro ako málokto, to sme už tiež spozorovali. V Tom sa ozaj podobá na Sennu či Hamiltona.
Ale má 18 rokov a v F1 0 pretekov. On to hovorí ako expectations control, ktorú má naučenú, ale podľa mňa aj preto, že zo Sennom sa nedovolí porovnávať. A s Lewisom tiež nie, pôsobí, že má dosť veľa pokory a zdravého rozumu našťastie pre neho.
A nemali by sme zabúdať na to, že je to pre neho absolútne nové, akonáhle ho budeme hodnotiť.
- Sú jazdci ako Lewis, ako Max (@Hedgehog vidíš viem ho aj pochváliť hoci ľudsky ho nedávam, to tu mnoho diskutujúcich nevie a kvalitu neuznajú nikdy), ktorý majú to prirodzené trošku inde…ktorí ako raz povedal Berger o Senovi vidia grip ešte pred zákrutou, ale byť ako Senna, to sa v dnešnej F1 ani nedá, tam už musí hrať oveľa väčšiu úlohu rozum. Ale v 80 rokoch si to viem predstaviť, že by dokázali jazdiť podobne. Hamilton aj Verstapen, či Alonso to vždy vedeli pustiť niekam, kam iní nemajú odvahu a prejsť to akoby nič išli po ten Gap (aj keď Max a Fernando občas aj po ten čo tam nebol
) a hlavne ho tam vidia.
Kimi môže byť ďalší z nich… ja reálne ozaj verím, že mu pán Boh toto nadelil a že mu nadelil výrazne viac ako mnohým iným. Ako povedal Rosberg to je talent, čo môže viesť celú generáciu.
On má za mňa presne takú tú eleganciu a kontroluv Tom ako pracuje s autom ( áno má ju aj Verstapen, aj ked občas nevyzerá) a ako povedal Toto, dobre sa na neho pozerá. Niečo z neho ide čo sa ťažko popisuje …aj ľudsky aj jazdecky aspoň pre mňa. Od čias MV, si nepamätám nič podobné a keď niekto povie, že ide o hype…ten na základe niečoho vznikol. Ale aj Max ak by trošku neskrotol, tak by MS nikdy nebol ! Hamilton v mladosti tiež pôsobil trochu ako bez mozgu a občas robil veci kde sa zastavoval mozog… Button by nám porozprával.
Presne preto vravím, že ako talent je výnimočný.
Ale talent je jedna vec, v F1 potrebuje mnoho iného a správne to popísal…
- Rozumiem tomu nadšeniu, aj ho zdieľam, ale ak urobí aj chyby tak u mnohých môže prísť sklamanie, lebo čakajú v podstate nemožné.
A on potrebuje potrebuje v 1 rade kľud.
A zatiaľ si stým on aj Mercedes poradili skvele. Niekto povie je to naučený, sú to reči na PR, ale toto je veľmi dôležité. Ak to nevieš, vytvoriš na seba tlak veľmi rýchlo a úplne sám.
Otázka je čo ak urobí ozaj tie chyby, alebo ako sa to zmení ak nám padne sánka z toho čo predvedie už na začiatku. Zvládnu to ukočírovat aj potom ? Najmä v 2 prípade ?
On pôsobí, že ho to vôbec nezaťažuje, čo je super. Nedáva na sebe znať očakávania, ani neistotu. Na všetko odpovedá jasne, správne a rozhodne. Nenechá sa týmto zaskočiť. Ale bude potrebovať pomôcť, všetko okolo neho každé interview, každá správa bude musieť byť kontrolovaná zo strany Mercedesu. Nesmú dovoliť, aby sa to k.nemu dostalo ( tak ako to nedovoľovali doteraz).
Zatiaľ vyzerá, že sa cíti dobre, ide si urobiť svoju robotu, nastavil si správne ciele.
Ale podľa mňa akonáhle príde šanca tam sa veľa zmení.
A) tam je velke množstvo prirodzneho ( nie arogantného) sebavedomia a ono to občas je dobrý sluha ale zlý pán ako oheň (viz Monza)
B) Osobne si nemyslím, že je to typ, čo pár krát nenechá inštinkt vyhrať nad rozumom, akonahle pôjde o výsledok a nejaky ten tukanec, odpálené gumy tam budu…Veľa bude závisieť aj od auta, ako často podľa mňa. To nie je typ čo si povie, tak neskusim, lebo som novacik, aspoň ja si to o ňom myslím. A vieme s kým bude pretekať na Tom čele.
C) na druhej strane sa zdá, že ten 50G shunt v Monze mu dal lekciu a donútil ho pozerať sa na veci tak ako popisuje. Donútil ho uvažovať, že nie každé kolo je o PP a niekedy je z dlhodobého hľadiska rýchlejšie byť pomalší. V F2 dospel k tomu mindsetu, že občas musí vyhrať len rozum nie inštinkt. V Tom smere je pre neho ten neúspešný rok super škola a potreboval ho.
Mercedes mu dal doteraz maximum, teraz potrebuje už len kľud a čas.
A ak mu ho dajú, nie je dôvod aby neuspel z môjho pohľadu.
V žiadnom prípade, ale neprišiel nahradiť LH. To nie je pozícia v ktorej je, a Toto sa ho o Tom snaží presvedčiť medzi prvými. Toto veľmi správne hľadá balans medzi tým sebavedomím a rozumom. A myslím, že celý tím s ním za pol roka pracoval práve na tomto.
Prišiel ako ďalší veľmi talentovaný pilot Mercedesu, ako prísľub, ako výsledok akadémie a jej dobrej práce.
Ako niekto kto môže ( a chce) raz byť Hamiltonom, ale nemôže bežať skôr ako sa naučil chodiť. A ak to niekto naivne čaká a kladie mu tieto otázky, a tvári sa ako odborník, tak nech odovzdá mikrofón a ostane doma.
Ale ak by som si mala staviť na to čo zlyhá alebo raz dozreje tam kde napríklad Hamilton, tak si stavím na to druhé.
Veľmi som zvedavá čo ukáže.
Zatiaľ je to extrémne talentovaný, zdravo sebavedomý, sympatický teenager čo dostal šancu a podporu ako málokto. Nič viac. Čo bude po pár pretekoch je iná vec. Dosť možno dosť ošiaľ až šialenstvo ak ten talent potvrdí hneď… a tam sa ukáže či mu bude stačiť talent a hlava to unesie.