Antipretekanie: Verstappen trvá na pomere 60:40. Po návrate do kolotoča F1 cíti sklamanie | Magazín F1 - F1online.sk

Po víkende plnom akcie na Nürburgringu sa Max Verstappen vrátil do Formuly 1. Hoci sa mu v Kanade podarilo vybojovať pódium a preteky si podľa svojich slov celkom užil, keďže problémy s energeticky chudobným konceptom neboli v Kanade také evidentné, uvedomuje si, že takéto veľké ceny nebudú všetky. Stále preto trvá na tom, že z Formuly 1 odíde, ak sa v roku 2027 nezníži podiel elektriny.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/234361/antipretekanie-verstappen-trva-na-pomere-6040-po-navrate-do-kolotoca-f1-citi-sklamanie

Je to tak trapne, mistri volantu Lauda s Huntem v roce 1979 skoncili protoze se ve wingcar aute necitili bezpecne, nikdo to neresil. Emil si tady bude vynucovat pravidla, jenom proto ze nestiha a je pomaly.

On na to upozorňoval ešte v 2023 a ukázalo sa, že mal a má pravdu. Aj divácky je to viditeľné - keď pozerám WEC, alebo teraz 24 hod. na Nordschleife, tak sa hodiny nemôžem odtrhnúť od obrazovky, lebo súboj stíha súboj a ide sa na krv a na hranu. Pri sledovaní dnešnej F1 je mi to väčšinou jedno, lebo sa obiehajú na baterkách, čo s klasickými súbojmi nemá veľa spoločné.

1 lajk

Má pravdu, já mám pocit z dnešní F1 že pozoruji nějakou grotesku a ne F1. Souboje jsou, ale ta hodnota mi přijde téměř nulová, napětí tam není, jen se jede :man_shrugging: Třeba to tak většina lidí nemá nebo nějakou vážnost a napětí v tom vidět nepotřebují, nevím. Za mě je to ostuda, a vlastně se cítím F1 dosti zrazen, že to dopustili. Kecy Domenicaliho mi v kebuli rezonují ještě teď :sob:

2 lajkov

Pust si 1:00-2:30 cca.
Pak mi řekni názor.

Jak pak, řekl jsem ti ho výše. Eisking jen prodávaj svůj produkt za každou cenu, a ukázali že vždy budou. Ty ostatně taky, když najednou nevíš co je jezdit a závodit naplno a hádáš se kvůli tomu. Jezdci si neváží svého produktu, a já nevím co bych na těch závodech teda měl oceňovat, obdivovat, čemu bych měl říkat wau.

5 lajky

George říkal, že to je skvělé závodění a že se baví jak na motokárách.
Tak nevím.

Bylo to vidět

1 lajk

Ja suhlasim so @Situs …je pravda,ze auta su blizko pri sebe, ale neprinasa to nic…ziadne napatie alebo emocie…pre mna sa stal z F1 extremny marketingovy produkt a nalestene pozlatko

6 lajky

Fakt by som chcel pocut argument, ze pri 50:50 su automobilky spokojne (tak sa to dohodlo) a pri 60:40 su nespokojne … Vsak zakladny princip ostava tak ci tak - tak o co ide ?

Ale vždyť DRS taky vytvářelo umělá předjetí, tak v čem je problém?

1 lajk

No tak to ses potom nedival v nedeli, protoze vsichni videli zavody, suprove souboje a tak dale, i ten Emil si pochvaloval souboj s Lewisem, takze?

1 lajk

Už to bylo tady v jednom článku napsané, jsou to další velké investice, snad odhadem cca 10 mil. USD, není to nějaká změna poměru a nic dál. To žádná organizace jen tak nevyhodí proto, že odevzdala co bylo objednané, ale někdo si to rozmyslel. I automobilky mají svoje vlastníky a vedení se jim musí zodpovídat.
Ale oni se nějak dohodnou.

Presne koli tomuto by mali mat automobilky v sporte presne 0% rozhodovacich ci poradnych pravomocii.

To je jedno kdo ne? Nebo jakože kdyby to měl nějaký soukromník, tak by to bylo jiné?
Furt to jsou vyhozené prachy.

Záleží na tom, kdo koho potřebuje a v jaké míře. Debaty o tom, co by se komu líbilo, když to jiný musí zaplatit jsou zbytečné. Nakonec ať FIA rozhoduje samostatně, když se bez automobilek obejde, proč ne.

Kedysi sa Wolff chvastal, ze jedna vitazna sezona Mercedesu prinasa 2-3 miliardy marketingovej hodnoty. myslim, ze koli “vyhodenym” 10, alebo aj 100m by F1 ziadna automobilka neopustila.

Kto prisiel do F1 setrit nema tam co robit.
To je rovnako ako s tymi luxusnymi obchodmi bez cenoviek. Ked sa musis pytat kolko co stoji tak to nie je pre teba.

1 lajk

Však já jsem celou dobu pro zrušení rozpočtových stropů atd.
Mně to neříkej.