Ani Vowles neverí, že sa zopakuje rok 2014 | Magazín F1 - F1online.sk

Williams bol v rokoch 2014 až 2016 v unikátnej pozícii. Vďaka dominantnému motoru Mercedes sa tímu podarilo zaknihovať niekoľko vynikajúcich výsledkov s monopostom, ktorý po aerodynamickej a mechanickej stránke nemal na to, aby konkuroval Red Bullu či Ferrari, ktorí dlho doplácali na slabšiu pohonnú jednotku. Niečo podobné sa môže zopakovať v roku 2026 a aj keď v to zástupcovia Williamsu či Alpinu určite dúfajú, podľa Jamesa Vowlesa na to rozhodne nemienia staviť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/223946/ani-vowles-neveri-ze-sa-zopakuje-rok-2014

MÁTE DVĚ MOŽNOSTI HLASOVÁNÍ
Už se nám to blíží, ale stále nemáme ani základní nápovědu který motor bude nejlepší.

• Audi
  • Ferrari
  • Mercedes
  • Honda
  • RBPT

0 účastníci

2 Likes

Zapomněl jsem dodat, že se můžou dávat dva hlasy.

Zatím se držíme dost při zdi, možná jsem měla s jedním hlasem trochu zariskovat…

Jestli bys dala jako druhý tip Hondu, tak by to asi moc velká risk nebyl.

To ne, když už tak už. To bych dala RB nebo Audi, ale teď už je to jedno. Holt jsem se předvedla jako konzerva :smile: .

Po minulém vstupu Hondy asi bude konzeva většina. Včetně mne.

Myslím, že asi málokdo čeká, že by Mercedes neměl dobrý motor a pro Ferrari to asi platí taky. Epizodku po tajné dohodě nepočítám :slight_smile: . Ale uvidíme, život je plný překvapení!

Minule ale Ferrari hodně zklamalo. Chvíli se zdál lepší i Renault.

Keby aj mal Mercedes najlepší motor, tak hlavným faktorom bude aerodynamika a správny manažment batérie. Takže sa opäť môže stať, že odberateľ bude lepší ako dodávateľ.

…chcelo by to ,keby vyskočil ďalší Team s ktorým sa moc neráta…ako prekvapenie,:smirk::smirk:,

James aj v r.2014 ferrari vedelo co ma robit.
Aj Honda postavila vynikajuci motor ano, ale zacali v 2014 …
Pointu si nepovedal, a to tu, ze Mercedes mal 4 rocny naskok …
Takze preto sa nezopakuje rok 2014, pretoze Mercedes nema 4 rocny naskok.
Nie preto lebo ferrari vie co ma robit a Honda vie stavat motory …
Taketo nezmyselne nazory si nechaj pre …

Není tak docela pravda, protože Ferrari odmítlo čtyřválce, které byly v plánu a Mercedes musel své motory předělávat stejně jako ostatní.

Nebude to len v motore. V 2014 tie rozdiely medzi najlepsim a najhorsim boli aj 80 koni, mozno aj viac. Nemyslim si, ze toto uvidime. V 2014, resp. pred 2014 - Honda zacala velmi neskoro, Renault na to prdel, Mercedes zacal naopak velmi skoro. Ferrari lasku k V6 nikdy neprejavilo.

Dnes je situacia ina. Motory su predsalen o nieco jednoduchsie a vsetci vyrobcovia zacali zodpovedne v predstihu. A keby predsalen niekto unikol, tak FIA ma program ako to dorovnavat.

Tohle už je vážně tragické, zase to máte všichni špatně.
Puffa samozřejmě nepočítám, páč ten má z Redbullu dlouhodobě mental blind spot, takže se nejspíš třesem překlikl.

Letos se budu hodně moc smát, když sem nakouknu :love_you_gesture:.

Tak se držte v tom roce 2026, páč to nejspíš nedáte :smiley:.

Já si naopak myslím, že výsledky hlasování jsou docela přesné. Samozřejmě se jedná pouze o odhad, ale opravdu nevěřím, že by RBPT mohl být na druhé, nebo prvním místě. I třetí místo bych bral jako neuvěřitelně skvělou práci.

Jestli RB fakt dokáže napoprvé vyrobit motor srovnatelný s ostatními výrobci s lety zkušeností, tak zaslouží velké uznání. A budeš se nám smát asi oprávněně, no :smile:.

3 Likes

Jirko nech toho, to si psal i před Austrálii 2025, jak se budeš smát na konci roku …

Tak ono je potřeba říct, že 50% zaměstnanců RBPT jsou ti, co pracovali u Hondy a 45% zaměstnanců zase u Mercedesu, jen 5% přišlo mimo F1. Tam by bylo spíš divný, kdyby RBPT nebyl v rozmezí zaběhnutých výrobců

2 Likes

Co to je proti tisícovkám dalších motorářů, kteří pracují u Mercedesu v jiných motorárnách, než v pobočce pro F1. Ze všech sbírají zkušenosti a nejspíše si vzali i poznatky od Renaultu, který na motoru pro F1 taky pracoval.

1 Like