Ani Mercedes, ani Ferrari. Red Bull sa najviac obáva Aston Martinu | Magazín F1 - F1online.sk

v buducnosti ?
To myslel, ako v dalsich sezonach ?

Samozřejmě, teď s Alonsem se stal Aston Martin nejslibnějším týmem a Horner to ví :slightly_smiling_face: :green_heart:

1 Like

Ja len dufam, ze Fernando aspon jedny preteky tento rok vyhrá.
Je nemozne, aby RB vyhrali vsetky preteky, takze sanca tam je.

1 Like

Nic nie je nemozne, aj ked je to vysoko nepravdepodobne (prial som Alonsovi vitazstvo najma v Spanielsku). Vzhladom na naskok RB si nemyslim, ze by ich hocikto dobehol ani v 2024, mozno ani v 2025 (ak nepride nejaka Mercedesom vyplakana zmena pravidiel ako uprostred 2021, ktora paradoxne RB este pomohla, za to znicila Ferrari).

Ale od 2026 moze byt Aston velkym kandidatom na titul. Beru top inzinierov snad z kazdeho timu, maju Alonsa (ktory ak si udrzi formu, tak podla mna z F1 neodide a bude chciet pockat na tu 2026 zmenu), novy tunel a hlavne budu mat Hondu, ktora uz v 2021 dokazala, ze na to ma.

2 Likes

Jedna vec je dobehnúť a druhá predbehnúť. Kopírovaním sa možno posunuli dosť vysoko ale pochybujem že by dokázali sami vymyslieť niečo lepšie ako Redbull.

Fandím Maxovi aby vyhrál titul třeba 6 závodů před koncem, a pak aby všechny závody ovládl Fernando. Jinak si bohužel myslím že na konci sezony už budu Mergl před Astonem, a Ferrari možná taky ikdyž tam člověk nikdy neví :rofl: :rofl:

Z hľadiska času v tuneli je lepšie byť pred letnou prestávkou čo najnižšie, také Ferrari či McLaren to hrajú skvelo. :smiley:

Pre Aston bude posun zo 7. na 3., či 2. miesto trochu šok (pokles zo 100% na 80, či možno 75%). Na druhú stranu nikomu okrem Astonu ten extra čas zatiaľ moc nepomohol.

A Red Bullu v lete skončí trest: miesto 63% času v tuneli budú mať 70%.

kym maju RB tento zosit, nemusia sa obavat

4 Likes

No ono hlavne po letnej prestavke RB prestane vyvijat a sustredi sa na buducorocnu káru. Tak ako to robil roky Mercedes. V októbri bude Mercedes taky rychly ako RB, a ja verim ze Aston bude este rychlejsi. Alebo alternativa II - Aston takisto prestane vyvijat a celu energiu vlozia do buducorocneho auta.

Kdyz ztracis pudu pod nahama musis se zacit motivovat, ve stejne situaci je Perez a touha po titulu, ted to prislo na Hornera, kdy radeji vidi hrozbu jinde…

Len a len Bla Bla Bla ide z RB. Je jasné, že to majú celé pod kontrolou. Žiadneho tímu sa neobávajú. Obávajú sa len technických zmien. Zlahčujú a hrajú divadielko.

Neobáva sa Mercedesu, lebo boli 23s za nimi :grin: ale na to, že Aston stratil ešte viac, nejak pozabudol :rofl:

Aston se má co učit, ale ten progres je znát a cesta je nastavená správně a s Fernandem za volantem se ty vysledky dostávají už teď :slight_smile: :slight_smile:

Ako fandím Maxovi, ale Alonsa som mal vždy rád a to jedno víťazstvo by som mu doprial. Len šanca, že vypadnú oba RB naraz je veľmi malá. Pérez keby sa zrazil s Maxom tak ako Lewis s Rosbergom v 2016, tak v nedeľu večer môže ísť mhdčkou rovno do Mexika a už sa nevráti. :joy:

Ten RB proste ide na každej trati. Keď už niekde má mať Aston alebo Mercedes šancu, tak skôr koncom roka za mňa, keď RB už nebude pol roka vyvíjať toto auto. Ale uvidíme, všetko je možné. :slight_smile:

3 Likes

RB pojde fo kazdeho zavodu naplno, aby ten rekord zlomili. Takze ja neverim v zazraky a Ver je momentalne v tom aute neporazitelny a ked si kludnym tempom vie vyjazdit cez 20s ak by na to musel dupat, da aj viac !

Aston Martin urcite zbroji minimalne porovnatelne s Mercedesom. Takisto v Redbulle urcite dobre vedia co znamena kontrakt s Hondou.

V boji o titul proti Mercedesu alebo Ferrari :sweat_smile:

1 Like

@PUFF proč se bojí nekoho, kdo podle tebe kopiruje Alpinu? :face_with_hand_over_mouth:

Boji se, že někdo znovu přejde k AM s USB diskem…
Striknou to na zeleno a budou to vydávat za svoje.

Jj, dobrá analyza, asi jakože se zakáže zadní zavěšení RB, nebo že od Imoly bude Alpine výkonnostně před AM, odbornik se hned pozná :grinning: