Anderson: Verstappen nie je z rovnakého cesta ako Wolff, Mercedes by mu nesedel | Magazín F1 - F1online.sk

Max Verstappen má s Red Bullom zmluvu až do konca roka 2028. Vydrží v tíme tak dlho? Bezprostredne po zisku ďalšieho titulu o odchode určite neuvažuje, ale to sa môže zmeniť v priebehu budúceho roka. Postačí podozrenie, že jeho tím nedokáže postaviť konkurencieschopné auto novej generácie. Prestúpiť stále má kam — Toto Wolff mu naďalej drží miesto, no všetko má svoje pozitíva a negatíva. Podľa Garyho Andersona by mu Mercedes nemusel vyhovovať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/184546/anderson-verstappen-nie-je-z-rovnakeho-cesta-ako-wolff-mercedes-by-mu-nesedel

Je fakt, ze to neni psychopat a manipulator. V tom byl dobrej hamilton.

Ak by som si mal tipnúť, tak Verstappenov ďalší tím bude Aston Martin. Teda ak niekedy prestúpi.

Nebyť toho psychopata a manipulátora, nemáš ani o čom písať majstro :face_with_hand_over_mouth: Za mna nikto nevie ako môže dopadnut Max v inom time s inou mentalitou, kde nebude všetko postavené okolo neho, kľudne to môže skončiť prepadákom ako Messiho angažovanie v PSG!

4 Likes

Verstappen by tam dostal minimálne rovnaké podmienky ako tam mal Hamilton, takže by mal ešte väčšiu voľnosť ako v RB.

pardon, ale zo vsetkeho, co RB do motorsportu prinasa, charakter to teda rozhodne nie je, skor by som povedal, ze je to presny opak

tym netvrdim ze Mercedes/Toto maju nejaky uzasny charakter, to by pri Totovi bolo obzvlast odvazne tvrdenie :smiley:

1 Like

na taky prepadak ma podla mna monentalne nasliapnute niekto uplne iny.

1 Like

Samozrejme aj v Hamiltonovom prípade to môže dopadnúť obomi spôsobmi … ale na rozdiel od Verstappena, Hamilton si svoje postavenie musel vydobyť v dvoch rozličných tímoch a pri kolegoch ako Alonso, Button, Rosberg, či práve Russel … pričom vieme akých spolujazdcov mal pri sebe Max a ze celu kariéru je chránencom Marka a da sa povedať celého RB … každopádne sam som zvedavý ako to do seba zacvakne v Lewisovom prípade, ja som pripravený i na ten horší scenár a som s tým v pohode, už len to, ze i v jeho veku sa da prestúpiť do stajne, ktorá ja viac ako cela F1 je niečo neskutočne :ok_hand:

2 Likes

Ako fakt musel ham v medaku bojovať o postavenie? Nebol to jazdec, ktorého prosili aby tam šiel?

Tak z môjho pohľadu to, že ich nechali s Rosbergom zavodit hovorí za všetko …

1 Like

To hej, ale len vďaka náskoku, ktorý vtedy Mercedes mal. Ak by sa im ale viac priblížil niekto tretí, Mercedes by musel reagovať.

1 Like

Domnievam sa, že bob s týmto nebude súhlasiť. :slightly_smiling_face:

Na to mam svoj nazor. V casoch ked mal za kolegu Rosberga tak mal Mercedes 1-2 sekundovy naskok a s Valterim to uz bolo podobne postavenie akemu sa tesi Max. Dalsia vec je, ze nebol rozpoctovy strop tak nebol problem sa povenovat aj dvojke. Dnes je to vsetko o tom, ze co a koho stajna obetuje v prospech vyvoja na dalsi rok.

Hamilton nikdy nebol jasnou tímovou jednotkou. V McLarene súperil s Alonsom a Buttonom, obaja majstri sveta … v Mercedese čelil Rosbergovi, ktorý získal titul dokonca po jeho boku v roku 2016, a Bottas mal na začiatku rovnaké šance, ktoré nikdy nezužitkoval … od roku 2022 je jeho tímovým kolegom George Russell, v tom čase považovaný za väčší talent ako Verstappen, podporovaný Wolfom na čele … Lewis sa nebojí výzvy ani na sklonku kariéry a je otvorený súpereniu s talentom, akým je Leclerc … naopak, Verstappen jasne vyjadril, že nechce mať v tíme Sainza, čo naznačuje obavu z vyššej konkurencie … podľa mna Hamilton si úspechy vydobyl schopnosťami a odvahou a nie privilégiami!!

2 Likes

Vo vacsine suhlasim, len podotknem jedno - v 2021 bol Lewis jasna jednotka. Vtedy sa uz aplikoval rozpoctovy strop. Po roku 2021 nebol Mercedes ani naznakom v boji o titul, takze to tazko porovnavat.

Hej no Hamilton nebol jednotka a Bottas mal rovnaké šance.

Preto ho Wolff nazval najlepším wingmanom.

Takze je fakt ze to nie je psychopat a manipulator. A Ham bol v tom dobry - takze Ham je dobry nebyt psychopat a manipulator… pekne si to napisal :grinning:

2 Likes

Zrovna s tím McL a Alonsem bych moc neargumentoval, Ron se tehdy moc s Alonsem nemusel a Lewisovi šel hodně na ruku. Vrcholem byla asi ta šílenost v Q na Hungaroringu, kdy Alonso Lewise natvrdo zablokoval v boxech, jenže podle více svědectví měl tehdy Alonso s tím rozhořčením na nekorektní chování týmu nejspíš pravdu. Že ho nakonec ve výsledku toto gesto nejspíš stálo titul už je jiná historie…