AMuS: Andretti zrejme dostane zelenú a do F1 vstúpi už v roku 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Bude Andretti jedným z uchádzačov, ktorým bude zo strany FIA umožnené vstúpiť do F1? Minimálne Auto Motor und Sport je o tom presvedčený. Nemci píšu, že pokiaľ nebude brániť rozšíreniu súťaže zvyšných desať celkov, v poradí druhý americký tím uvidíme na štartovom rošte už v roku 2025.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/109511/amus-andretti-zrejme-dostane-zelenu-a-do-f1-vstupi-uz-v-roku-2025

Perfektní :slightly_smiling_face:

tak Alpine zalobuje, vybavia si zakaznika na motory a vsetko bude v poriadku, len ci sa zvladne 11 teamov pochytat za ruky a tancovat do kruhu, to si netrufam hadat

A teď 10 týmu se drží za ruce a tancuji kolem FIA? :grinning:

Teší ma to, ale aký má zmysel vstúpiť v roku 2025, keď budú od roku 2026 nové pravidlá? Vyvíjať auto len na tú jednu sezónu mi pripadá ako plytvanie financií a aj tak by boli poslední…

iba zeby alpine odkupili

Jako sory, ale je tohle normalni? Je tam deset teamu. Jeden dominuje, tri teamy ho dobihaji, a jeden se snazi. Zbyva 5 teamu, ktere tam uprimne jenom prekazi. Vozi si zadky a to je vsechno. Ano jsou tam minipribehy, ktere vzbuzuji emoce Albon, Bottas, Lawson. Ale realny vliv na show? Nula. V poslednim kole posledniho zavodu se porval Bottas a Sargeant. A zajimalo to nekoho? Ne.

A uprime, koho to zajima dal nez k dalsimu novinovemu titulku. Jestli nekdo chce do F1 zbytecnych teamu je tam polovina. Jak je libo.

At se Andretti protlaci do F1 skrz koupi nejakeho teamu, nebo skrz sponzoring. Tohle absolutne nedava smysl.

Saga jak piastri toto.
Davno tam mal byt.

Daj si studený obklad, leto ešte neskončilo.

Nechapem ten humbuk okolo toho ako dokladne preveruju tim, ked dovolili jazdit Haasu v sezonach, ked boli na tom financne podpriemerne.

A potom ten tragicky Haas verejne deklaruje o potrebe niecoho naviac, co maju priniest do F1 …

Verim, ze to prejde a Andretti to rozsiri o 11 tim. F1 potrebuje dalsie timy aj kvoli mladym jazdcom

Uprimne im drzim palce.

to je pravda, ale v prvom rade si musis osvojit procesy. to nie je kupa ineho timu, kazdy vikend v '25 bude pre nich testovaci.

tym padom budu lepsie pripraveny na '26 a nech to stoji co to stoji. oplati sa to viac

Toľko podmienok, že sa mi ani nechce veriť, že sa im to podarí. Najmä táto jedna ma rozosmiala: bude pre súťaž prospešný. To je tak nekonkrétna podmienka, že to môže znamenať hocičo, aj len krúženie na trati do počtu. Prečo to rovno nenapíšu, že tam proste nechcú za žiadnych okolností nikoho navyše a ostatný uchádzači by nemuseli ani strácať čas a peniaze na niečo čo ani nedosiahnu.

Dá gigantickej balík peněz, aby udělal auto pro 2025 a pak další gigantickej balík, aby udělal pro 2026?

Divný.

ten kupi renaulty uvidis

Zkusím si tuhle předpověď zapamatovat. :wink:

1 Like

Ale to mu teď herci udělali lehce čáru přes rozpočet. :smiley:

Koupi Red Bull a bude mit vymalovany :slightly_smiling_face:

RB se bude spojovat s Hugem, aby zamaskoval aroma grepových olejíčků. :crazy_face:

Nezmysel, kupi 2/3 auta od Renaultu, ako to robi Haas s ferrari.

2 Likes