Alunni Bravi o výmene v Audi: V projekte bolo treba zaradiť na vyšší stupeň | Magazín F1 - F1online.sk

Ak ste v tlačovej správe o odchode dvoch najvyšších postáv v Audi medzi riadkami vyčítali, že sa projektu veľmi nedarí, zrejme ste neboli ďaleko od pravdy. Zástupca tímu Alessandro Alunni Bravi nepriamo priznal, že v projekte treba zabrať.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/166570/alunni-bravi-o-vymene-v-audi-v-projekte-bolo-treba-zaradit-na-vyssi-stupen

Názorná ukázka jaký má Audi ke svému vstupu do F1 přístup.
Zatím kromě keců a planých slibů neudělalo pro zvelebení Sauberu neudělalo lautr nic, ale trestat a nastolovat pořádky už umí.
Možná se pletu, ale zatím mi Audi silně připomíná vznešené žvásty týmu US F1, který kromě pomníku pro vstup do F1 nic neudělal.

Ferdo, nehovor hop

Už jsem četl podobný článek na planet.
Skoro mám pocit, že se nikdo Audi v F1 nedočká.

este aby tam nakoniec nebol ten 11ty US team a nenakopaval Audine prdel :smiley:

1 Like

Já se spíše obávám, že žádné Audi nebude.

podla mna uz je neskoro zaradit spiatocku, ked uz je tam vsemocny Binotto, uz to je vazne, resp takto, moze sa este stat, ze sa to premenuje na nejaky Volkswagen, alebo aj Lamborghini, vramci koncernu, ale aby odisli, si nemyslim.

1 Like

Nikdy není pozdě.
Už jen ta komedie hned na začátku, že Audi přenechá své místo Porsche byla podezřelá.
Nejhorší na tom je, že si Sauber přehazují jako horký brambor, ale nic pro něj neudělají.
Kdyby nic neslibovali, tak Sauber maká s mnohem větším úsilím a třeba by nebyl poslední.

to mi prislo odzaciatku jak novinarska kacica, porsche predsa riesili kupenie casti Redbull Racingu

s tym Sauberom podla mna za to mozu tie rozpoctove stropy, oni v Audi nejak asi nemozu pumpovat nieco do zanikajuceho teamu len tak, ked uz maju tabulky a prepocty, kolko tam maju pumpovat od 2026

ale mozno sa mylim

1 Like

Nevedia zohnať ľudí ani do 10tich tímov, nie to ešte do 11tich. To už skôr môžu predať projekt záujemcom o F1 a zarobiť veľmi slušne, ujo Stroll si môže spraviť malý Aston Martínek :smiley:

Nakoniec to skončí tím že sa zruší rozpočtový strop pretože ľudia za toľko peňazí už nebudú chcieť robiť

ešte aj Audi web stránka je trápna

2 Likes

Přesně tak. Kvantita týmů rozmělňuje kvalitu.
Navíc třeba díky stropům ti top inženýři nedostanou takové ohodnocení jako třeba v jiné firmě, tak tam ani nepůjdou.

1 Like

Za vším hledej motory.
Renault pochopil, že výroba motorů pouze pro jeden tým je hloupost a v Horchovi, DKW, Wandererovi a Autu Union s vazbami na Cwickau nejsou žádní hlupáci, tak raději stáhnou své volty mezi nohy a raději své Marky použijí v boji proti čínským kyselinám.

Vím že jsem to napsal pro neznalé hodně nesrozumitelně, ale bystří fanoušci motosportu se v mých slovech zorientují velice rychle. :muscle:

Jakou kvalitu? Čtyři týmy. Pak jeden hodně daleko vzadu a zbytek jen přežívá.

mozno by ma, ked nad tym premyslam, neprekvapilo, keby audi niekedy po letnej pauze 2025 “stiahlo chvost” ze ten motor nestihaju a budu dalsim zakaznikom, napr s krajanom Mercedesom :smiley:

1 Like

Stažený chvost očekávám, ale stáhnou ho úplně. Největší automobilka světa si přece nemůže dovolit odebírat motor od konkurence.

Akoze Mattia je clovek s velkym Č, len neviem ci aj manazer. Presne tie rozhodnutia vo Ferrari nerobil, respektive radsej bol so vsetkymi zadobre ako by mal poprehadzovat ludi na spravne miesta, a to zapricinilo ze nakoniec prehodili jeho…
Ja si myslim ze ako konatel musi clovek konat, na to tam je. Mozno mu len krivdim a vo Ferrari bol tak dlho ze nedokazal vymenit priatelstva a sucit za vitazstvo (tiez by som to nedokazal) , a tento novy tim si postavi uz na svoj obraz. Najhorsie by bolo keby prevzal tim, ktory si urobil na svoj obraz niekto iny a snazil sa s tym fungovat, to by bolo lepsie keby sa nic nezmenilo…

Mattia sa bude snažiť poraziť hlavne Ferrari. Aby ukázal, že jeho odchodom stratili. Ale Ferrari bude mať s McLarenom najsilnejšiu dvojicu v štartovom poli. Dôležitý bude motor a aero.
Podľa mňa sa vráti na vrchol mercedes, ktorý má silný motor, dokazuje to McL, ako zákazník.
Verstapen zamieri po roku 2025 do mercedesu, kde vystrieda Russella, ktorý dostane nakladačku od nového tímového kolegu.

ja to zrovna nevidim ako negativum. vsetci su na tom rovnako akurat, ze v F1 budu suhrnne menej sikovni ludia (a lacnejsi) ako by boli bez stropu. Ostatne civilne oblasti z toho mozu dokonca benefitovat. Napr nejaky mlady sikula nebude ladit podvozok v Brixworthe, ale v Mladej Boleslavi.