Btw. škoda, že z obrazovek zdaleka nevynikne strmost sjezdovek.
Pro zajímavost jsem se koukal a tady v Soldenu dosahuje nejprudší úsek až 68,2%. Naše česká nejprudší sjezdovka (v průměru) v ČR je tuším Stoh ve Špidlu a sklon dosahuje místy až 63%, no a nejprudší usek sjezdovek u nás je na Š.p.ičáku (Šumava) - sjezdovka Šance, se kterou jsem měl jako malej tu čest, když jsem spadl z vleku a jiná cesta dolu bohužel nevedla - hrůznej zážitek asi v 8 letech - nejprudších asi 200m tam má 100% sklon údajně, což odpovídá 45°, sjezdovka nejde upravovat, protože se tam nevyškrábe ani rolba.
Vlhová tento rok nič v Levi. Škoda.
Až v možná v Prosinci jsme četl, no.
A konecne po dlhsom case aj muzi.
Pravda, ti tam dlouho nezavodili.
Aha, taky zajímavý. Lindsey s kdoví kolikrát už operovanou nohou ve 40 letech návrat. 🫢
No, když koukneš na její IG, tak za poslední 4 roky byla na operaci 4x. Ale trénuje neskutečně, to co do toho dává, to člověk žasne. Btw dělala promo s RB na F1 letos v Miami a podle všeho se připojí i ve Vegas
To je este z minuleho roka, 2023 pridala siedmeho. Vyzera to v kazdom pripade velmi nadejne.
Neviem si predstavit, ze z toho nieco bude. Parkrat pojde ako predjazdkyna, raz sa mozno postavi na ostry start a skonci mimo bodov a tym bude cely comeback vybaveny.
Uvidíme, ale díky těm operacím už ji na vítězství taky nevidím. Bude to spíš taková reklama a sponzory asi našla dobré na to.
Všichni lepši se zapletou nakonec s RB: Vonnová, Odermatt, Ledecká… Jen Shiffrinová si jede od 15 let ve svěťaku svoje špagety Barilla.
Ne tak zpět: v jejím prvním zavodě ve svěťáku ve Špindlu Barillu ještě na helmě neměla.
Kto da na Shiffrin kurz 1.95?
To jsi měl dát za mega.
Teď jsem to zrovna chtěl psát, protože 1.95 v první kole na ní je krásný. Minulý rok, když se vracela po zranění v Are na ní bylo, na celkové prvenství, 2.50. Tam jsem to dal až ve druhém kole, kdy to spadlo na 1.65.
Teďka ten kurz byl ovlivněný asi tím, že je to první slalom sezony + docela tam hrozila 20 letá Ljuticová, která poslední sezonu jezdila skvěle slalomy a ta její křivka mohla být strmější (dneska to ale úplně nepotvrdila) + Shiffrinová jela až 8, takže mírně horší trať (vypadá to, že navýšili počet závodníků, co si losují první čísla ze 7 na 10? )
Zatím to zůstává tak, že jediná kdo s ní ve slalomu dokáže držet tempo dlouhodoběji je Vlhová, no. Nevím jaký bude mít návrat, ale Shiffrinová potřebuje větší konkurenci už. Podle mě dneska nejela ani nadoraz, jen začátek a velký hank si spíš hlídala - bylo to tam hodně ledové a taky tím pádem hodně DNF dneska.
No pro mě jsou sázky tak za 400-500, ale tady jsem tomu hodně věřil.
Nie, ja urcite nebudem stavkovat, bez ohladu na kurzy.
Nenavysili, v hodnoteni WCSL, ktore urcuje losovanie startovych cisel, boli dve pretekarky na delenom 7. mieste, preto si najlepsie vynimocne losovali prvych osem cisiel a nie sedem, ako zvycajne.