Obrovské množstvo trestov za prekročenie rýchlosti v boxoch ukazuje, že v Monaku nebolo niečo v poriadku buď s kalibráciou meracích zariadení, alebo monopostov. Piloti jednohlasne odmietajú zodpovednosť a tvrdia, že nestlačili tlačidlo aktivácie obmedzovača rýchlosti ani príliš skoro, ani príliš neskoro. Alpine plánuje záležitosť pohnať pred odvolacie orgány. Tím z tohto dôvodu veľmi trpko stratil pódiové umiestnenie.
Jak uz znelo nekolikrat behem prenosu .. nejde o jeho nastavenou rychlost ale o prumernou rychnost … Tim, ze si Gasly zkratil najezd do boxu .. tim padem zkratil usek ( zacatek mereni rychlosti a konec mereni rychlosti) a vyslo mu, ze jel rychleji … je to skoda .. Na druhou stranu i ten Hadjar si to zaslouzil za ten vykon .
Ano, cital som teoriu, ze v podstate za to “moze” Cadillac. Kedze im museli pridat miesto na box, referencna dlzka fastlane pre spriemerovanie rychlosti narastla. Na druhej strane, vraj si to takto sekali asi vsetci.
Kazdopadne, zalezi na tom, co je pisane v pravidlach. Ak pravidlo hovori, ze pilot nesmie v boxoch prekrocit 60km/h, Alpine ma podla mna velku sancu na uspech. Staci im dodat telemetriu z auta, ktora jasne povie, ci auto v ziadnom momente neprekrocilo 60km/h alebo naopak ano. V tom pripade by to bola chyba merania od FIA, lebo skratit si to v tych boxoch mozu, to nie je proti pravidlam. To, ze oni priemeruju rychlost vo fast lane a z toho im system oznacuje auta co podla tejto logiky presli usek rychlejsie a teda museli prekrocit 60kmph je ich problem.
Ina vec je, ak je v pravidlach nastaveny nejaky minimalny cas, za ktory mozu prejst fast lane v boxoch ale to mi pride nepravdepodobne. Ani to nemozu merat ako celu fast lane, kedze kazdy ma box inde a je nerealne to merat v celku. Podla mna to musia robit po nejakych minisektoroch v boxoch
Alpine robi dobre a ak by to bolo tak ako pisem vyssie, podla mna by mali pravdu oni a FIA byvsi musela priznat chybu. Na druhej strane, co s tymi ostatnymi, co si trest odpykali v zavode?