Alpine odmietol Ocona, ktorý zatiaľ nemá nový tím, avizujú médiá | Magazín F1 - F1online.sk

Prestupová šachovnica sa nám opäť o kúsok pohla. S výnimkou Carlosa Sainza a jednej sedačky v Mercedese zostáva otvorená už „len“ druhá polovica štartového poľa. Voľné sú aj obe sedačky v tíme Alpine, kam sa jazdci príliš nehrnú. Popredné zdroje napriek tomu uvádzajú, že francúzsky tím nemal záujem o služby Estebana Ocona.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/156715/alpine-odmietol-ocona-ktory-zatial-nema-novy-tim-avizuju-media

Jestli se Renault nezačne rychle zlepšovat, tak přijde i o Gaslyho opce neopce.
Zajímalo by mě které týmy mají o Gaslyho zájem, ale asi to taky bude pouze Haas se Sauberem. Možná by mohl mít nějaký zájem i RB, ale pod Helmutem návrat taky neměl žádnou budoucnost.

S Alpine to ide dole vodou. Vôbec by som sa nedivil, keby tento stav bol prípravou na predaj teamu. Ocon to mal už nahnuté dávnejšie, ale ani Gasly už nechce ostať v Alpine. Žiaden progres tam nevidno. Tak radšej by to mali predať Andrettimu.

Tak to že to oznámili veřejně, ačkoliv ještě nemuseli, hovoří za mnohé.

Loni žádný přestup a letos víme o třech změnách (snad počítám správně) už po první třetině sezóny. To nikdy nebývalo zvykem. O přestupech se vždy začínalo rozhodovat až po letní pauze.

1 Like

Vzdy nie. Aj Vettel odjazdil vo Ferrari celu sezonu s tym, ze vedel, ze ho nahradi Sainz. Cele to spustil Hamilton, ked chcel svoj prestup ohlasit predtym ako by to vyhlasili media, ostatne sa uz potom automaticky rozbehlo same. Ale ano, vyzera to tak, ze pohybov medzi sedackami bude viac ako zvykne byt priemer.

O tom, že Ocon i Gasly hledají nové působiště, se píše už od začátku sezóny, takže mi to připadá spíš jako snaha udržet si tvář “my jsme ti, kteří odmítli jeho, a ne naopak” a ohlásit to teď jako první. Tím spíš, když se k tomu naskytla vhodná příležitost po Monacu. Týmu se ovšem nelze divit, nemůžou čekat a nepostarat se včas o náhradu.

Dá se odhadovat, že F1 opustí Magnum a Sargrant. To by znamenalo, že příjdou Antonelli a Doohan. Ve frontě na šanci stojí ještě Bearman.
Takový přísun nováčků by v současném poli spustilo pořádné kuželky.

a je dost mozne, ze F1 opustia aj Zhou a Bottas.

Zhou je stále takový čajíček. Žádný kalibr z něj už nevyroste.
Bottas je nějaký jalový. Chvíli jezdil v Merglu poměrně slušně, ale když mu oznámili, že tak končí hodně vyměkl.

ja uz by som Bottasa nepodpisoval, jazdi 2,5 roka ako bez duse. Auto je ake je, ale za tie peniaze co dostava tam mohol jazdit Pouchaire a vysledok mohol byt rovnaky.

Já jsem Bottase už od jeho začátků sledoval ve Williamsu jako talent. Těžko se mi na něj ukazuje prstem, že by měl své místo přenechat někomu zajímavějšímu.

Ja si myslím, že je čas aby vyhorení jazdci ako Ricci, Valteri, Kevin prenechali miesto mladším. Nik nepochybuje, že talent majú, ale momentálne by som radšej videl mladíkov jazdiť v strede a na konci poľa, nech je to trochu okorenené… Rovnako Logan a Zhou by mohli skončiť… Namiesto nich si viem predstaviť Pourchaire, Doohana, Bearmana, ale napríklad aj Micka Schumachera… Pre Antonelliho je asi ešte priskoro.

1 Like

Moc mladíků taky není dobře. Možná je to tím, že nemám rád přerušované závody a mladí dělají hodně chyb.
Antonelliho hlavně nezničit předčasným vstupem do F1.

Netreba zabúdať, že niekde sa s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou usadí aj Lawson. Vôbec by som sa nedivil, keby Markovi zvoní telefón z Alpinu o možnosť si Lawsona na rok dva požičiať.

Myslím, že jestli RB neumístí Lawsona v příštím roce, tak o něj příjdou. Alespoň tak nějak se vyjádřil Helmut.