Alpine ignoroval spätnú väzbu jazdcov, tvrdí Ocon | Magazín F1 - F1online.sk

V podstate po každom rozchode sa verejnosť dozvie zaujímavé informácie “zvnútra”. Esteban Ocon sa však o ne rozhodol podeliť už pred definitívnou rozlúčkou s Alpinom. Aj keď má pred sebou ešte polovicu sezóny vo francúzskom tíme, rozhodol sa ukázať naň prstom a začal hovoriť o tom, čo v ňom nefungovalo.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/165532/alpine-ignoroval-spatnu-vazbu-jazdcov-tvrdi-ocon

V zlozitej strukture vedenia to tak chodi. Bohuzial, ked su dosadeni nekompetentni ludia na zle pozicie, brzdi to cely team. Chalani povedia, co je zle, nadriadeny A ich ignoruje, tak sa idu stazovat vyssie, nadriadeny B sa opyta nadriadeneho A, ten povie ze to piloti zvelicuju a zbytocne fnukaju, dalej sa to uz nedostane a problem sa neriesi. Este horsie je, ak sefa teamu robi niekto, kto ma este xy inych povinnosti a s pilotmi sa ani nestretava aby zakrocil zhora a najhorsie je, ak ich ignoruje aj on. V Renaulte(Alpine) asi nepochopili, ze dnes treba pocuvat a minimalne analyzovat kazdu drobnost, lebo dnes aj najmensia chyba ci problem vedie k obrovskemu prepadu.

V tomto mal Wolff ocividne unikatne schopnosti, vie dobre viest team, ale vie aj obmedzit korporatny vplyv automobilky na zavodny team. Nikomu inemu to dlhu dobu nevyslo, snad este Briatoremu s Renaultom, ine teamy patriace priamo pod automobilky vzdy pohoreli (Toyota, Honda, BMW, Jaguar). Chvilu nie su vysledky a korporat je nervozny a uteka, alebo vyhadzuje ludi. A potom je tu unikat s menom Ferrari :rofl:

5 Likes

Taliani sú proste unikát vždy. Keď si kúpiš Talianske auto tak dúfaj, že ho nerobili v pondelok alebo piatok lebo amen tma, servis je tvoj najlepší kamarát.

To vravím ako bývalí majitel Giulietty ktorú robili v piatok asi :sweat:

Netuším ako dopadne príbeh menom Alpine, jedno je asi pravda čo tu bolo spomenuté v inom vlákne - nerozumiem prečo chcú zostávať v F1 ak nebudú robiť svoj vývoj motora… Omnoho lepšie mi príde team predať a radšej sa dohodnúť na spolupráci v rovine Sauber - AR