AlphaTauri nie je na predaj, zopakoval Marko. Možno však zmení názov | Magazín F1 - F1online.sk

AlphaTauri v poslednom čase zlatou baňou zrovna nie je. Nedosahuje požadované výsledky, nevie sa adekvátne presadiť na trhu s oblečením a v neposlednom rade je finančne náročná na prevádzku. V Red Bulle tak rozmýšľajú, čo s ňou. V médiách sa prednedávnom objavili informácie, že bude stajňa z Faenzy buď predaná, alebo presťahovaná do Veľkej Británie. Napokon sa však ukázalo, že tomu tak nebude. Helmut Marko ale priznáva, že tím možno opäť zmení svoj názov.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92278/alphatauri-nie-je-na-predaj-zopakoval-marko-mozno-vsak-zmeni-nazov

Takže hladajú hlúpeho bonitneho investora ktorého RB bude môcť viac podojiť. A prelievať tak technologické know how do A teamu. Kde B team bude mať zakázané použiť tieto vychytávky aby neboli nápadný. Príde mi že Alpha Tauri takto pri zmene pravidiel vydojili a nasvedčuje tomu aj aktualna pozícia v štartovom poli…

Sám by som to tak spravil. A v RB vedia ako čo obchádzať takže je to jasná vec. :crazy_face:

Red Bull vysává Powertrains, proto se musí na Toro Rosso šetřit.
Kvůli motorárně bude RB potřebovat každý tým, kde své motory budou dodávat a taky zkoušet, proto je nemyslitelné, aby AT prodali.
Pokud by ale Red Bull Powertrains přestal být aktuální, tak by možné k prodeji dojít mohlo, ale mít v F dva týmy je tak moc velká výhoda, že jim tuhle možnost závidí všechny velké týmy.

Myslím, že máš pravdu a navíc mám rád lidi, kteří uvažují jako Ty a nestydí se to přiznat.

Skor by som povedal, ze cesta ako zachranit alfa tauri je rozsirit znacku, aby bola celosvetova (co som aj povodne myslel, ze spravili). Tri krajiny to marketingovo neutiahnu, aby bol profit.