Alonso: Verstappenovi uškodila Russellova národnosť. George nemá dve tváre | Magazín F1 - F1online.sk

Prečo dostal Max Verstappen v Katare penalizáciu? Oficiálne vysvetlenie komisári zverejnili vo svojom verdikte, no čo ich k nemu viedlo? Max Verstappen si myslí, že Russellove klamstvá, no podľa Fernanda Alonsa mohol byť v hre ešte iný faktor, ktorý Verstappen nemohol ovplyvniť. Je ním národnosť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/182462/alonso-verstappenovi-uskodila-russellova-narodnost-george-nema-dve-tvare
1 Like

To je tak, keď máš rád oboch, pretože obaja uškodili Hamiltonovi. :grin: Že Fernando.

5 Likes

Někdy uvažujete, zda by k vám přistoupili stejně , kdybyste vyměnili pozice a vy se ocitli na místě toho druhého.”

… no, myslím že to někdy napadá všechny a vskutku, nepřistupuje se ke všem stejně.

2 Likes

Na to, že za všechno můžou Rusi jsem si už zvykl. Jsem zvědavý jak dlouho mi bude trvat než si zvyknu, že Briti jsou stejní neřádi. :grin:

Som zvedavý ako si s týmto vyjadrením poradí miestna úderka Astonu

8 Likes

Prave si si podpisal ortiel :flushed:

9 Likes

Práveže tým vytvára tlak na komisárov. Keď to bude takto verejne prezentovať, v dnešnom svete sociálnych sietí sa môže stáť, že keď nabudúce v hre trest pre Alonsa za niečo, čo bolo hraničné, tak možno nepríde, lebo keby mu ho dali, tak sa spustí hate za to, že mu dali trest len kvôli národnosti a on povie, že to hovoril. Komisári, obzvlášť, ak sa každú chvíľu menia, to nebudú chcieť riskovať.

Ono aj tento článok… Som fanúšik Alonsa a keby som nevidel preteky, tak sa nad tým aj zamyslím, ale v pretekoch dostali najtvrdšie tresty práve Briti. Možno aj preto, že Rui Marques je Portugalčan, hehe. To samozrejme, že Alonso nepovie, bol by hlúpy. On využil tú časť, čo mu môže do budúcna pomôcť. Nedivil by som sa, keby chcel prišiť nejaký trest pre niekoho rýchlejšieho ako on v Abú Dhabí.

1 Like

Ja som narazal na @KimiF1fan

Tak zo strany Alonsa klasicky strategicky na výbornú, nepohnevať si ani jednu stranu a zároveň si prihriať polievočku a vyťažiť z toho niečo málo do budúcna aj pre seba, to on vždy vedel.

4 Likes

Říká co si myslí, svůj pohled, jak na incident tak na Russella. Bez vulgarit, s argumenty, fakt hrozný :smile: Ulev si, klávesnicovej bojovníku.

1 Like

Sorry, nevšimol som si to druhé “si” :sweat_smile:.

1 Like

A nie je to nahodou tak, ze komisari udeluju tresty a riaditel pretekov riadi preteky, SC VSC a potom. Asi predpokladam pracuju spolu, ale su to oddelene pozicie s oddelenymi kompetenciami

Graeme Lowdon je zpět. :smiley:

1 Like

At ctu co rekl Alo nebo napsal KimF1fan neprijde mi, ze by kdokoliv rekl neco spatneho. Naopak. Ja to beru tak, ze Alo je lysak a rekl to co si mysli, ale zaroven tak, aby mu nebylo nic vycteno a to vyzdvihl i KimiF1….

Klid…. Libi se mi, ze Alo do toho vlozil svoje letite zkusenosti a libi se mi, ze vyzral v “politickych” vyjadreni. Uz ted jen to auto od New a bude zase radost na nej koukat…

V podstate vsetci povedali, ze ten trest nemal byt a Georgeove divadielko zozrali len komisari. :smiley:

A to, ci je George falosny alebo nie vedia len ti, ktori boli v miestnosti komisarov s nim, teda Max a spol. Asi by sme chceli vela, aby zverejnili nejake video alebo aspon prepis vyjadreni z tej miestnosti komisarov, nech si vieme spravit vlastny nazor ako to bolo. :sweat_smile:

Ale z dvojice Verstappen - Russell, ked si mam vybrat, ze kto z nich je autenticky, uprimny a hovori veci tak ako sa stali, tak je to jasne. Autenticky uprimny a pravdovravny (hoci nie vzdy je to prinosne) Max alebo PR robot a politik George? :smiley:

To sme sa asi nepochopili, zrejme jazyková bariéra. Tak snad někdy příště bojovníku :wink:

Nejspíš, tak příště.

1 Like

Alonso by mel konecne vyhrat zavod, nebo aspon Q.

Ako fanda Alonsa - jak vidis sucasne smerovanie astonu? Ja nechcem nad nimi lamat palicu ale mam taky pocit, ze aston bude jeden z prvych co 2025 odpiskaju a s neweym sa budu sustredit na novu eru, to mi je potom aj kus luto Alonsa ze si dalsi rok musi odsediet v srote

Myslím, že to Fernando shrnul celkem výstižně. Komisaři prostě netrestají schválně, ale to už se bavíme nějakou dobu o tom. Zároveň však ty výpady od Maxe na Russella jsou prostě mimo a za hranou, nevím co ostatní v tom vidí za problém.