Alonso v kvalifikácii prekvapil sám seba: Nečakal som, že budeme takí konkurencieschopní | Magazín F1 - F1online.sk

Aston Martin pred oboma McLarenmi, to je jeden z menej očakávaných rezultátov piatkovej kvalifikácie v Bahrajne. Fernando Alonso však opäť raz ukázal, že papierové predpoklady nie sú vždy najlepší sluha. Španielsky matador dostal svoj Aston Martin do tretieho radu a pred sebou bude mať len oba Red Bully, obe Ferrari a Mercedes Georgea Russella. Po skončení kvalifikácie preto vyzeral dosť spokojne.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/144687/alonso-v-kvalifikacii-prekvapil-sam-seba-necakal-som-ze-budeme-taki-konkurencieschopni

:clap:

1 Like

Dajte mu uz poriadne auto…

1 Like

Alo nastaveno na závod s více pritlakem

1 Like

Je to jak jsem psal, v té poslední zatáčce to nevyšlo s Russellem. Škoda toho.

1 Like

Ani Peréz ani Sainz by to nedali no

1 Like

Stejně čekám Hama i McL před Fernanda zítra…

Mě to neříkej však víš co jsem psal tam k nám :wink: No co je ale důležité, je na čem stavět a je od čeho se odrazit :muscle:

1 Like

Proč se v Astonu drží toho zaoblení po stranách zadních křídel. Trend je to jako by odseknout.

Protože mají model s hlubší spodní částí zadního křídla, to má vliv i od beamwing. Je to v plánu s uprgadama na změnu, kterou nestihli s novým gearboxem od Mercedesu

1 Like

Aha, ok, díky .

1 Like

A máme tady konečně vyjádření místního aerodynamického odborníka, který sice neví, proč letadlo vzlétne, ale zato přesně ví jak funguje aerodynamikav F1.
Tohle jsou nejzábavnější posty, pro které se vyplatí sem chodit studovat dopady lidského trápení.

Zdroj? Ako niekoho kto má pár semestrov aeromechaniky a cfd simulácii za sebou by ma veľmi zaujímalo toto odôvodnenie, lebo absolutne ho tam osobne nevidím.