“Bolo to neuveriteľné. Musím povedať, že to bola naozaj výnimočná skúsenosť. Ak sa celé dva roky zdržujete za bránami tohto športu a potom začnete jazdiť v monoposte F1, tak máte zo všetkého pocit, akoby to bolo prvýkrát. Teraz tie kolá potrebujem, aj po fyzickej stránke. Musíte trénovať krk a cítiť tie preťaženia. Potrebujete odjazdiť reálne kolá,” hovorí rodák z Ovieda.
Prečo sa mi moc nechce veriť že odmietol Redbull aj keď s Hobdou a že jeho voľba bola Renault. Keby chcel nejaký tým ťahať hore mohol zostať v Mclarene.
Neverim, ze by mal Red Bull zaujem o Alonsa. Keby to tak bolo, som presvedceny, ze ich ponuku neodmietne. Nezabudol som na jeho zufale pokusy ziskat tam miesto, ked sa im pred svojim ,koncom kariery’’ chodil Alnso ponukat zadarmo.
Nechcem byť naňho prísny - dokážem si predstaviť, že nejaké sondovanie zo strany Red Bullu prebehlo.
Ale presne ako píšeš - ak by mal Red Bull naozaj hmatateľný záujem, tak neverím, že by Fernando zaváhal. A to predtým, tak rovnako aj teraz.
Síce je to dvojnásobný majster sveta a persóna, ale ako si neviem predstaviť, že by dnes Red Bull odmietli Hulk, či Checo, tak to je hlúposť aj v jeho prípade.
Dobry postreh, skutocne nakoniec mohla byt rozhodujuca Alonsova potreba postu timovej jednotky.
Vzhladom na jeho zufalu situaciu o tom vsak nie som celkom presvedceny. Ak sa im chodil rok predtym ponukat zadarmo, pride mi nepravdepodobne, ze by odmietol akukolvek ponuku zo strany Red Bullu.
Ja by som povedal, (teda ak to bol skutočne RedBull) že by sa na také miesto chcel poctivo pripraviť. Miesto pri silnom jazdcovi. Ak to mal byť RedBull, kde by sa bez prípravy dostal k Verstappenovi v strede sezóny, mohol prehrať tímový boj a to by mu zničilo ďalšie nádeje na akejkoľvek miesto v F1.
Alonso nema cas sa poctivo pripravovat, uz je stary a kazdy rok mu je drahy. Ak by sa mu naskytla prilezitost v Red Bulle, musel by sa jej chopit. Nevraviac o tom, ze ho podla mna jeho dvadsatrocne skusenosti v F1 museli na miesto v Red Bulle pripravit dostatocne.
Mozno mal RB pocit, ze Max vyjednava s mercedesom, este ked nemal zmluvu a Bottasovi tiez koncila tento rok… Nikto nevedel, kto sa pohne ktorym smerom… A ak by to bolo tak, RB by potreboval dominantneho jazdca a tym Alonso rozhodne je…