daj priklady nejake na kazdu kategoriu. explain like im 5
lebo mne sa to pletie
daj priklady nejake na kazdu kategoriu. explain like im 5
lebo mne sa to pletie
Ok, takže ČR příklady - pravice (ODS, TOP09 a občas si na to hraje STAN a KDU - ty ale už ani neví co by). Levice - ČSSD, KSČM (ANO, SPD a Trikolora jsou jen populisti co by rozhazovali prachy, ale realně levicovou ani pravicovou politiku nedělají, chcou prostě být jen ve vládě).
US - liberálové jsou demokrati (Biden, Obama krasný to příklady), konzervatvci jsou republikáni (zejména Trump a Bush junior jsou toho důkazem).
Oni liberálové v Evropě realně nejsou (ty co jsou opravdu z politického spektra), liberálové z politologie jsou ti, co jsou otevřeni změnám a netrvají na starém uzavřeném systému. Konzervatvci naopak odmítají, jaký koliv změny a trvají na uzavřeném systému (i omezení spolupráce se zahraničím například).
Tohle v Evropě není, to že tu běhají šílenci co chcou buď středověk, nebo aby si se identifikoval, jako kůň, to už je důsledek příliš velké svobody
Klasická pravice a levice je opravdu jen v Evropě (US vůbec neznají levicovou politiku, co byla například v ČR a SK), ale tady v těch ohledech se nedívá na to, jestli chtějí zůstat u stejného systému, nebo jsou otevřený novým. Tady se řeší, jestli chtějí, aby jedinec fungoval za sebe a stát byl minimální (pravice), nebo jestli se má stát starat o všechny a být ten co rozhoduje o lidech (levice)
top09 este s ferim aj tym typkom co ma gombik na cele, som si nemyslel, ze su pravicaci ajked ja mam asi skreslene nazi predstavy o pravici, pricom viem, ze pravica zdrava je potrebna, ale z realnych prikladov ma nenapada nejaka rozumne fungujuca pravica, ajked je pravda, ze to fakt nemam preskumane v inych krajinach
takze potom ten “pravicackej liberal” je nejaky zlaty stred?
Tak Feri je pravičák, to že pravděpodobně udělal co udělal, je věc úplně jiná …
pravičáckej liberál je ten, co nechce ásahy státu do fungování jedinců, ale je otevřenej změnám v systému, takže dalo by se říct, zlatej střed no
Tak a je to.
Hranatý lístek v hranaté obálce.
A ta v hranaté urně.
Takže jsem zlatej?
Díky, od tebe to potěší.
najnovsie fotky turka:
Já vím, že s tím Turkem trolluješ, otázka je, jak dlouho tě to bude bavit
Přísahám na vše co mám, že jsem volil Turka.
pravica - menej verejnej startoslivosti, viac individualnej zodpovednosti
lavica - viac verejnych sluzieb a starostlivosti za cenu vyssich dani - vacsie prerozdelenie majetku
liberali - otvoreni zmenam v spolocnosti, v centre zaujmu osobna sloboda.
konzervativci - v centre zaujmu existujuci system, ktoreho fungovanie treba ochranit pred zmenami.
extremisti - presadzuju radikanlne a casto patologicke zmeny vo fungovani spolocnosti.
Ano, souhlasím, je to nesmysl, podobně jako třeba boj za mír, šťastně ženatý, nebo mladá babička…
Ale to nevysvětlíš
Tak ve 40 jsi stará babička?
alebo ked nakreslis strom na papier
Jsem liberální pravicak.
tak podla tripera neexistujes
To se mohli zeptat mě před 2 rokama.
Ale je dobré, že se snaží. Po funuse.