Alonso to s novými autami nevidí ružovo: 30 kíl? Nemožné, hovorí | Magazín F1 - F1online.sk

daj priklady nejake na kazdu kategoriu. explain like im 5

lebo mne sa to pletie :smiley:

Ok, takže ČR příklady - pravice (ODS, TOP09 a občas si na to hraje STAN a KDU - ty ale už ani neví co by). Levice - ČSSD, KSČM (ANO, SPD a Trikolora jsou jen populisti co by rozhazovali prachy, ale realně levicovou ani pravicovou politiku nedělají, chcou prostě být jen ve vládě).
US - liberálové jsou demokrati (Biden, Obama krasný to příklady), konzervatvci jsou republikáni (zejména Trump a Bush junior jsou toho důkazem).
Oni liberálové v Evropě realně nejsou (ty co jsou opravdu z politického spektra), liberálové z politologie jsou ti, co jsou otevřeni změnám a netrvají na starém uzavřeném systému. Konzervatvci naopak odmítají, jaký koliv změny a trvají na uzavřeném systému (i omezení spolupráce se zahraničím například).
Tohle v Evropě není, to že tu běhají šílenci co chcou buď středověk, nebo aby si se identifikoval, jako kůň, to už je důsledek příliš velké svobody :smiley:
Klasická pravice a levice je opravdu jen v Evropě (US vůbec neznají levicovou politiku, co byla například v ČR a SK), ale tady v těch ohledech se nedívá na to, jestli chtějí zůstat u stejného systému, nebo jsou otevřený novým. Tady se řeší, jestli chtějí, aby jedinec fungoval za sebe a stát byl minimální (pravice), nebo jestli se má stát starat o všechny a být ten co rozhoduje o lidech (levice)

2 Likes

top09 este s ferim aj tym typkom co ma gombik na cele, som si nemyslel, ze su pravicaci ajked ja mam asi skreslene nazi predstavy o pravici, pricom viem, ze pravica zdrava je potrebna, ale z realnych prikladov ma nenapada nejaka rozumne fungujuca pravica, ajked je pravda, ze to fakt nemam preskumane v inych krajinach

takze potom ten “pravicackej liberal” je nejaky zlaty stred?

Tak Feri je pravičák, to že pravděpodobně udělal co udělal, je věc úplně jiná …

pravičáckej liberál je ten, co nechce ásahy státu do fungování jedinců, ale je otevřenej změnám v systému, takže dalo by se říct, zlatej střed no

1 Like

Tak a je to.
Hranatý lístek v hranaté obálce.
A ta v hranaté urně.:white_check_mark::white_check_mark::+1:

1 Like

Takže jsem zlatej?
Díky, od tebe to potěší. :slightly_smiling_face::heart::couple_with_heart_woman_man:

1 Like

najnovsie fotky turka:

image

3 Likes

Já vím, že s tím Turkem trolluješ, otázka je, jak dlouho tě to bude bavit :smiley:

Přísahám na vše co mám, že jsem volil Turka.

1 Like

Radši

pravica - menej verejnej startoslivosti, viac individualnej zodpovednosti
lavica - viac verejnych sluzieb a starostlivosti za cenu vyssich dani - vacsie prerozdelenie majetku
liberali - otvoreni zmenam v spolocnosti, v centre zaujmu osobna sloboda.
konzervativci - v centre zaujmu existujuci system, ktoreho fungovanie treba ochranit pred zmenami.
extremisti - presadzuju radikanlne a casto patologicke zmeny vo fungovani spolocnosti.

3 Likes

Ano, souhlasím, je to nesmysl, podobně jako třeba boj za mír, šťastně ženatý, nebo mladá babička…
Ale to nevysvětlíš :slightly_smiling_face:

Tak ve 40 jsi stará babička?

1 Like

diky moc za jednoduche a laicke vysvetlenie aj @HellHogr

1 Like

alebo ked nakreslis strom na papier

Jsem liberální pravicak.

1 Like

tak podla tripera neexistujes

Něco tušej ke sledování ve FIA u RedBullu? :thinking: (umístění pozorovacích bodů)

1 Like

To se mohli zeptat mě před 2 rokama. :slightly_smiling_face:
Ale je dobré, že se snaží. Po funuse.