Alonso spomína na KERS: Chýbajú mi tie časy, chýba mi viac voľnosti v kokpite | Magazín F1 - F1online.sk

Aktuálny cyklus pravidiel nám pomaly končí a my máme ideálnu príležitosť bilancovať. Bol návrat monopostov s prísavným efektom úspech? Mnohé tohtoročné preteky sa nám zmenili na krúženie v DRS vláčikoch a aj keď sme vždy túžili po vyrovnanosti, tesné rozostupy v tomto roku spôsobili, že aj s pomocou DRS nemajú lepšie tímy dostatočnú rýchlostnú rezervu na predbehnutie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/214800/alonso-spomina-na-kers-chybaju-mi-tie-casy-chyba-mi-viac-volnosti-v-kokpite

Stejně to tehdy nebyla fér hra, když se vozy bez KERSu musely povinně uměle dovažovat myslím čtyřiceti kilogramy.

KERS neměli všichni jen 2009, od 2010 ho měli všichni

A pak ho zrušili.

Však si po jeho zrušením volal i ty🤔

Už aby zrušili i kyseliny, které přijdou v příštím roce.

Myslim, ze az do 2013 bol Cosworth bez kersu. Vtedy to nebol az taky hendikep, dnes by to uz bez ers neslo.

Mně se KERS libil taky více než ERS, ERS už to davkuje automaticky. Jezdci ubralo další stupeň volnosti. Je to tak.

Lando štartoval 7 a skončil 7. V preteku potvrdil rýchlosť z kvalifikácie. Keby počas pretekov dokázal urobiť progres, znamenalo by to že v kvalifikácii nezajazdil maximum. Takto sa ukázalo, že auto v tej chvili nemalo na to predbehnúť súperov. Lando mal celý víkend peknú konštantnú rýchlosť.

1 Like

objektivne to buchol do muru v tej Q, to ak bolo maximum tak ja neviem uz fakt

2 Likes

Buchol, ale mal šťastie - auto vydržalo. Tento víkend to nevyzeralo, že McLaren bol mocný. Asi mali slabšiu chvíľku.