Alonso sa postavil proti návratu motorov V10: Žijeme už v inom svete | Magazín F1 - F1online.sk

Je to zábavný, tyhle debaty kolem vyhraněných témat. :-]
Kdysi jsme měli na závodech oblíbenou otázku do večerního pléna: Tak schválně, která kulička dopadne dřív? Z výšky 100 metrů, obě stejně velké, jedna ale dvakrát lehčí než ta druhá?
Spolehlivě to vedlo k nesmiřitelnému rozhádání.
A byla to dobrá škola k těmto dnes vyhroceným diskusím.
Další oblíbené téma? Jak libo… Co třeba zimní vs. letní čas? :smiley:
Na to má jistě taky každý svůj neoblomný názor.

Nonic. K Alonsovi - zcela výjiměčně mu musim dát zapravdu. Že je to ze zážitkového pohledu nuda, to je fakt. Ale holt opravdu už žijeme v jiném světě. Zaplaťpámbu.

2 Likes

Iba vo vákuu by dopadli rovnako rýchlo, v atmosfére vyhrá ťažší pri rovnakom aero packu … či? :face_with_raised_eyebrow:(Ja viem že múdri ľudia hovoria dačo iné)

Padne pavúk či mravec z 2,5metrovej výšky bez mihnutia oka odkráčajú preč, padnem ja z 2,5m výšky tak vymenujem všetky neslušné slová a zomieram v neskutočnej agónii :grin: … fyzika má často pravdu ale toto mi celý život vŕta hlavou

V10 už takmer žiadna automobilka nepoužíva, samozrejme že to je nezmysel

2 Likes

Jednoznacne V10. prave preto, ze to uz ziadna automobilka nepouziva.

Alonso si prihrieva polievocku. Jemu budu hybridy od 2026 vyhovovat. Rekuperacia zo zadnej napravy si vyzaduje pritlak na zadok, tym padom budu auta skor nedotacave. Max to moze zabalit, tento rok ma poslednu sancu na titul. potom si moze dat dovolenku dovtedy nez sa odsuhlasia V10.

1 Like

Gravitácia je v prípade rýchlosti dopadu guličiek s rôznou hmotnosťou z výšky 100 metrov určujúca. Je jedno, či budú padať vo vákuu alebo vo vzduchu.

ak maju gulicky mensiu hustotu ako vzduch tak vo vzduchu padat nebudu…

Hustota guličiek nebola v zadaní špecifikovaná, čiže za mňa majú väčšiu hustotu ako vzduch. :slightly_smiling_face:

este mozu mat rovnaku hustotu.

Môžu, no keď zadanie nie je dostatočne upresnené, tak sa ťažko hľadá jednoznačná odpoveď.

ano, nebolo ani specifikovane ci gulicky padaju na zem, alebo napr na mesiac.

To je tiež pravda.

ok, vzhladom na to ako je postavena otazka odpoved musi byt, ze lahsia gulicka nedopadne za rovnaky cas, ani nedopadne skor.

1 Like

Súhlasím.​

A ešte k tomuto. Iba jedna z nich môže mať rovnakú hustotu ako vzduch, nakoľko sú obe rovnako veľké, ale jedna je dvakrát ľahšia ako druhá.

1 Like

Díky, ale ne, kšiltovky už nějaký čas nenosím a dcera přestala. Budeš v Japonsku?

Až 26 budu v Japonsku, ale mám membership plus u AM😀

1 Like

A oni to tam maj teda v nabídce?

Já to tam viděl :thinking: