Alonso sa ospravedlňuje Schumacherovi, ľutuje kolíziu s Gaslym | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso v nedeľu štartoval zo skvelej piatej priečky, no už po prvých dvoch kolách bolo jasné, že ak získa nejaké body, tak len s veľkým šťastím. Zaplietol sa do dvoch incidentov, ktoré ho v konečnom dôsledku odsunuli do druhej desiatky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/44957/alonso-sa-ospravedlnuje-schumacherovi-lutuje-koliziu-s-gaslym

Je to na nic když Alonsův závod skončil díky Gaslymu v první zatáčce. Gaslyho chyba a zasloužený trest. Zrovna když měl Alonso nejlepší startovní pozici v F1 za posledních 7 let :disappointed:

S Schumacherem to pak Alonso nezvládl, omluva fajn. Tak to má být.

2 Likes

Gasly nic zle ale neurobil. Mal auto aj z druhej strany a neda sa sledovat aj lavu aj pravu v zakrute. Naopak, penalizacia za nieco taketo v prvej zakrute je totalne od veci.

2 Likes

Vytlačení jezdce z tratě které je před vámi je jednoznačně na trest. Správci uznali že Gasly byl zcela na vině a auto vlevo v incidentu nehrálo žádnou roli, to ponechalo dostatek místa pro obě auta.

1 Like

Prosím ťa netrep veď aj Alonso povedal že to bol závodný incident…

1 Like

Počítám, že Alonso by po těch letech chtěl zase jednou aspoň jedno pódium, a na to není potřeba bůhvíjaké auto. Stačí mít štěstí, takže s ním musím souhlasit, že ho opravdu nemá…

Nakonec Gaslyho označili plně na vině, Checo v tom prý nehrál roli. Gasly docela s tím sandwichem kecal místa tam měl vlevo habaděj.

2 Likes

Tu nie je o čom, jasne to tu vidieť, ale niektorí si aj tak idú svoje

1 Like

V prvom rade ma Gasly sledovat monopost, ktory mal nos pred nim a nie kontrolovat, ci ma RB za nim dostatok miesta na pohyb do vnutrajska trate.
Gasly si bol vedomi toho, ze je za nim RB a nechcel si pobabrat “naivnu” moznost vratit sa raz do acka.

1 Like

Otazka.
Nemal som moznost sledovat preteky od A po Z. Start som videl, to bola katastrofa.
Bol moment, ked som videl Alonsa na 17, Sainz na 18. Pridem o 10 min, Sainz asi 10-11, Alonso 17. Viem, ze mal trest kvoli MSC, ale naozaj to auto islo tak zle tieto preteky? Ze sa nedostal ani niekde okolo 10 priecky? Mal problem predbehnut aj Russela tusim. Myslel som, ze to auto uz nieco dokaze.