Alonso rokoval s Red Bullom o prestupe: Max chce harmonické prostredie, hovorí Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Jenže tím, že bojovali mezi sebou je neoslabovalo (až na Barc 2016 :smiley: ), oba jezdili top výsledky a Mercedes se mohl spolehnout na oba. To Red Bull na Peréze nemůže, jak v Austrálii, tak v Imole nebo i teď je to vidět. Je to hop nebo trop, když budou dojíždět každý závod bez problémů, tak můžou jet na jednoho, jakmile nebudou v takové situaci, tak už to pro tým bude problém

A) přečti si prohlášení Helmuta B) já se obracím právě na prohlášení Helmuta, ty tu převracíš na něco úplně jinýho. Klid v týmu se projevil třeba u Neweyho, že jo?

Když jezdí oba střídavě o vítězství, tak se zároveň o body obírají. Pokud by Mercedes rovnocenně bojoval o vítězství střídavě s dalším týmem, kde by vozil vítězství vždy jeden a druhý mu nosil vodu, tak by to samozřejmě byla pro Mercedes nevýhoda.

Nemiesaj prosim hrusky s jablkami, aby si usiel od podstaty, ze nepises pravdu…
Newey neodisiel pre jazdecku dvojicu, ktora je temou, bodka.

A Marko sa vyjadril ze RB sa rozhodol jedine na zaklade nazoru Maxa? Kde? Lebo iba to by bol diktat o ktorom bez dokazov pises… To co povedal, nie je v rozpore s kolektivnym rozhodnutim timu, nie len a len Maxa.

5 Likes

Ne, já to nemíchám, ty jsi ten co to tu míchá:

nebo klid v týmu se rozděluje na klid mezi jezdci a klid ve zbytku týmu? začal si do toho vkládat něco dalšího, aby si umocnil, jak je to vlastně správně.

a jak víš, kdo má pravdu? já se odkazuju na Helmuta, nevím, na koho se odkazuješ ty, ale debata zbytečná, od rána tu do mě něco jedeš a obviňuješ i z něčeho, co jsem nepsal.

Jenže třeba RBR dlouho chtěl druhýho pilota, co bude jezdit ve předu a pomáhat Maxovi, tak aby si mohli i rozdělovat právě strategii, když je tam pilot sám, tak je to i pro tým strategicky náročnější, pokud teda nejezdí o 0,4s na kolo rychleji, než nejbližší konkurence

Zacinam chapat, preco mas problem s viacerymi, co je mi luto.
Ale naozaj vsetko mozne miesas a prekrucas ako sa ti to hodi…

Riesime Maxa a jeho kolegu a ty uplne odveci primiesas Neweyho, ktory s temou nic nema a neodisiel pre tento dovod a este napises ze miesam ja :smiley:

Neuveris, ale ano, ak ma tim akykolvek interny problem, tak este aj problem medzi jazdcami je dalsi nezelany velky problem, ktoremu sa rozumni sefovia timu vyhybaju…

Ale zaverom podstata: Ty pises o diktate Maxa timu, co by znamenalo ze on jediny urcuje a vlastne rozhoduje o jeho kolegovi. Ake si dal k tomu fakty? Lebo to Marko netvrdi…

5 Likes

Ještě jednou, ty jsi vytáhl pohodu v týmu a něco o cash flow RBR, ne já, tak o jakým utkání na jiný téma a překrucování píšeš. To pohodu týmu jsem ti vrátil s Neweym.

Aha, Helmut neřekl, že pro Maxe je důležitý svoje pohodové zázemí v kontextu příchodu silného jezdce. Ok

1 Like

No chtěli by svého Bottase (nepočítám jeho úplný závěr v Mercedesu), ale zatím nenašli. Tak uvidíme, podle mě stejně zůstane Pérez.

Clanok je o harmonii v time, teda pohode, tak jasne ze sa jej venujeme… Ale ty riesis jediny Neweyho, ktoreho nik iny neriesi, ani clanok a ani s tym nic nema. V tejto veci uz nie je co riesit…

A to je diktat o ktorom pises ty? Nazorna ukazka tvojho prekrucania… O Alonsovi sa takto vyjadrilo uz privela insiderov, preto tvrdit ze to je len Maxov postoj a oni vsetci len posluchaju, je vycucany z prsta… Rozhodli sa ako tim, aj na zaklade Maxa. Marko o diktate nic netvrdi, tak sa naposledy pytam na dokazy, ze o tom rozhoduje v RB len a len Max, lebo to stale nic…

3 Likes

Přitom si Alonso s Maxem navzájem před kamerama skoro 3 roky lížou kulky.

O to zajímavější je, že by jeden druhýmu narušil harmonii.

Vettel má pochopitelnou nevýhodu v tom že ty jeho poslední roky nebyl na slušné výkonnostní úrovni. A jen marketinková hodnota či národnost prostě nemusí stačit, výběr je. Osobně bych si ho třeba v Audi uměl představit, ale co dál když ho vyklepne i Hulk? To by pochopitelně nebylo přijímáno dobře, navíc jestli i Sainz pokukuje spíše po Williamsu než Audi, tak mám prostě pochybnosti zda ten motor Audina na slušné úrovni zvládne.

No jo, ale když na to přišlo tak i Max spustil že vzít starýho páprdu není styl RedBullu, prostě je jasný oč tam jde a o reálnou konkurenci není zájem. Je to trochu zastaralý styl jet takto na jedničku, no je to pochopitelně funkční a ověřený scénář. Otázkou je až přijde skutečná konkurence s dvěma top jezdci, a ono se to rýsuje, to pak bude ležet jen na bedrech Maxe a může to být problém. 2 jezdci se sice můžou obírat o body, no ale taky je můžou brát společně Maxovi a můžou si dovolit s ním svádět agresivní styl, to Maxovi pak může hodně zavařit když na to bude sám.

Já když se tě zeptal na to, co jsem měl údajně tvrdit, tak si se z toho vykroutil, velice vtipné, že ty po mně chceš něco doložit. Helmut se vyjádřil jasně a RBR očividně chce klid pro Maxe, proto tam nevezme lepšího pilota, než je Peréz, aby měl teda klid.

Takych prikladov ze z (takmer) kamaratstva a harmonie sa na trati stal presny opak je viacero…
Myslim ze o top pilotoch to plati este viac. Skoro vzdy ked sa stretli majstri (aj buduci) v jednom time, to skor ci neskor nedopadlo dobre. Niekedy stacila len sezona :smiley:

Napokon, Ham a Ros boli vyslovene kamosi a to sa zmenilo a Wolff sa svojho casu vyjadril, ze to bolo z manazerskeho hladiska jedno z najtazsich obdobi ich ukocirovat…

4 Likes

Spojenie dvoch veľkých šampiónov tak podľa názoru Red Bullu nie je veľmi reálne. „Nie, myslím si, že pre tím by to bolo veľmi ťažké. Alonso by bol starším majstrom sveta v garáži, Max mladším, a navyše sú od seba vzdialení celé generácie,“ povedal Marko .

Toto je nazor Marka, nie Maxov.
Ty pises nepodlozene o diktate a nevies uznat, ze na to nemas dokaz a nezoberies vyrok spat…
Naopak ja, ked sme si pisali vyssie, som vyslovene napisal, ze ak sa mylim, tak to beriem spat a dokonca ze sa ospravedlnujem - od teba ani naznak niecoho podobneho…

Tymto je pre mna vec uzavreta a s tebou sa asi radsej nebudem do akychkolvek debat uz pustat, ked vidim ako “fungujes”…

5 Likes

Aha, tak to jo.

1 Like

urve Kimi bednu?

Asi ne. Má problémy s autem. Ztratil asi 3s za kolo.
Možná chyba mezi sedačkou a volantem.

1 Like

praskat na kolegov sa tam ale ucia poctivo :smiley: