Veľká cena Holandska bola nabitá súbojmi na čele. Aj v strede poľa si však chlapci nič nedarovali a došlo k vyrovnanej bitke niekoľkých tímov. Do klbka zloženého z Audi, Alpinu a Racing Bulls, ktorí si to poriadne rozdávali aj v Zandvoorte, sa pomaly zapája Aston Martin. Navyše, stajňa zo Silverstone má vo svojom strede Fernanda Alonsa, ktorý skrátka nikdy nesklame.
Parádní Alonsův výkon Je jasné že Aston bude lepší a lepší, ale bude to chtít čas. Ten pokrok byl v posledních závodech masivní, ale je třeba taky počítat s tím že tyto 2 tratě nebyly náročné na výkon a navíc tu zahrál faktor Alonso, takže teď v Monze to bude tak trochu návrat na držku, a žel je to třeba zkousnout, Honda půjde krůček po krůčku, tam to bude prostě složité.
Dnešek mě ale hodně ty body potěšily, neb když jsem viděl po startu jak tam skupina kolem Gaslyho upaluje, bylo mi jasné že na ně nemaj, no ejhle, fantasticky to u Alonsa zaklaplo, a okolnosti taky pomohly, Gasly byl dost stále někde zaseklej a předjíždět mu vždy zabralo hodně času.
Renault sice přivezl nějaké novinky, ale když jsem během červené vlajky jak tam laborují s předním křídlem, tak jsem si přestavoval spíše garáže ČSAD, než týmu F1.
Tak vypadá to , že ano…ale na posouzení to chce více závodů. Ono se taky může stát , že Aston + Honda se v budoucnu přiblíží špičce, ale těch “posledních” 0,5 sekundy už nedají…
Mě mrzí, že nemáme dost informací o vozech. Dříve bývalo běžné, že jsme věděli jak jsou vozy dlouhé, nebo který vůz má kratší, nebo delší rozvor.
Podle toho jsme pak odhadovali, že McLaren s krátkým rozvorem bude dobrý v Zandvoortu, ale v Monze se bude hodně trápit.