Alonso o smole: Asi si to zaslúžime | Magazín F1 - F1online.sk

V Aston Martine boli po pretekoch v Imole sklamaní. Fernando Alonso a Lance Stroll mali po dlhom čase k dispozícii konkurencieschopný monopost, ale nešťastné načasovanie výjazdu bezpečnostného vozidla ich obralo o potenciálne body. Španiel o sebe hovoril ako o najväčšom smoliarovi v motoršporte, ale s odstupom času uznáva, že možno si Aston Martin zatiaľ viac nezaslúži.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/200683/alonso-o-smole-asi-si-to-zasluzime

Proste je cas na dochodok. Alonsove srobovaky znicili vyvoj uz niekolkym teamom. Aston potrebuje jedneho z top jazdcov. Newey im urcite pomoze postavit dobre auto, je to otazka casu.

Newey moze postavit dobre auto, ale ako sme videli, nie vzdy sa mu podari vseobecne dobre auto. Nie raz postavil auto, ktore vyhovuje len urcitemu jazdeckemu stylu. A pre koho ho na buduci rok postavi? Pre Strolla, kde je minimalny potencial na velke vysledky? Alebo pre Alonsa? Ktory tam uz nebude dlho a navyse ma tiez specificky styl? Postavi auto na Alonsa, ktory po buducej sezone s najvacsou pravdepodobnostou skonci a po jeho odchode zasa s tym nebude nikto vediet jazdit?

Aston je momentalne v uplne opacnej situacii ako riesilo Ferrari minuly rok. Ferrari riesilo pilotov namiesto personalu v tovarni a mozneho presunu nejakeho vyvoja do UK. Aston ma novy tunel, par schopnych ludi a vela ludi vidi Neweyho ako najvacsi gamechanger, ale nemaju pilota, co to v pripade potreby potreby dlhodobo prinasal

ja si osobne myslím že Alonso určite ostane dhlšie ako sezóna 26… ak to auto bude mať potencial… kludne si myslím že to potiahne aj do 28-29

2 Likes

Záleží ako sa rozhodne Max.

Ak sa rozhodne ísť do AM, tak zas záleží ako sa rozhodne papa Stroll.

A ak sa aj rozhodne obetovať synka, tak Alonso po prvom výprasku od Maxa pôjde radšej na inú pozíciu v tíme. :grin:

1. papa stroll syna určite neobetuje, kedže kvoli nemu to celé robí… a neskrýva tie vyjadrenia.
  2. ja viem že už boli nejake špekulácie že Max ide do AM, ale sám to vyvrátil zatial, a písal že to je len bulvár
  3. ak by sa stala alternatíva, že Verstapen by prišiel vedľa Alonsa, dopadlo by to ako s Raikonenom, kedže to bude uplne iný monopost pre Verstapena
2 Likes

Teraz neviem, či to chápem správne. Ty si myslíš, že Alonso by zničil Verstappena tak ako kedysi Raikkonena? :grimacing: