Alonso o skrátení pretekov: Problém nie je v ich dĺžke, ale v spoločnosti | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 pod vedením Liberty Media neustále hľadá nové spôsoby, ako rozšíriť fanúšikovskú základňu a tým zvýšiť aj príjmy. Aj z tohto dôvodu sa v posledných rokoch do športu dostali takzvané šprinty, no tam očividne vedenie na čele s generálnym riaditeľom nekončí a už hovorí o možnosti skrátenia nedeľných pretekov. Fernando Alonso a Max Verstappen na to však nevidia dôvod.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/212511/alonso-o-skrateni-pretekov-problem-nie-je-v-ich-dlzke-ale-v-spolocnosti

toto porovnavanie s tiktok videami mi pride zcestne. priemerne video co clovek scroluje na nete ma kolko 5 sekund? tolko asi velka cena nebude mat nikdy, takze je jasne ze je to uplne iny svet. a hlavne, bezny scroler si takych videi kludne pozre sto a zabije tym dve hodky uplne v pohode. bam a sme na dlzke gp.

nehovorim ze zmeny nie su obcas fajn, ale plis zo spravnych dovodov. pretoze to, nad cim sa tu slinta, by vyriesilo jedno reelsko zo startu este pocas velkej ceny. a mame to v tej spravnej dlzke.

1 Like

Vďakabohu za Ferda a Maxa

5 Likes

Ono stačí kouknout na studie, mladší generace má obrovský problém s udržením pozornosti i právě díky těm short videos. Mozek si zvykne na tyhle krátkodobé informace a co je delší, tak už nezvládne vnímat po celou délku

3 Likes

Další uměle vytvořené žvásty kvůli pomyslnému šetření.
Už teď se říká, že novým kyselinám nebude stačit určené množství paliva, tak jak tenhle technický problém vyřešíme? No přece zkrátíme závod.
Nebo koukněte jak je současná F1 dokonalá, vždyť nám dnes stačí jeden motor na celou sezónu. …

2 Likes

3 Likes

netreba nic skracovat! Treba zabezpecit trate, na ktorych sa da predbiehat a auta/gumy, s ktorymi sa da predbiehat. Nieze ked raz prebrzdis, tak gumy v p.i a preto sa bojis ist do rizika a setris, setris, setris… a potom setris setris setris palivo. Vratte spet tankovanie!!! vyhodte baterie a urobte megasilne motory. Bude to zrat 500 litrov benzinu? Tak bude, noaco?

na co by sa malo akoze vratit tankovanie, ti tankuje na hlavu?

1 Like

Keby si vynechala toho Maxa, tak máš o pár lajkov viac. :sweat_smile:

1 Like

1 Like

Myslím, že tohle vědí úplně všichni, co koukají na F1 dlouhodobě a samozřejmě ti co se v F1 pohybují

1 Like

taký paradox, na tomto fóre sa najdu ludia čo dokážu hejtovať Alonsa… a stale vam nedaju pokoj… mna ako fanušika zaujima vysledok… a to Fernando podáva… a za tým je bodka.

3 Likes

Ten, co robil tento obrazok, asi nevidel sezonu 2023. :netherlands: :lion:

Max bol blazon v 2023 uplny lev!

1 Like

Právě, že viděl a i proto vznikl tenhle obrázek

1 Like

Dost pilotov v historii malo k dispozicii dominantne auta. Niektori mali este dominantnejsie ako Max v 2023 (Lewis, Schumi, Senna a Prost). Ale nikto sa nevyrovnal bezchybnosti a konzistentnosti Maxa. :orange_heart:

U Nanda je to pochopiteľné, keďže je dokonca ešte zo Schumacherovej éry, tak je fajn, že sa k tomu vyjadrí aj nejaký mladík. Vettel dokonca úplne odmietal sociálne siete. Ale ja som za tieto šprinty. Tie voľné tréningy sú napríklad nuda a nebyť Eisking podcastu, tak z archívu by som ich ani nekukal.