Šach mat osmým tahem
Kámo, kdo by čekal že o tomhle budeme spekulovat v jeho 45 letech? Tady se píše neskutečný příběh.
Ten jsem znal už ± deseti létech.
A opravdu funguje.
Ha, takhle jsem dostal kámoše asi v 10 letech Ale musel jsem udělat více tahů abych ho navedl k takovému uvolnění, na té jedné straně, no povedlo se. Přišel jsem na to sám. Žel to bylo naposledy co se mnou hrál, pak už nikdy nechtěl.
jj funguje to, když bílý zahraje 1.f3 2.g4, jinak ne.
Do tohodle nespadnou defacto ani úplní začátečníci. Nebo jako spadnou, ale vlastně to ani nedává smysl hrát, takže je to jen random → spíš by se dalo říct, že je to teoretický mat.
Asi “nejvtipnější”, “nejreálnější” a jeden z “nejhezčchí” šach matu, na své rating cestě, mám od 8,5 letého Magnuse (video) , který jde dát očividně i na vyšší úrovni - ty odpovědi jsou v podstatě jakoby “logické” - takže je to reálná past, nic random.
tzv. Englund Gambit - 1.d4, e5; 2.dxe5… a za černého teoreticky korektní není, pokud to teda protihráč (bílý) zná nebo prohlédne → pak je černý cooked.
Předpokládám, že vám to jde přehrát i bez registrace na chess.com.
Mám tam jeden zbytečný mezitah, který byl navíc (7…Qc1+). No i s ním mi do té pasti soupeř spadl a pomohl mi k 1600+.
Pokud v tom tu “past”, resp. logiku odpovědí bílého, vidíte, tak gratuluji.
Zbytočný medziťah si spravil aj s koňom na C6, či?
nn, sedmý tah Qc1+ (+ znamená dát šach soupeřovu králi) je zbytečný.
Měl jsem rovnou sebrat střelcem c3 v 7. tahu (7…Bxc3) a pak po “dáma bere c3” (8.Qxc3) dostane bily mat na c1 dámou (8…Qc1#).
“#” je označení pro šach mat.
Normálně se šustrmat na dva tahy nestane nikdy, ale nezkušeného hráče se občas podaří ke stejné chybě nalákat v pozdější části hry.
Registraci to chtělo.
Rozumiem a díky za vysvetlenie. Ale aj ten ťah koňom na C6 je z Tvojej strany akoby naviac.
Prehrať partiu po jednotlivých ťahoch ide bez registrácie.
Jakoby nemusel tam být, ale zase nechceš začít zahájení bez jediné vyvinuté mid figury pro případ, že by se partiie vyvíjela jinak. Co jsem koukal na čas tak víc jak pul minuty jsem se rozhodoval jestli do toho Gambitu vůbec jít a vyzkoušet to (jak jsem psal, neni to dobré zahajení za černého) . Sranda je, že to video s Magnusem jsem viděl asi dvě hodiny předtím a hned mi do toho soupeř spadl. To co jsem posílal ještě předtím s Amanem, tak to trvalo cca 4 partie než sem tím někoho spláchl. Docela nahoda, ale fakt to potěší, když vidíš jak to funguje.
Jinak to video jsem nakonec zpětně našel, akorát tam jsou Hindi titulky.
Ok, Magnus se tomu branil v 8 letech malinko jinak, ale ta podstata matu dámou na první řadě, je stejná.
Most embarrassing checkmate
A tohle je vystup z game review.
Přemýšlíš někdy hodně dlouho nad tahem?
Max 50s, vyzkoušeno z hry co jsme si se Spinem dali
Hm, to by se se mnou asi unudil Má praxi no, já 1 hru za 20 let, ale 100% jsem nic neprohrál
Massa požaduje od FIA za rok 2008 82 milionů dolarů. „Odpovědnost je nezbytná k prevenci budoucích podvodů.“
Time management je strašně důležitý. Máš na to 10 minut.
No tohle je moje poslední rating hra, 76 tahů. Podle časů v zahajení a střední hře hraju proti soupeřům většinou o dost pomaleji a tahle partie není výjimka.
18. tah Bh7 se tady dá brát jako rozhodující (ztrácí v dalších tazích mid figuru minimálně) a měl jsem na něm přes půl minuty. Když se podíváš na zbývající čas, tak mám o 2:40 min méně.
Bohužel se mi stává i ve vyhraných pozicích někdy, že přemýšlím déle i s velkou výhodou na šachovnici a pak udělám blunder pod časovou tísní. No tohle není ten případ i když v endgame se mě snažil ten Maďar shodit na čas. Nepovedlo se, tentokrát ne.
časy v posledních cca 20 tazích.
Mat jsem mu dal se zbylými 31s
Za mě taktika hrát na začátku rychle není dlouhodobě lepší. Musí se to správně rozložit.
82 mil? Nevím no, u Massy mi přijde, že z toho chce jen vytřískat prachy, než o nějakou spravedlnost
Jasně že mu jde o prachy, satisfakci. A za mě ať FIA cáluje, jestli neudělala dost, což si umím dobře představit.
S jazdcom. 1133142
Áno, správne pomenovanie je jazdec.