Alonso nakoniec skončil celkovo štvrtý: Ani ja by som na to nestavil | Magazín F1 - F1online.sk

Občas máme pocit, že Fernando Alonso nie je z tejto planéty. Napriek všetkému sa asi všetci zhodneme, že pre španielskeho pretekára to bol jeden fantastický rok. Na pódium vystúpil osemkrát a nakoniec skončil v majstrovstvách sveta celkovo štvrtý. Lepší boli teda len Lewis Hamilton a piloti Red Bullu. Vzhľadom na nevydarenú poslednú tretinu sezóny by to vraj netipoval ani sám Fernando.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/134779/alonso-nakoniec-skoncil-celkovo-stvrty-ani-ja-by-som-na-to-nestavil

Výborná sezona pro AM a ALonsa, snad příští rok se trochu pochalpí a nenechají si tak ujet vlak

2 Likes

Problém je v tom, že Aston dal na auto starou specifikaci a novou zahodil do koše.
Nemají kam navázat ve vývoji.

Myslim, ze to stvrte miesto je zasluzene, Alonso tento rok jazdil na naozaj vysokej urovni. Mal minimum slabych vikendov, a aj pocas nich casto dokazal maximalizovat vysledok. Prva polovica sezony bola velmi silna.

Som zvedavy, na co sa v AM zmozu dalsi rok, ale bol by som prekvapeny, ak by sa im podarilo nadviazat na tohtorocne uspechy, skor ich vidim v boji s Alpine. Alonso ale moze byt urcite spokojny, pri podpise zmluvy sotva mohol cakat viac.

5 Likes

Pokud zvolili nějakou cestu vývoje, ze které by museli nakonec vše škrtnout, tak je to problém a velké zbrzdění… :eyes:
Nevím zda je reálné věřit v takový vzestup na začátku sezony jako letos.

1 Like

To opakuješ dokola a nemáš pravdu, od Austinu jezdí s difuzorem co přišel, jako posledni novinka a teď v Abu jeli i s podlahou z Austinu a engine cover, prosím tě, někdy mě v tomhle poslechni :grinning:

1 Like

Alonso the best :heart_eyes: Jedno z mála pozitiv v této sezoně.

3 Likes

Věřím tomu, co jsem viděl, četl a slyšel.
Věř mi, věnuji tomu na technických fórech spousty času.

Nepsal jsem jen tak… jen abych něco napsal proti Astonu.

Ne, Puff se drží jednoho narativu, který není pravdivý. On si někde přečetl, že dali starou specifikaci a podle toho se řídí, ale i to je nesmysl. Od Nizozemska měli podlahu, která byla pouzita skoro ve všech závodech po letní pauze, teď v AD jeli všechny novinky z Austinu. Od Austinu jeli celou dobu nový difuzor a engine cover, co píše @PUFF není pravda, že jezdili se starou specifikaci z první poloviny sezóny

1 Like

Ale já to sleduju podrobně, určitě bych tu nepsal něco takového, kdyby to nebyla pravda. Co se stalo v Austinu, Mexiku a Brazílii byla situace, kde nechali novej engine cover, difuzor, ale vratili se k zakončení podlahy (okraje) z Kataru a bez podseknuti bočnic, to nasadili teď v AD a odjeli s tím celý víkend

Třeba myslíme to samé, ale jen ty vidíš sklenici poloplnou a já poloprázdnou. :smiley:

Musím se přiznat, že technický vývoj jsem moc nesledoval, jen jsem taky slyšel, že se vrátili zpátky. Tak snad je to jak píšeš. :slight_smile:

1 Like

To byl teda rok! Jak si lidi mysleli, že se přestupem z Renaultu do AM šel někam schovat do středu pole a dojezdit si po vettelovi důchodek a on povstal a zajel jednu z nejlepších sezón :+1::green_heart:
A přitom všem je cíl a směr pořád jasnej a nejvyšší!
Aston, Fernando :muscle:
Fandíme už 20 let!

2 Likes

Hele dnes jsem postoval tu fotku a opravdu tam opět bylo podseknutí, čili ty nové věci.

2 Likes

Ty jo 20, to letí. Fandím mu od 2004, kdy ještě lidi tolik neblbli na netu a kupoval se F1 racing v trafice každej měsíc :grin:
Všechny je mám pořád schovaný na půdě.

3 Likes

A od Austinu jezdili s tím novým difuzorem a engine cover

1 Like

Alonso před oběma jezdci Ferrari? No je mi zle :grin:

2 Likes

Kvalitní zářez no. :smiley:

1 Like

Kdyby Ferrari dalo Alovi contract, tak Ferrari potaha, jako před 10 lety :stuck_out_tongue:

Mě zle není, ale něco jsme se ohledně toho vsázeli, ne? :thinking:

1 Like