Alonso mávol rukou nad piatkovou kvalifikáciou, zo šprintu si spraví voľný tréning | Magazín F1 - F1online.sk

Katastrofálnu formu Aston Martinu nevylepšil ani balík noviniek z USA. Britskej stajni sa nepodarilo vyladiť nastavenia ani na tretej veľkej cene od jeho nasadenia a nepomohli ani rošády so starými špecifikáciami komponentov, čoho dôsledkom bolo vypadnutie Fernanda Alonsa a Lanca Strolla už v prvej časti šprintovej kvalifikácie. V tíme cítiť ľahostajnosť k šprintovým pretekom.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/177808/alonso-mavol-rukou-nad-piatkovou-kvalifikaciou-zo-sprintu-si-spravi-volny-trening

Nevím ani co má chudák říkat, je to tragédie co s tím autem předváděj. V FP1 s tou podlahou ze Suzuky nevypadali vůbec špatně, no na kvaldu sprintu nasadili tu hrůzu z Austinu. Já nevím, ale mám pocit že si tam z nás střílej a prostě chtěj jezdit na chvostu, jiné vysvětlení na jejich hrůzu těžko najít. Oni prostě nevědí proč jim ta Austinská podlaha nefunguje a i když je to opakovaná fraška tak ji tam stále cpou.

Mi neříkejte že Stroll z toho nešílí, popravdě u něj bych už čekal hromy blesky a utržené hlavy.

2 Likes

Taky to probíhá. Současný technický ředitel bude podle všeho vyhozen s okamžikem nástupu Cardilla. Fallows půjde pod Neweyho od března 25. Mike Krack má prý poslední závody sezóny na to, aby ukázal směřování týmu, potom by se měl s týmem rozloučit, jestli se to rapidně nezlepší

2 Likes

Kdy přesně má nastoupit ten Cardile?

V prosinci, ale interní změny už tam probíhají teď

1 Like

Evidentne ta auta uz jen provozuji, nevylepsuji, nema cenu se tim zabyvat, bohuzel pristi rok to bude stejny, respektive horsi. Hosi jen zbytecne ztracite nervy.

toto je strašná tragédia a amatérčina… pred rokom Alonso bojoval s Perezom o podium… teraz ani nemáme víziu o body… je to cirkus čo sa deje v AM… a ako sám Alonso poznamenal… neviem či vôbec stihne pocitiť Neweyho auto… naozaj mám pocit že celý aston je stratený a prijímajú tam ludí len na základe usmevu… tu nevidím žiadne vyššie ambície ani na rok 2026… kým sa ten team ako celok pozbiera tak na to máme minimalne 3roky čas… pretože hned efekt Neweyho neuvidíme. celé vedenie prepustiť aj na čele s Krackom… pretože celú sezónu len rozpráva, ako sa učíme z chýb, a prinášame upgrady… no… čo upgrade to katastrofa… a naozaj mam pocit… že začiatok buducej sezóny budeme bojovať na chvoste štartoveho pola a vypadávať jednoznačne v Q1…

1 Like

Drzi se tam dlouho v porovnani s Otmarem.

image

3 Likes

Jo no, další sprint, který bude braný jako trenink k pochopení svého vozu, a výsledek opět žádný, resume je vždy po delším čase, že by se měli vrátit k nějaké starší specifikaci. To je příšerný, na to se nedá nic jinýho říct. :slight_smile:

2 Likes

Volný trénink Alonsovi skutečně vyšel. A Strollovi taky.
A co že to Astoni vlastně trénovali, smím li vědět? :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 Like

Tandemovou jízdu s různými formacemi.

2 Likes

I telemark jsem tam viděl :smiley:

2 Likes

Tandemovou jízdu už jsem hodně dlouho neslyšel. :upside_down_face:

image