Alonso: Mám šťastie, že som mohol žiť a jazdiť v Neweyho ére | Magazín F1 - F1online.sk

Adrian Newey nikdy nepracoval vo Ferrari a nikdy nepracoval s Fernandom Alonsom a Lewisom Hamiltonom. Samozrejme, vo Formule 1 jednoducho nemôžete zažiť, chcieť a dosiahnuť všetko, ale aj sám fenomenálny konštruktér priznal, že by bolo zaujímavé, keby dostal takúto príležitosť. Veľkú poklonu schopnostiam geniálneho konštruktéra zložil aj Fernando Alonso.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137535/alonso-mam-stastie-ze-som-mohol-zit-a-jazdit-v-neweyho-ere

Je škoda, že spolu nespolupracovali, rád bych viděl jejich společné výsledky.
Fernando to vystihl s Neweym dobře, je to legenda sportu a myslím si, že nikdo už nebude takový, jako on

1 Like

Dá se směle říci že v F1 bez Adriana máte jen velmi omezené možnosti :man_shrugging:

1 Like

Im not racing against Sebastian but against Adrian

1 Like

Jako Adrian je jedinečnej, a ty jeho výsledky to je fantasie :man_shrugging:

1 Like

Je to tak, je to genius, který kouzli už sakra dlouho v F1

Zase přeháníte :smiley: Stačilo “jen” postavit motor jako Mercedes a Adrian byl akorát do počtu. Ale chápu že jako Alo ultras to musíte říkat :grin:

2 Likes

Přišlo ti, že RB byl jen do počtu od 2009? Tebe nepřešlo ještě to, že nešel do Ferrari co?

Z Alonsa se stal největší řiťolezec v motorsportu. Krátí se mu čas, tak dělá co může.
Dříve to byl jenom břídil bez svědomí a rozumu, teď to ještě posunul.

Záleží co definuješ jako být do počtu, podle mě z pohledu top týmu s nejvýššími ambicemi je cíl boj o titul a to 2014-2020 u RB jednoznačně nebylo.
Jinak nechápejte mě špatně, Adrian je určitě genius a legenda sportu ale žádný jednotlivec podle mě neudělá zázrak a nezmění třeba středopolaře na top tým jen vlastní genialitou, potřebuješ správně nastavený celý tým.
Když se podíváš do historie, tak tu máme právě tu extrémně dlouhou dominanci Mercedesu, kdy si RB neškrtal, a pak dál do minulosti třeba u McLaren se Adrian spíš trápil. (protože Ferrari mělo právě lepší celkový balíček)

Ferrari mělo lepší balíček? Nebyl ten balíček podpora FIA? :grinning:

Druhá strana je, že či by Adrianove autá sedeli Alonsovi a Hamiltonovi, ktorí preferujú presne opačný typ auta ako Max. :slight_smile: Možno by sa v nich trápili podobne ako Pérez, ktovie. :slight_smile:

1 Like

Fňuk, fňuk :grin:

1515151

Nefňukej furt, za 2017 a 18 si můžete sami :stuck_out_tongue:

No to je další aspekt k diskuzi, no :slightly_smiling_face:

No to je další aspekt, máš pocit, že Newey dělá celou karieru stejně nastavený monoposty? :grinning:

ma stastie, ale ma aj smolu…

Všichni jednotně tleskáme Fernando a děkujeme, že můžeme být součástí tvé éry historie tohoto motorsportu.
Je to něco vyššího☝️
:green_heart::pray:

Nedivím se. V Colinové éře by v F1 určitě tak dlouho nevydržel.

Nuz a ty si Nando zodpovedny za to, ze si s Adrianom nikdy nespolupracoval.