Alonso chce vylepšiť veľké ceny návratom tankovania | Magazín F1 - F1online.sk

Ako zatraktívniť priebeh veľkých cien? Generálny riaditeľ Formuly 1 Stefano Domenicali navrhuje skrátenie pretekov, hoci mnohokrát sa tie najväčšie súboje odohrajú až v ich závere. Existujú však aj lepšie alternatívy, hovorí Fernando Alonso, veľký zástanca tankovania počas pretekov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/213812/alonso-chce-vylepsit-velke-ceny-navratom-tankovania

presne tak! treba vratit tankovanie a bude sa ovela viac predbiehat, lebo 10kg na aute robi 0,3-0,5sec. Nemalo sa to nikdy zakazat! Navyse by sa mohli spravit 2 povinne zastavky v boxe - 1x gumy a 1x tankovanie. A treba spravit len 2 gumy, 3 su uplne zbytocne - znizia sa naklady na gumy a ich logistiku.

Pokud si správně pamatuju, tak když se tankovalo, tak se predbihalo maximálně přes boxy. Hlavně, když to někdo posr…

3 Likes

Tak obecně, při tankování během závodu v průměru prostě potáhneš o nějakých 25kg méně paliva, takže lehčí vůz, což je výhodné z více směrů. Sem s tankováním :stuck_out_tongue_closed_eyes:

no to by uz len vylepsil…

2 Likes

Řekněte někdo Alonsovi ať neblbne, nebo se toho FIA chytí a nechá na trati postavit dobíjecí stanice.

2 Likes

To není špatný nápad. 2 piloti by měli 1 auto.
V půlce závodu by se auto píchlo na nabíječku a mezitím se prohodili piloti.
Týmy by ušetřily miliony za druhý vůz. Navíc by mohlo být třeba 20 týmů.

20 týmů by bylo skvělých, jen se obávám, že by dala polední pauzu každou hodinu jako povinnost. Chápu, že zaměstnanci i Čína by byli tímhle předpisem nadšení. :grin:

Tankovanie pocas pretekov nema v sucasnej F1 co robit

3 Likes

Kdysi před léty měl každý rok Eddie Jordan v Stars n Bars ve čtvrtek setkání s fanoušky, kde s nimi debatoval. To se ještě jezdilo ve čtvrtek.
Pamatuju, že jednou říkal, že pravidelně ten nejhloupější z celé hospody vždycky navrhl návrat tankování.
Strašně zkušenej chlap to byl…

3 Likes

Já jsem zákaz tankování vítal všemi deseti. Tehdy jsem měl hlavně radost z toho, že oba jezdci dostanou stejné podmínky. Bohužel marně. Týmy si velice lehce dokázaly prosadit svou a nepomohl ani zákaz týmové režie.

Tankování se už nikdy nevrátí, přinejmenším z bezpečnostních důvodů. Na jedné straně jsou hlídané i spodky a na druhé straně se bude riskovat ohnivá lázeň…

1 Like

Tankovanie počas pretekov by bolo super návratom k poriadnej F1. Monoposty by sa zmenšili, stratégie by držali divákov v napatí až do konca, menšie autá by umožňovali viac predbiehacích manévrov hlavne na pidiokruhoch, akým je napríklad Monaco.

ja mam iny napad… trati je vela, nezmestia sa do kalendara… takze treba dat 2x tolko trati a na kazdej pojde len 1 z temu, cize na 1/2 trati pojde leclerk a na 1/2 hamilton, nikdy nie spolu. A kludne moze byt F1 kazdy tyzden, lebo tych trati by bolo cca 50. Viac prachov od usporiadatelov, viac prachov od tv a stalo by to maximalne trochu viac na prepravnych nakladoch.

Tady je zas slet haterů Alonsa

1 Like

Když se podíváš na Jirku a jeho odhad na lidi, který tu několikrát prokázal, tak tohle je jen další kompliment Alonsovi.

2 Likes

Já si nemyslím že je tankování pro F1 tak tabu, myslím že určitá naděje pro návrat tam je a argumenty pro taky, nezatracoval bych to.

2 Likes

Kluci Vaše vina že jste to vůbec dočetli, já už u něj neudržím pozornost, fakt dlouhodobá monotónní nuda :face_with_hand_over_mouth: :smile:

2 Likes

Všichni si pamatujeme, jak to bylo při tankování super.

Akorát mám strach, že si to pamatujeme blbě :smiley:

3 Likes

Já si jen říkal, jestli se, místní lhář a pohádkář Jirka, bude zase snažit někoho po milionté shodit na zakladě IQ. A ono jo! Opravdu je to takovej zakomplexovanej blb. :smile:

2 Likes