Alonso: Boli to najnudnejšie preteky histórie. Ako vždy, keď štartujeme vzadu… | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso ešte nikdy vo svojej kariére nedorazil do cieľa na takej nízkej pozícii. Španiel len krútil hlavou a lamentoval, že Veľká cena Emilia Romagna bola taká nezáživná práve dnes, keď by od nej potreboval presný opak.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/154569/alonso-boli-to-najnudnejsie-preteky-historie-ako-vzdy-ked-startujeme-vzadu

50 rocne cry baby.

Hodně rychle zapomněl na úspěchy s Hondou.

Tak jsme si dneska vzadu trošku prodloužili testování no. :upside_down_face: McLaren zdá se vždy udělá krok vpřed okamžitě, u Astonu to tak jednoduché s těmi upgrady není…ve skutěčnosti se jich začínám docela bát - snad se to zlomí…

2 Likes

Musíš si vzít filming day, abys nemusel testovat při závodech. :stuck_out_tongue:

Co sa Alonsovi stalo vcera v kvalifikacii?

Nevím, těžko říct přesně - sám jsem byl překvapený, že před finálním pokusem zajel do boxů… :man_shrugging:

3 Likes

On předtím musel nabrat docela dost štěrku při výletu, bývá zvykem jet potom do boxů na kontrolu a moc času už tam nebylo. https://f1sport.auto.cz/clanek/gp-emilia-romagna-2024-kvalifikace. Nebo jel pro nové pneu a pak znovu do boxů? Mohli si všimnout nějakého poškození podlahy :woman_shrugging:.

Podle mě to tím nebylo. Ten průjezd tam byl zpomaleně a zdál se být docela klidný. Když ho stáhli z pokusu muselo to být docela závažné, kde si museli být jistí, že by ten pokus neměl smysl.

No tak tam mohli objevit poškození ještě z bouračky v tréninku, když opravovali v rychlosti až do kvaldy. Mě to zase tolik nepřekvapilo, taky mohli pokračování vyhodnotit jako zbytečné riziko vzhledem k celkovému průběhu.

A nebo ten benzín no. Prostě se nepovedlo nic. Snad alespoň ten sběr dat…

1 Like

Neměl jsem možnost sledovat, ale podle tisku to Alonsovi nejelo celý víkend. Tohle nebude příčinou jednoho nastavení.

1 Like

Tak se nedívej na přehozene články. Alo byl celý pátek v top 10 na rozdíl od Strolla.

1 Like

Tam jde o to, že prostě člověk očekává s “vylepšeními” nějaký posun, pocit větší stability… já z toho neměl dobrý pocit už od začátku.
Pokud to nejelo Alonsovi, nejelo to Astonu obecně. @HellHogr má pravdu, že v trenincích byl Alo v top 10 a v tom inkriminovaném třetím měl rozjeté velmi rychlé kolo na hardech nebo alespoň v tu dobu vypadalo velmi rychle. Ale bohužel si myslím, že Alonso od toho vylepšeného auta chtěl víc než na co mělo, pak to celé dorazila nedojetá kvalifikace. Závod byl už jen testing.
Já můžu jen doufat, že to neni slepá ulička a že si to nakonec nějak sedne. Ale když vidím, jak funguje McLaren, je jasné, že Aston je od ideálu hodně daleko.

2 Likes

Aj Leclerc bol cely piatok na prvom mieste.

Opat sa mozno zacina potvrdzovat trend, ze akonahle auto nie je az tak dobre, tak rozdiel medzi Alonsom a Strollom sa zmensuje (tak ako to bolo v pripade Vettela v AM). Cim to je?

Trva Strollovi dlhsie si zvyknut na auto a zacina podavat lepsie vysledky ako na zaciatku sezony alebo Stroll si jazdi stale svoje a naopak Alonso zacina mat problemy s upgradmi, a preto sa rozdiel medzi nimi zmensil?

1 Like

Nie až tak dobré auto má Aston už od začátku sezony a v porovnání s 2023, je ten relativní propad dost markantní - trend na který narážíš tam tedy těžko hledat. Ta fáze momentálně je podobná jako minulý rok, tuším kolem Mexika, nesedí to na první dobrou a testuje se… :unamused:
S upgrady by mě zajimalo jak to mají, ale když si člověk přečtě, že tým je budovaný kolem Strolla, tak je jasné že se v nich, pokud možno, snaží vyhovět hlavně jemu.

2 Likes

Az tak tazke to nie je. Napisal som, ze MOZNO sa zacina potvrdzovat ten trend, lebo zatial su to len 2 vikendy. Moze to byt len nahoda sposobena dvoma Alonsovymi jazdeckymi chybami v sobotu. Uvidime ako sa to bude vyvijat dalej.

Tak budovat tim okolo coskoro 43-rocneho jazdca, ktory to bude predlzovat tak po 1-2 rokoch a nikdy nevies kedy to utne a skonci, nema zmysel. A kedze v druhej sedacke je Stroll, tak sa to oplati budovat do buducna skor pre neho.

Raz si ale stary Stroll bude musiet vybrat, ci chce ist fakt na titul a z mladeho spravi bud oficialne dvojku (pripadne ho posadi zase do nejakeho Williamsu) alebo sa bude snazit drzat tam mladeho, aby v pripade dobreho auta pozbieral par podii.

V Miami si žadnou jezdeckou chybu nepamatuji. Ale už tam to po upgradech začalo trošku haprovat no.

2 Likes

V Miami trafil Strolla hned v prvej zakrute sprintu. Ale bez ohladu na to bol aj bez chyb v oboch Q pomalsi od Strolla, v druhej Q dokonca vyrazne.

1 Like