Alonso a Honda opäť pod jednou strechou? Japonci nenamietajú | Magazín F1 - F1online.sk

Fernando Alonso a Honda si v posledných rokoch nevedeli prísť na meno. Prečo? Dvojnásobný majster sveta totiž v roku 2015 – počas pôsobenia v McLarene –  prirovnal pohonný agregát japonského dodávateľa motorov k „GP2 engine“. Hoci sa vtedy výrobcu z krajiny vychádzajúceho slnka tento výrok náramne dotkol, dnes, zdá sa, je kríza už zažehnaná. Honda a Aston Martin spoja od roku 2026 sily a v prípade, že sa tím zo Silverstone rozhodne pokračovať v spolupráci s Fernandom Alonsom, Japonci namietať nebudú.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/96737/alonso-a-honda-opat-pod-jednou-strechou-japonci-nenamietaju

We play again :face_with_hand_over_mouth:

Asi sa počíta s tým že Alo už bude mimo pri príchode Japoncov.

no je to zvlastne, ze im zrazu nevadi, ale pred par rokmi svojim zakaznickym timom v indy zakazali poskytnut sedacku pre alfonza :slight_smile:

Problém byl že McL byl zatvrzele přesvědčený, že jejich auto je vynikající, protože neměli dalšího odběratele motoru k porovnání. Pak to šoupli do Torro Roso a to nebylo tak marné jak McL. Tohle je ten stejný případ. Zase nebudou mít další auto k porovnání.
Tak schválně jestli se bude historie opakovat.

2 Likes

2 veci su ine.

Honda bude v roli favorita a rozhodne im sebavedomie nebude chybat. Je dost mozne, ze do 2026 ten ich sucasny motor este nejeden titul vyjazdi.

Strollova stajna je (zatial) v podstatne lepsej kondicii ako McLaren. V McLarene vrcholili majetkove spory o ovladnutie firmy Aston ma stabilitu a viziu.

No a do 2026 kludne mozu ziskat na svoju stranu dalsie stajne. Williams a McLaren dost aktivne sonduju, v Alpine rastie frustracia s celym projektom a vobec by som nebol prekvapeny keby to do 2026 niekomu predali.

To bol jeden problem. Druhy bol, ze Hondu tlacili do konceptu, ktory nebolo mozne spojazdnit, urcite nie spolahlivo. Ich slavny koncept zero bola skratka hlupost ktora zabrzdila ich a zabrzdila aj Hondu. Nehovoriac o tom, ze aj ked Hondu poslali k Torro Rosso a zobrali si Renault, neda sa povedat, zeby sli nejak raketovo hore

Teraz motory Honda vitazia a nicia konkurenciu. Aston takisto nemal moc co ine urobit. Maju Mercedes a teraz su podla mna na maxime, co mozu ako zakaznicky team dosiahnut. Ak sa chcu posunut este dalej, potrebuju vlastny motor a nie prisposobovat sa tomu, co im dodava Mercedes.

lenze honda v tych rokoch ked ho mal pod kapotou mclaren bola objektivne najhorsi motor a to este prve roky honda odmietala akukolvek externu pomoc pri vyvoji v style maleho dietata “ja sam, ja sam” a tvrdohlavo trvala aj na svojom koncepte motora. toto potom zmenila a az nasledne po dalsich rokoch sa dostala na uroven konkurencie

to, ze mal problemy aj mclaren s vykonom auta je ina vec a nijak to nevyvinuje hondu s totalneho pruseru co tie roky predvadzala

a ked uz spominas to, ze zrazu ked to dali do b-cka tak sa vraj ukazalo, ze to nebol az taky zly motor tak si skus pozriet ako skoncili rocniky 2017 a 2018 a uvidis, ze tvoja pamatova stopa nie uplne koresponduje s vtedajsou realitou
2017
mcl 30 bodov
str 53 bodov
2018
mclaren 62 bodov
str 33 bodov

este stale budes tvrdit, ze v str to nebolo tak marne ako v mclarene? :slight_smile:
tie timy si vymenili motory a prakticky si vymenili aj ziskane body

len si vymenili bodovy zisk, mclaren ziskal 2x tolko a str stratilo 40% ako rok predtym

honda pokukuje po Tsunodovi od 2026 do Astonu podla rumors

1 Like

takze o konstruktersky titul zaujem nemaju :slight_smile:
a kedze stary bude trvat na synovi, tak ani o ten jazdecky :slight_smile:

ak to mladeho strolla prestane bavit tak oco moze kludne celu stajnu predat honde ak by chceli, tri roky je dostatocne dlha doba na vsetko a honda si vytvori napr tandem tsunoda iwasa

edit: este aj oni sami to povedali :smiley:
“We’re very happy to see him succeeding.

“But talking about the future, we still have three years to go so it’s too early for us to say what will happen. I don’t think it’s the time to talk about this.

2019 TR skončili celkově na 6 místě což bylo po 10 letech nejlepší umístnění. RB byl pořád 3 jak roky předtím Renaultem.
2018 9 místo.
2017 7 místo.

a mclaren v 2019 s renaultom skoncil na 4.mieste co bolo najlepsie umiestnenie od 2012

dolezite su ale roky 2017 a 18 kedy si tie timy vymenili motory a tam je to jasne kto na tom ako bol s motorom
rok 2019 nehovori nic o tom aky kvalitny bol motor hondy v rokoch 2015-17

Najednou to vypadá že v Monaku by pršet nemuselo :sun_behind_large_cloud:
image

28.5.=33 :thinking: :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

1 Like

Je to dost možné…

Helmut Marko nevidí Red Bull jako favorita v Monaku:

“V Monaku nemůžeme využít své síly. Kdo pojede vpředu, brzy určí tempo. Nejsou zde žádné dlouhé rovinky, kde by se dala využít naše rychlostní výhoda.”

Rychlostní výhoda na rovinkách? to je zvláštní, netvrdí místní fans RB, že na rovinkách nemají žádnou výhodu a je to skrz dokonalé aero?

Mercedes

Jinak přední zavěšení jako Aston Martin