Alguersuari: V noci mávam zvláštne sny o pánovi Markovi a jeho hneve | Magazín F1 - F1online.sk

Starší fanúšikovia Formuly 1 si na meno Jaime Alguersuari určite spomenú. Tento španielsky pretekár sa svojho času stal vo veku 19 rokov a 125 dní najmladším jazdcom, aký kedy štartoval vo Formule 1. Kto by to bol vtedy povedal, že jeho kariéra skončí tak smutne?


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77079/alguersuari-v-noci-mavam-zvlastne-sny-o-panovi-markovi-a-jeho-hneve

Tento bol spoločne so Scotom Speedom a Robertom Doornbosom snáď najväčší tragéd v štruktúrach Red Bullu

kde tohto preboha vyhrabali? A vobec, o com to vlastne melie?

Chalan sa aj pomočí z jednookého dedka :smiley:

1 Like

niekde “vyssie”? vyssie od helmuta je uz len mateschitz

Čo konkrétne si nepochopil?

S Buemim vtedy z Toro Rosso leteli spoločne.

No v F1 bol fakt len chalan. S F1 končil (!) keď mal 21 rokov (je mladší než Pérez).

nepochopil som aku relevanciu k sucasnej F1 ma tento jeho vylev.

Mluvi o jenom z trojce lídrů týmu mistra světa, o době kdy se s nim musel stýkat a jaké to na něm nechalo následky. Stačí to jako relevance?

Doornbos Speed a ku tomu Klien s Luizzim, klenoty RB zoskupenia. Na druhú stranu si dodnes myslím, že Buemi a Vergne mali dostať viac priestoru

Hovori o tom, ze ako jeden z miliona dostal sancu jazdit F1, zvrzal to a doteraz to nevie stravit. Popravde ani sa mu nedivim…

Takže tam taky vidis nějakou relevanci k f1. Proč ses teda tak hloupě ptal předtim?

1 Like

Psychicky teror se tezko dokazuje :hear_no_evil:
a nikdo nechce byt za chudinku…jednooky vi jak na to, to se pak muze jeden divit kde kolega bere ty desetiny k dobru…

naco to potrebujes vediet?

Pokial sa chcete pobavit, vyhladajte si, cim sa zivi Robert Doornbos po skonceni kariery pretekara. Zaujimave, kam to jazdcov niekedy zavedie.

Buemi mi v F1 tiez prisiel ako celkom traged, furt bol agresivny do vysielacky, rozbijal to casto (najmä ku konci), taky od veci jazdec, karieru po F1 ale spravil paradnu, to som sa az cudoval, lebo z F1 som si ho pamätal inak.

Vergne suhlasim, ten mal tusim aj ponuku na pokracovanie v Toro Rosso, ale sam nechcel ostat v F1, pokial nebude v top time. Kazdopadne aj tak skvela kariera.

Klien nebol ciste produkt Redbullu, ten bol predtym aj v Jaguari, v chalanovi podla mna nieco bolo, ale preslavil sa tym, ze v Monaku stratil diamant :smile:

Inak teda Liuzziho som nemal vobec rad, som nechapal, preco potom este dostaval stale este dalsie prilezitosti vo Force India a podobne.

Minimálne to vrhá iné svetlo na vrcholový motoršport ako taký a fanúšikovia môžu vidieť, čo všetko to obnáša. Teda že to nie je len o víťazstvách, jasnej deliacej čiare medzi “dobrými” a “zlými jazdcami” a víkendových pretekoch, ale o celej mašinérii, ktorá mnohých ľudsky zomlela. Ľudia vidia vyhrávať Verstappena a myslia si, že to je úplne jednoduchá vec, len príde na okruh, zatočí volantom a vezme trofej, no aj za jeho jazdou sú tisíce hodín drilu, neúspechov a psychického tlaku, a je možno jeden z mála šťastlivcov, ktorí sa s podobným tlakom vedeli vyrovnať. Mnohí nevedeli, a ťahá sa to s nimi v osobnom živote. A nie je to o tom, že by boli slabí alebo neschopní, len nemali hrošiu kožu a dostatočný politický výtlak, aby to ustáli.

Algersauri sa stretol s realitou. “privileged kid” bol zrazu pod tlakom. Marko po nom chcel vrcholove vysledky a nie to co si on myslel, ze je dobre. Chalan asi z toho dodnes nevyrastol… Podla mna je trapny.

Aj ja mávam zvlastne sny s mojou byvalou spoluziackou, a ak aj on ma take s Markom, tak sa necudujem ze place. Akurat ja placem ze to neni realita, a on teda asi place ze sa mu snivam s Markom :man_shrugging: :grin: :grin:

1 Like