Alex Dunne odchádza z McLarenu. Cunodovi s Lawsonom sa vraj komplikuje situácia | Magazín F1 - F1online.sk

Alex Dunne odchádza z jazdeckej akadémie McLarenu. Vo štvrtok o tom informoval v spoločnom vyhlásení s McLarenom s dodatkom, že s tímom sa lúči “s okamžitou platnosťou”. Podľa zákulisných informácií sa tým výrazne skomplikuje situácia okolo Liama Lawsona a Júkiho Cunodu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/215011/alex-dunne-odchadza-z-mclarenu-cunodovi-s-lawsonom-sa-vraj-komplikuje-situacia

Dunne by mohl být hodně zajímavým oživením.

Docela bych tomu zájmu RB věřil… Tsunoda je asi mimo hru koncem spolupráce s Hondou, tam ani tak moc nejde o výkony. Teoreticky po posunu Hadjara na místo Tsunody zbývá Lindblad a Lawson na Racing Bulls, ale vztahy s Lawsonem jsou zřejmě poměrně napnuté. I kdyby ho nakonec v týmu nechali, tak by pro RB bylo super mít Dunneho další rok v F2 a chystat ho případně na rok 2027 (a pro 2026 mít dobrého náhradníka).

Určitě zajímavá informace, Dunne je po čertech rychlý. Teď ještě ten Leo…

1 Like

Mať v juniorke aj Lindblada aj Dunneho a zároveň v F1 už Hadjara, to vyzerá na slušnú budúcnosť. :fire:

Aby to McLaren ešte nemrzelo o pár rokov.

2 Likes

Bude z Dunna nový Piastri?

Piastri je zatial podla mna za hviezdnymi ocakvaniami pred vstupom do F1.

Dunne ma potencial byt lepsi. Ci ho naplni, uvidime.

Narazal som na piastriho saradu s Alpinom, pripomina mi to trochu Dunna

4 Likes

Let’s gooooooo. Marko chodí čítať fórum očividne

1 Like

Pochybujem, že mu McLaren garantoval sedačku. Ale teda po správnosti by mal Dunne ísť do RB a po sezóne porazený z dvojice v McL odísť ( ešte aby to nebol zrovna nas*aný Piastri ) nech sa kruh uzavrie

@Jos_Is_Back Dunne má potenciál byť Max, ale teda že by Oskar nenaplnil očakávania to mi vysvetli

1 Like

Antonelli mal byť Max. Linblad a teraz dunne?

2 Likes

V 3. sezóne poráža kvalitného kolegu a bojuje o titul.

Raketovejší štart mal len Hamilton a Vettel. Verstappen v 3. sezóne oťukával Ricciarda.

3 Likes

@KimiF1fan
Ludia neblaznite, ze Oscar nenaplna ocakavania? Stale je to este neskuseny pilot a s vynimkou jednej velkej ceny jazdi najkonzistentnejsie z celeho startoveho pola, poraza skuseneho etablovaneho timoveho kolegu ktory bol az do jeho prichodu povazovany za mega talent, bojuje o titul hned vo svojej prvej prilozitosti a vyhrava. Oscar je novy Max a uz tu je, dnes by ho mozno este Max s rovnakym autom porazil, o 2 roky si uz mozno budu absolutne vyrovnani, tazko povedat, no ja nevidim ani naznak nenaplnania potencialu, ten je iba cisto na time Mclaren a ich manazmente, ked este nakoniec na konci roka povedia ze jazdecky titul vlastne ani nebol ich ciel…

A ze Dunne je novy Max? Akoze mozne je vsetko, ale na zaklade coho sa to da usudit? Rychlost ma, no zabijacky instinkt vytazit so situacii maximum a akakolvek konzistencia mu chyba, casto chybuje… a to jazdi so seberovnymi nie ako Max ked bol hodeny do F1 a chyboval…

1 Like

Co znamená být další Max? Max 2025 nebo Max 2015?
Jediný, kdo z posledních nováčku se přiblížil Maxovi ver.2015 byl Mazepin.

Aj Oscar mal potencial byt novy Max. Sampion F3 a F2 v prvom roku, obrovsky hype a prve dve sezony v F1 pomerne jasna prehra s Landom.

Tuto sezonu uz je vyrazne lepsi, no jeho image podstatne zlepsuju chyby Landa, ktory by bez nich bol stale pred nim. A to ho stale porovnavame “len” s Landom. Este je tam level Leclerc + Russell a potom este o dva levely dalej Franz Hermann.

Nevysvetluj si to tak, ze “nenaplnil” ocakavania, ale ma potencial byt este lepsi. Ci ho este naplni uvidime v najblizsich rokoch.

Uz som to napisal vyssie. Ma potencial byt este lepsi a este ho moze naplnit. Predpovedali mu, ze moze byt jeden z najlepsich v F1.

U mna osobne zatial nedosahuje uroven Leclerca s Russellom a Maxa uz vobec nie. Najblizsie sezony ukazu, ci sa este zlepsi.

Tohtorocny boj o titul je len vdaka autu. Mat rovnake auto Ferrari, Mercedes aj Red Bull, tak sa chlapci z McLarenu biju medzi sebou tak o stvrte miesto. :slight_smile:

EDIT: Este by som doplnil, ze Oscar sice ma vela vybornych atributov vratane subojov koleso na koleso, ale ta surova rychlost, ktoru od zaciatku kariery v F1 ukazoval Max, Charles aj George, mi u Oscara chyba.

@major

Ja si vybavujem len Hamiltona, ktorý hral prakticky od prvých pretekov rovinu s Alonsom (aj to mal šťastie, že Alonso bol v tíme nový a Hamilton pred sezónou natestoval neskutočné kilometre).

Max Sainza nezadupal a po prestupe mu chvíľu trvalo kým dokázal zdolávať Ricciarda (a to mu dosť stranil celý tím a Ricciarda tak z tímu vyštvali). A to sa bavíme “len” o Ricciardovi.

Oproti minulému roku sa Oscar výrazne (!) zlepšil.

1 Like
  1. 49-18 na body
  2. Dvakrat 4. miesto v Toro Rosso
  3. 17 rokov
2 Likes

toto len ukazuje, ako zalostne malo maju kompetentni ludia dolezitych informacii o mladych jazdcoch. tento chalan moze byt pristi superstar s platom cez 10m, alebo uplne zhoret. rozhodovat to maju udaje z par treningov, popr jazda v sampionate s inymi autami. smutne.

mladym jazdcom by sa mal vyznamne zvysit cas v autach, idealne aj v sprintoch. tam ked tri styri krat zaziari, tak sa o neho pobiju a bude to na istotu, plus si timy budu moct vyskusat viac nez jedneho dvoch jazdcov pocas sezony.

chalanovi kazdopadne drzim palce, nech vyuzije svoju sancu

3 Likes

Dunne je zaujímavý pre RB,má rýchlosť ale je aj veľmi agresívny,doslova kamikadze…kopu bodov v F2 postrácal svojimi neuváženými rozhodnutiami,taký Max vo svojich začiatkoch…

1 Like