Alex Dunne neprestáva udivovať a prekvapovať: Bol som trochu nervózny, priznal | Magazín F1 - F1online.sk

Ak tím nasadí v prvom tréningu nováčika, obvykle sa od neho neočakávajú žiadne kvalifikačné simulácie. Zväčša je nabádaný k opatrnému prístupu a nehoda je to posledné, čo by chcel tím vidieť. Aj preto vždy vyvolá nemalý záujem, keď sa niekomu podarí zajazdiť skutočne konkurencieschopný čas. Presne to sa v piatok v Rakúsku podarilo Alexovi Dunnovi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/205175/alex-dunne-neprestava-udivovat-a-prekvapovat-bol-som-trochu-nervozny-priznal

na jednu stranu je super, ze obcas takto niekto vyskoci, ako teraz chalan, alebo v dzide napr bearman, ale bolo by fajn, keby sa dobri jazdci mali moznost predviest omnoho viac, nech to nieje o nahode. velka loteria inak. vyjde ti dobre kolo a hned ta vsetci ospevuju, ale napr v poslednej zakrute ta nieko zbrzdi a si za nulu a kariera, do ktorej si vrazil miliony, ide do haja. ked to porovnam so skautingom v nhl, kde sa o buducich hracoch vie uplne vsetko a roky dopredu sa vie, kto bude top hrac buducnosti, tak mi to v f1 pride strasne na nahodu.

za mna - povinne 2x za rok do sprintu dat novacika, plus este viac treningov. nech je ta vzorka co najvacsia a ukaze sa naozaj, ci su dobri, alebo len mali dobry/zly den.

Tak bearman zaskočil 3 závody F1 a Haas/Ferrari si ho pochvalovali. To nešli na náhodu.

Na to si predsa urobili F2, F3 aby to taká náhoda nebola.

Škoda len, že kvalita F2 ako súťaže po športovej/výkonnostnej stránke je nula celých nula.

Ale tak to je tak - daj niečo organizovať tým istým ľuďom, ktorý to nevedeli držať vo férovej rovine ešte v dobe GP2, a dopadne to určite inak. Ibažeby nie.

1 Like

presne, urobili f2 a f3 ale dopadlo to ako vzdy. ti co tam kraluju, su hore priemerni a ti co tam dostavali naklady, v f1 ziaria. jasne ze nie uplne vzdy, ale dost na to, aby dostavali omnoho viac casu v aute f1 v sutaznom prostredi, kde im nebude stacit len kruzit a nerozbit monopost.

1 Like

Problém je, že tyhle soutěže už jsou v některých případech jenom trénink před postupem do F1 a pro případné další zájemce se možná uvolní jedno místo a možná taky nic. Míst v F1 je málo, jezdci se tam zdržují do čím dál vyššího věku, to je potom pro juniory těžké

1 Like