Alex Albon je vylúčený z kvalifikácie na VC Holandska. Williams sa prerátal | Magazín F1 - F1online.sk

Milan Kubaladnes 20:18

Medzinárodná automobilová federácia pri kontrole monopostov odhalila potenciálne porušenie technických pravidiel. Celú vec tak posunula komisárom, ktorých úlohou bolo rozhodnúť, aké závažné je porušenie pravidiel a či si vyžiada štandardný trest, ktorým je diskvalifikácia. Alex Albon sa mu nevyhol.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/168242/alex-albon-je-vyluceny-z-kvalifikacie-na-vc-holandska-williams-sa-preratal

Hamík pentle, Williams distanc, Sargeant šrotoviště.
Hezky nám ten víkend začíná.

Trápny Wiliams…Sainz čakajú ťa ťažké časy

Tak nakonec bude Sargeant startovat před Albonem. :grin:

1 Like

Píšu že Srargant dojazdi tento víkend naposledy

Asi máš pravdu.

A kto by ho mal nahradiť?

Kimi Antonelli ma zajtra 18 rokov. Myslim, ze Medak by bol velmi rad keby si Kimi odskusal F1tku vo Williamse predtym nez sadne do Mercedesu.

To by bolo zaujímavé. Ale o to viac mi je ľúto Russella, ktorý musel trčať vo Williamse tri roky, ak teraz Antonellimu dajú na odskúšanie len pár GP.

Wolves že bol za Wolfom v kancelárii po treťom voľnom tréningu

Mas pravdu…Kimi ma stastie, ze Mercedes potrebuje nahradu za Hamika ihned zatial co Russel mohol kysnut vo Williamse, kym bol pre Medak Bottas dostacujuca dvojka.

No na druhej strane Kimi ako jazdec Mercedesu, bude hned pod velkym tlakom. Kto si dnes spomenie na Russelovu chybu, kedy to hodil do bariery za SC? Keby to spravil vo farbach Medaku, tak by z toho bolo ovela vacsie halo ako ked to spravil vo Williamse. Ono nemusi byt uplne na skodu si najskor novacika odskusat v slabsom time.

Russell měl trochu smůlu, že tenkrát Mercedes jezdil na tituly a na začleňování mladého jezdce nebyl moc čas ani chuť. Trochu je to jako současná situace v RB, dokud jezdí o titul, brání se změnám (i když důvodů bude asi víc).

som zvedavy, ma nelegalne auto aj Sargent? Ci to nik netusi kedze je rozbite na 1000 kusov.

Nemyslím si, že by Williams dal nějaké novinky i na Sargeantův vůz.
Edit:
Prý měl vylepšení i Sargeant.

Ano, měl by mít stejné - podle dostupných informací tentokrát Williams nasadil poslední specifikace na oba vozy. Dává to po letní pauze smysl, to by měli stíhat, to není situace, kdy se něco stihne jen pro jedno auto.

Takže se dá na víc než 90% předpokládat, že nelegální bylo i auto Sargeanta. Tím, že nenastoupil do Q, se patrně vyhnul parc ferme a udělali úpravy rovnou. Druhá možnost je, že ta odchylka byla nějak na hraně přesnosti měření a Sargeant byl holt ještě v toleranci, pak by to byla pro Albona ještě větší smůla.

1 Like