Alesi sa prihovára fanúšikom Ferrari: Negativita nikdy nič dobré neprinesie | Magazín F1 - F1online.sk

Ferrari musí stráviť obrovskú kritiku za to, čo sa udialo na posledných veľkých cenách. Na Scuderiu ukazujú prstom aj jej vlastní fanúšikovia a zrejme oprávnene, no bývalý pretekár F1 Jean Alesi ich vyzýva, aby boli o čosi pozitívnejší.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73508/alesi-sa-prihovara-fanusikom-ferrari-negativita-nikdy-nic-dobre-neprinesie

Páčilo by sa mi keby Ferrari znovu po 20 rokoch vyhralo titul ale treba si povedať aj pravdu bez emócií ,že tí babráci už na to nemajú čo sa týka stratégie a súdržnosti tímu. Mali by sa učiť od malinovkárov a tej mašinérie v striebornom . Je jasne vidieť tradičné ponímanie tímov a tých korporácií pre ktoré je F1 len ďalší biznis pre ich reklamu. To sa nedá ten tlak ustáť a samozrejme začnú sa chyby kopiť. Ferrari je tím ktorí ešte stále funguje tak ako za čias malých tímov kde oni boli tí bohatý a marlboro im sypalo milióny. Ta doba je fuč a proti takým hráčom čo len leju prachy na to aby sa zviditeľnili kôli niečomu celkom inemu ako F1 nemajú šancu. Zlatá era F1 je fuč zostala len pachuť peňazí a slabých jazdcov ktorý nedokážu urobiť rozdiel aj v slabšom respektíve slabom aute. ked si spomeniem ako šumi išiel na Jordane alebo Sena v Tolemane či Hunt Heskethe , Watson v Penske atď. a kopec iných famózných výkonov jazdcov ktorý po preteku kolabovali tak na tieto preplatené a podplatené slečinky sa mi nechce ani pozerať. Samozrejme som zas odbočil… ANO po tej všetkej snahe talianov treba ich podporiť a Sainza územniť ako 2 jku ak už nie je neskoro, a vymeniť babráka Binota a jeho stratégov, dľa mňa to sú najväčšie slabiny Ferrari ktoré treba urýchlene vyriešiť ale ved to si myslí asi skoro každý fanúšik Ferrari čo treba len oni akosi to tam nie a nie spraviť, asi tam vo vnútri niečo škrípe ved povecme si pravdu peňazí majú kopec a aj auto na titul s jazdcom lepším ako priemerný jazdec dnešnej F1 a titul ani s Vet, ani s Alo. a asi ani s Lec. nebude Je to naozaj smutný príbeh tímu ktorý si nevážil svojho posledného majstra sveta a nechal ho robiť dvojku mladej hviezde dnes už oslavovanej ako super jazdec všetkých ale len dla mňa iba s jedným super výkonom a to v monze ale ešte v toro roso potom to už mal super lahké vyhrávať lebo ako povedal Lauda tak také autá by vedela odkarovať aj cvičená ■■■■■■ Ferrari má karmu pre namyslenosť a pýchu velmi ťažko vyhrá titul. A je to tak krásne auto či osobák alebo dnešná F1, naozaj by som im to doprial tým babrákom ten titul.

Tak tak. Ferrari treba chváliť za každý bod. Už to je na ich pomery veľký úspech. :laughing:

Dá sa na to pozrieť aj z inej perspektívy, kedy malo vyhrať Ferrari titul ak nie v tejto sezóne? však v minulej sezóne RB a MB bojovali dokonca o titul, mali na to priestor, ktorí azda aj využili čo sa týka výkonnosti auta. ale mimo toho to za veľa nestojí. v budúcej sezóne nebude ľahšie získať titul, Mercedes ich zožere už v tejto sezóne, v budúcej bude Ferrari rado za tretie miesto. Je kľudne možné že toto bola (ojedinelá) šanca vyhrať titul a kde už ten je.

Mal by si aj Alesi uvedomiť, že konštruktívna kritika môže pomôcť. A ignorovať také strategické lapsusy, aké nastali v Maďarsku, Británii alebo Monaku im vôbec nepomáha, práve naopak, kým si Ferrari zatvára pred evidentnými zlyhaniami oči, Red Bull a Mercedes z toho vyžmýkajú všetko.

Ale pokiaľ im toto vyhovuje a radšej budú za pekných a za milých, nech sa páči. Titul však takým spôsobom nikdy nezískajú.

4 Likes

Chyby k sportu patria a ja si myslim, ze netreba byt prehnane prisny.

No v pripade Ferrari uz naozaj nemam ziadne zlutovanie. Keby islo este o tuto sezonu, tak viem prizmurit oci.

No co ma najviac hneva je to, ze vo Ferrari sa uz strasne dlho opakuju tie iste chyby. Nezmyselne strategie ich stali titul uz v roku 2010, motory sa kazili uz v roku 2008. Chaos v time a neschopnost udrzat vyvoj sa prejavil v rokoch 2017 a 2018 kde navyse zase zlyhavali strategicky.

Vyse desat rokov zlyhavaju rovnakym sposobom, kto to ma akceptovat?

4 Likes

Najvtipnejšie na tom je, keď sa potom čudujú čo sa fanúšikom nepáči :smiley:

1 Like

Unleash_the_lion a Adam… dvaja najväčší fanúšikovia Ferrari, ktorých srdce plače, že sa koníkovi nedarí :disappointed_relieved::disappointed_relieved:.

No mám dosť :smile::smile::smile::smile:

1 Like

Vzdy lepsie,nez by malo plakat srdce medved fandom, cest vynimkam ako Dominios.
Vies si predstavit ako vsetkym plakalo srdce za cias Sumaka.:rofl:

Aký tím, takí fanúšikovia. Ani jeden nevie prijať kritiku. Ja Ferrari veľmi fandím aby sa im podarilo vyhrať aspoň jeden titul, či už jazdecký alebo konštruktérsky, majú dvoch sympatických, schopných a rýchlych jazdcov, ale neskutočne kostrbaté vedenie, ktoré si musí konečne priznať, že nie všetko čo robí je správne. Takže v tomto sa mýliš, ak niekomu naozaj nefandím, tak to je Mercedes :smiley: až na Russella.

3 Likes

Negativita nikdy nič dobré neprinesie, ale ani tvrdohlavosť a odmietanie skutočnosti. A rozhodne to nebolo len Maďarsko ako to tu Alesi a pred ním Binotto hovoria. :man_facepalming:

1 Like

Zatloukat, zatloukat, zatloukat…
Presne tá ich neochota priznať vlastné zlyhania…
Wolff nikdy nemal problém sa do vysielačky Hamiltonovi po pretekoch, alebo aj potom v médiach ospravedlniť, keď tím niečo p.o.s.r.a.l, Binotto je v tomto absolútna nula. Ten človek nevie viesť a motivivať ľudí, nevie zobrať vinu na seba a priznať chybu.
Chudák Leclerc prichádzal do Ferrari s veľkými očakávaniami (ako všetci pred ním), s nádejou, že raz získa titul s Ferrari a bude nesmrtelný. V tejto sezóne už na ňom je vidieť začiatky frustrácie a je dosť možné, že ho postihne osud Alonsa a Vetella…

1 Like